Nu är det nära.
Tog en paus och la mig ner i soffan och tog en bild på mina för en gångs skull fint målade tånaglar som låg i bra vinkel.
Det känns i luften att det är nära med ledigt nu. Tycker till och med att det ska bli skönt att göra ”det sista” för jag ser absolut slutet på denna historia som heter vårterminen.
Imorrn kommer mina gulliga ungar men innan dess ska det fixas och handlas. Jag tycker mycket om att skämma bort mina barn och förutom mina kläder då- som jag numera inte kompromissar om (jag lovar att jag gjort det under åren) så är det något jag njuter mycket av. Några startkapital på bankkonton har de inte fått, men god mat och fina handdukar, pioner i alla rum och numera en mamma som aldrig tappar ett glas i golvet när timmen blir sen. Eller som smyger till sig en extra påfyllning när ingen ser. Jag ser fram emot helgen! Kram på er alla kämpar.

Ikväll är jag ledig, åtminstone behöver jag inte ställa klockan och då vill jag helst inte lägga mig, en lyxkänsla även om jag har småbarn här som gärna väcker mig tidigt.
Avslutade dagen med ett par timmars fixande i rabatterna och pallkragarna. Jag LÄR mig hela tiden, det är så roligt.
Sen gick vi och badade, simmade. Har fattt grejen med bad i lite svalare än kroppstemperatur. Hur det känns under tiden och efteråt. Bara man bestämmer sig för att komma i. Och det har jag börjat med nu! Godnatt! 🌱

Ikväll är jag ledig, åtminstone behöver jag inte ställa klockan och då vill jag helst inte lägga mig, en lyxkänsla även om jag har småbarn här som gärna väcker mig tidigt.
Avslutade dagen med ett par timmars fixande i rabatterna och pallkragarna. Jag LÄR mig hela tiden, det är så roligt.
Sen gick vi och badade, simmade. Har fattt grejen med bad i lite svalare än kroppstemperatur. Hur det känns under tiden och efteråt. Bara man bestämmer sig för att komma i. Och det har jag börjat med nu! Godnatt! 🌱

@Se klart Man ska inte tveka ett dugg, bara kasta sig i. Men 14 grader som det råkade vara i havet för några veckor sedan var lite magstarkt. Då svor jag lite när jag tog mig upp på badstegen. Nu är det 22 grader i havet och 25-26 i sjöarna, så då kan ingen klaga på att det är kallt. Inte ens du 😉

Chill midsommarkram 🐘

Man vet att man skrivit dålig på forumet när man får scrolla till sid 2 för att hitta sig själv 😍
Haft en skön men väldans aktiv midsommarafton som avslutades med spel i köket och roliga diskussioner i trädgården. Vi är inte så många men räcker till. Mysigt. Sovit urlänge på morgnarna, och även höneblundat igår efter den sena lunchen. Så håller jag stressen över att ändå ansvara för diverse projekt en helg som den här. Luncher har jag avsagt mig - så det sköter småbarnsföräldrarna och ikväll kommer några vänner och barnen kör matlag. Att vara så många som vi är påminner lite om att ha ett mindre pensionat, men det är verkligen stor skillnad mot ”förr” med att hjälpas åt och min tolerans för stök, bättre och därmed lättare för alla vara med och hjälpas åt. Vinn och vinn.
Läser en miljard uppdateringar på Facebook och insta som handlar om att visa upp och det är en svår balansgång mellan att dela med sig/ och att skapa ibland inte helt sanna bilder.
Jag vet att många vaknat med ångest idag. Jag tar en kopp kaffe till och en stund i soffan. Njut av ledigheten, och av att vara nyktra. Så livsviktigt. Kram på er! 🇸🇪🎉

@Se klart Visst är det skönt att bara koppla av! Jag unnar mig själv en extra kopp kaffe såhär sent på eftermiddagen och har inga måsten.

Det där med Facebook kan jag också tycka kan vara lite vanskligt. Förvisso är det väl underförstått att man delar med sig av bilder från när man ligger lycklig på stranden, men kanske inte av att man har magbesvär under joggingturen. Jag blir oftast glad av att se mina vänner vara glada på fejsbuck, speciellt när jag vet att de har en tuff tid bakom sig. Sen kan jag ibland förvånas av vilken självbild en del tycks ha av sig själva.

Edit: Glad midsommar glömde jag ju säga. Glad midsommar!

@Se klart skrev:"Läser en miljard uppdateringar på Facebook och insta som handlar om att visa upp och det är en svår balansgång mellan att dela med sig/ och att skapa ibland inte helt sanna bilder."

