Hej! Har inte varit här inne på 1 år men känner att det är dax för ett andra och sista försök till att bli helt nykter. Har på sistone eskalerat fullständigt. Flyttade till Spanien för 1,5 år sedan och jobbar hemmifrån. I Sverige var det huliganism, slagsmål, otrohet och minnesluckor som stod på schemat och nu är det barhäng och öldrickande varje dag. Gått så långt att jag måste skölja ned morgonångesten med 3-4 öl så darrningarna och hjärtklappningen försvinner.

Nu har tjejen ställt ett ultimatum att jag måste kontakta AA och jag förstår henne till 100%. Jag förstör ju vårt drömliv med fyllda vardagar av billig öl, vin och sena kvällar. Lever som jag är på semester dygnet runt. Egentligen skulle jag inte behöva alkoholen då jag har haft en underbar uppväxt och de dagar jag inte dricker mår jag som en prins med bra självkänsla, styrketräning och ett fint lugn inombords. Ska försöka att dricka mindre fredag och lördag kväll och inget sön-torsdag. Kanske går det eller kanske man borde sluta dricka helt?

Känner en oerhörd respekt och blir imponerad av er som skriver här inne som försöker eller avslutat sin relation till alkoholen i x antal dagar. Ska göra ett tappert försök nu och även besöka AA på måndag. Hoppas ni får en fin Midsommarafton!

Välkommen hit! Jag förstår också att tjejen ställer ultimatum. Ni lever ju i paradiset och allt försvinner i alkoholdimmorna. Mitt tips är att ge nykterheten en rejäl chans - tre vita månader. Sen tar du ett nytt beslut. Under tre månader kommer du att märka att ditt liv blir mycket rikare utan alkohol. Alkohol tar ifrån oss förmågan att känna glädje i vardagen. Hela livet blir bara en transportsträcka till nästa fylla.

Jag kan tipsa om Craig Beck och Sober Leon på youtube. De har mycket visdomar att dela med sig av. De förespråkar det som jag brukar kalla faktametoden. Plugga nyktra fakta, fakta, fakta och sen reptetera, repetera, repetera. Till slut påverkas vårt undermedvetna. Vi måste hjärntvätta oss med nyktra argument. Till 70-75 procent handlar det om att skapa nya nyktra vanor.

Kram 🐘 (min app Nomo visar att jag idag har varit nykter i 499 dagar, tjoho!)

@Andrahalvlek Tack! Du har helt rätt...det enda man tänker på som nykter är hur många dagar tills man kommer in i nästa fulla jaget. Ska försöka med 3 månader och se Craig Beck och Sober Leon på Youtube. Problemet är ju också att det inte syns att jag dricker för mycket. Varken åldersmässigt eller sliten utan tvärtom och för det mesta sociala balla killen ute....men som ändå ligger o skakar på morgonen. Tack för tipsen :) 499 dagar är väldigt imponerande!! Kram

Hej och välkommen!
Bra att du tar tag i detta. Inget syns ännu, men att sluta nu kommer garanterat att uppskattas av ditt framtida jag. Du har fått bra tips av Andra halvlek. Jag fortsätter med att kopiera från ett av AH:s inlägg, Annie Grace tips för att lyckas bli nykter:
1) Tro på att du klarar av det.
2) Fokusera på alla fördelar med nykterheten.
3) Identifiera dig som en person som inte dricker.
Nummer tre tar ett tag, men faktiskt, förut såg jag mig själv som ett party animal med ett glas bubbel i Handen, trodde att det var så jag ville vara. Men nu trivs jag så otroligt bra med att vara frisk, full av energi och aldrig bakis att det känns helt naturligt att släppa den där party-personen. Det var en kul tid, men nu är också kul, på ett annat sätt. Ett sista tips från mig är att inte vara rädd att söka vårdhjälp om det behövs, ibland behöver man en extra knuff. Ge järnet nu, det här fixar du!

@Kennie Tack! Bra tips! Ja, det måste gå. Har ju tappat träningen och snart hela mig själv. Du har rätt....finns ju inga bättre dagar när man är pigg och glad utan darrningar och bakfylleångest. Ska på AA möte på måndag så får jag se hur upplägget blir. Probemet är att jag inte är snackig mot folk jag inte känner i grupp....särskilt inte när man ska ta upp personliga problem. Men ska ta mig i kragen och få hjälp! Så du har släppt alkoholen totalt?

Catlady

Hej. Tycker du gör klokt i att ta tag i problemet. Jag har förstått att man kan ha väldigt allvarliga problem och fortfarande uppfattas som helt normal utåt. För mig är behovet av återställare en väldigt stark signal. Likaså ångesten dagen efter som du beskriver. Att få ett ultimatum av någon annan är ju sällan så kul, men ibland behöver man en spark utifrån för att sätta igång tankeprocessen. Hur känner du själv inför allt det här? Har du funderat på ditt intag innan din flickvän påpekade det?

@Catlady Absolut det är grova problem. Det är ju sommar dygnet runt här med massa semesterfirare och äldre herrar som sitter o pimplar 14 starköl varje solig dag på pubarna runtomkring. Så man kan knappt gå ner i stan utan att heja på nåt gäng och sätta sig och ta sin första öl innan lunch. Holländarna, engelsmännen och finnarna här dricker ju för 2 pers vardera. Så man tänker lite...kan dom så kan ju jag. Att det är EM i fotboll gör ju saken inte bättre. Men ingenting är ju värt ångesten och darrningarna dagen efter och hälsan i sig är ju det viktigaste vi människor har.

Ja, det har ju varit problem många år innan min nuvarande flickvän....fast då var det mest på helgerna med fylla, slagsmål, otrohet och festande. Min gamla tjej tolererade inte att jag drack och dels körde jag bil till jobbet varje dag och satt på kontor och då funkar det inte med vardagssupning. Kommer dock ihåg en gång när jag skulle ha lönesamtal med min chef och kvällen innan hade det varit match på stadion...stank sprit i hela rummet.

Nu vill jag ju absolut inte förlora världens bästa tjej och då finns det bara en sak att göra såklart. Antingen sluta helt eller försöka hålla mig till helgen med mindre mängd. Hoppas du får en fin dag och lugn midsommar :)

@Stockholm stad Jag har läst lite om din historia men inte varit inne och skrivit på ett litet tag. Jag tycker att det är bra att du är här och skriver och det känns som att du är redo för en förändring på riktigt. Jag tror absolut att det är bra att du är här och skriver och läser och funderar för det hjälper dig att bena ut en väg framåt för dig. När man inte lyckas så tror jag att en delfaktor är för att man inte lägger tillräckligt med tankekraft på det. Man tänker bara att man behöver förändra något men så kör man bara på och hoppas att förändringen kommer av sig självt på något sätt. Det är också bra att ha en plan som man sätter skarpt för när förhandlandet börjar komma så måste det vara glasklart vad som gäller eller så har man plötsligt förhandlat bort en arm och ett ben.

Så på den punkten tycker jag att det ser bra ut! En sak som jag reagerar på är att du beskriver att förändringen åtminstone delvis är nödvändig för din flickväns skull. Det är såklart bra att finna yttre motivation också, men jag tror att det är viktigt att du ändå i grunden gör förändringen i dina alkoholvanor för din egen skull. Det kan också kanske låta klyschigt men den inre motivationen är ett stadigare stöd när det blåser.

På den punkten håller jag verkligen med dig @TappadIgen. Man ska aldrig sluta dricka för någon annans skull. Man ska sluta för att man själv vill sluta dricka, inifrån och ut. För att alternativet, fortsätta dricka, i längden bara innehåller misär och olycka. Det kan gå bra och bra och bra och plötsligt åt helvete. Som att spela rysk roulette.

Kram 🐘

@TappadIgen Precis som du säger så gör jag ju det i första hand för min egen skull och då blir ju vårt förhållande och liv stabilt samtidigt som det blir bättre för henne också. Det blir lite positiv symbios då alla inblandade mår bättre. @Andrahalvlek Sant, man trillar ofta dit igen i samma gamla mönster och vanor. När jag gick på antabus fungerade det riktigt bra faktiskt. Bra ni finns här på forumet!

Hej igen! Om man kan dricka måttligt eller inte verkar bero på hur beroende man hunnit bli. Själv har jag druckit ett enda glas med cirka två månaders mellanrum, det är måttlighet som fungerar för mig. Läser om många som försöker dricka måttligt varje helg- det verkar vara för ofta om man inte vill riskera att hamna på ruta ett inom en snar framtid.

@Stockholm stad Det låter bra! Det är ju inget fel i att ha extra motivation utifrån såklart. Det kan hjälpa en på vägen. Har du testat att göra programmet här? Det kan också hjälpa dig att staka ut en väg framåt.

@Kennie Bra du kan stå emot Kennie. Alltid beundrad över folk som lyckats sluta och hålla det på en normal nivå. Ska försöka klara en längre tid nykter tänkte jag och sen ingen bängfylla på helgen. Hem till Sverige snart o hälsa på kära mamma så det borde vara ett gyllene tillfälle att bara träna och cykla omkring i stan.

@Stockholm stad Läser ditt inlägg med stor igenkänning. Druckit i många år och det eskalerade iom hemarbete.
Ultimatum från min sambo som var verkningslösa. Var här länge under nicket "Zorro". Väl valt nick. Gömde mig bakom en mask och vägrade be om hjälp. Gick flera år med en obehandlad diabetes. Slutade med att jag till slut var tvungen att söka vård. I samband med detta tog jag av mig masken och berättade öppet om mina alkoholproblem. Bad om hjälp! Trots detta tog det sex månader innan jag fick denna hjälp. Nu äter jag Antabus och det fungerar mycket bra. Kan ju bara tala för mig själv, men jag har insett att "normaldrickande" aldrig kommer att existera för mig. 3 veckor nu och allt är bättre. Mitt förhållande, min hälsa, min diabetes, tja... allt!
Att sätta upp mål tror jag är viktigt. Vad vill jag med att bli nykter? Jobbat med hundar i många, många år, men har ingen nu. Ett långsiktigt mål, när min hälsa återvänt är att skaffa hund igen! Andra delmål som t.ex min övervikt.
Du nämner att du tidigare ätit antabus. Om man är i det läge du beskriver måste jag vara helt ärlig. Jag tror inte på "normaldrickande". Jag tror att man måste inse att alkohol inte är något för mig!

@Beer Härligt att höra att du klarat 3 veckor och att du mår bättre och bättre! Hemarbete och distansjobb är ganska livsfarlig kombo. Man saknar det sociala med kolleger och går ut o sätter sig och dricker ute på pubarna istället. Ja, att sätta upp mål och sen följa dem till fullo är det som gäller. Hundpromenader i naturen gör nog susen senare för dig? Idag har jag iallafall tagit det lugnt och mår toppen!

Cyklat 2 mil längs soliga playan, promenerat och styrketränat. En dag fylld med harmoni och ett lugn som man ofta längtar till. Brukar vara normal och ångesten bortblåst efter 1 dag utan alkohol. Sen midsommarfest imorgon...men vi har sagt att vi trappar ner och inte blir fulla. Kanske skulle man vara helt nykter men det får komma i ett senare skede. Sön-tors är det som gäller nu men innerst inne förstår jag nog att helt nyktert liv skulle behövas. Kanske får reda på mer info angående deras behandlingar på måndagmötet med AA.

Väldigt imponerad av dina 3 veckor! Skriv gärna mer om dina tips för att hålla sig nykter en längre tid.

Ha en underbar kväll!

:( Blev en dålig vecka med öl varje dag och flickvännen känner sig ensam och vill hem :( Gick upp 04:57 för att halsa i mig en halv flaska Cava & 2 33:or bara för att dämpa ångesten....och "missa" AA mötet :( Känns verkligen botten just nu.

@Stockholm stad jag har läst i dina trådar och ser hur mycket alkohol har förstört stora delar av ditt liv. Jag undrar om du har fått hjälp med antabus eller något annat läkemedel någon gång? Du kanske behöver hjälp på traven ett tag, genom att du inte kan dricka då. Ibland kan det vara bra att gå tillbaka i sina egna trådar och läsa, påminna sig om hur det varit.
Kram 💕sländan

Anonym26613

Välkommen in till värmen 💚🙏🌸

Det är inte lätt att sluta. Annars vore A inte ett problem. Det kräver jobb och att man tror på sig själv. Som Kennie och AH skrev, läs fakta om A. Gör det till en tävling om det sporrar dig. En dag åt gången.
Första dagarna är jobbiga. Första helgen as-tråkig. Men för mig kom alltid dag 10 med ett lugn och beslutsamhet. Det är fullt möjligt att bli fri och lycklig utan A.

Lycka till kompis!! Kör hårt 🙏👊💪💚

@Sländan Jag fick antabus på en mottagning men fuskade igenom det lite. Tog inte helt regelbundet och delade typ på tabletterna. Det hjälper verkligen med allt stöd här inne från alla varma människor. Kram Sländan och tack :)

@Miss Mary Poppins Verkligen inte lätt....man ska komma över ångesten vilket brukar ta 1-2 dagar för mig och sen lägga upp en bättre plan för livet. Man intalar sig själv att det går bra att helgsupa på kvällarna men innerst inne kommer det ju rulla på med samma A-vardagar ändå :( Hur länge har du varit fri från alkoholen? Det låter skönt att bli fri och leva lyckligare....och fri från snusdjävulen också :) Tack Miss Mary Poppins. Ska kämpa kompis!

Anonym26613

Jag hör en viss optimism och fina insikter 👊💚 bra!
Jag har idag varit nykter 182 dagar. Men kämpat har jag gjort längre än så. Varje dag...
Ha en underbar nykter fredag 🥳🙏💚