Jag är väldigt aktiv på fejjan och insta, men när jag är med andra IRL så tar jag knappt några bilder. Min mobil låg i väskan hela lunchen och hela kvällen igår. Men när jag är ensam ute på mina äventyr plåtar jag mycket, mest naturbilder, och delar med mig av. Då blir det ett sätt att dela upplevelsen med någon, om än i efterhand.

Jag blir lite provocerad av alla lyckliga midsommarfotografier, det blir lite showoff. Men samtidigt blir jag glad över att få lite inblick i mina vänners liv. Se hur stora barnen har blivit osv. Jag har vänner på fejjan som jag aldrig har träffat IRL, men mina dåliga dagar delar jag inte med mig av. Skulle bli galen av alla styrkekramar från när och fjärran tror jag.

Ord som ”hur mår du” och ”styrkekram” ska endast yttrats om man är beredd att fejsa den opolerade sanningen, det är min devis. Därför blir jag helt galen på att det tydligen är populärt att säga ”hur mår då” vem man än träffar - i telefon och allting. Jag blir knappt förvånad längre om en säljare frågar hur jag mår. Samtidigt vill jag bara skrika ”skit du i det, du bryr dig inte ett dugg”. Men det gör jag förstås inte.

Skönt att du är mer chill så att dina anhöriga känner sig bekväma med att ta ett kliv fram och ta mer ansvar.

Kram 🐘

Tack @tappadigen @andrahalvlek och @torn för kommentarer, pensionatet har endast kvartspension ty nu har farmor återvänt till arbete på trekvarts fart. Mycket skönt. Bra helg men också mycket att fixa med. Mina barn (vuxna) har en tendens att alla tusen prylar flyter ut och jag plockar ihop… och så håller vi på så. Ska spurta genom vissa jobbmoment idag och hoppas på tidigt avslut så jag kan bada! Igår var det a-fri kväll för alla, mycket skönt. Kram 🌸

@Se klart Du har blivit en riktig badare! Tänk vad man kan förändra sig 😍

Kram 🐘

PS. Om du inte plockar ihop direkt så kanske de själva plockar ihop efter en stund? Vi har olika höga trösklar.

@Se klart Härligt att du har blivit en sådan badfantast! 😍 Jag hoppas att du inte simmar ifrån oss på forumet allt för länge bara. Tänker på Kaveldun som cyklade i väg och vi har ingen susning om hur hon mår.❤️

Kram

Åh @torn
Jag cyklar aldrig iväg härifrån.
Jag tror jag övar mig lite på utan stödhjul.
Men mest ett flöde av människor, (ja jag känner dem allihop) parallellt löper sista veckans jobb. Men jag tänker på dig, andra halvlek, Charlie, sattva, Pilla, varafrisk och många många fler, varje dag. Men hinner inte riktigt med mina vanliga rutiner- dagarna fyllda av… ja mycket. Men konstigt nog egentligen ingen stress; ser slutet på en intensiv arbetsperiod. Som jag klarat. Stressar bara upp mig en gång om dagen (middagslagning ihop med pensionatets gäster) men i år finns inget sug som förra året. Det skaver lite, vi irriterar oss, och det är helt okej. Sen äter vi och allt blir bra.
Alla diskar, spel spelas och sen går vi och badar. Sen vattnar jag. Min andra sommar med odlingar och blommorna som blommar som hav här. Inser att trädgård är lite som nyktra livet. Ett långtidsprojekt. Man tar en sak i taget och njuter av det som händer längs vägen. Det är fint.
Ps. Jag tänker också på Kaveldun. Ofta. Kanske plingar det från en ringklocka nån dag och hon är tillbaka och stannar.
Kram alla finingar som gör mitt liv rikt! ❤️

Andas ut och andas ut…
13 kvällar i rad med middagsgäster. Det föll sig så. I morse åkte de sista entusiasterna. Jag jobbade en stund, men sedan har jag legat i soffan och njutit av att vara ledig.
Jag älskar min familj, människor, fix och spela spel och goda middagar. Och jag älskar att vara för mig själv. Men min man på lagom avstånd men som jag kan ankra upp hos under dagen.
Men nu är det en dag av; småfix (jobb) betala räkningar, plocka i trädgården (njutning). Beställt ett par plantor jag gärna vill testa och se hur de trivs här. Skördat massa jättefin mangold och svartkål. Tomaterna är små men på gång. Rabatterna är - ursäkta skryt- men så fina. Och det hör helt klart ihop med mitt nyktra liv, tiden orken omsorgen.
Idag känner jag stor tacksamhet för det jag har i mitt liv, forumet inkluderat, och viktigt. Nu väntar lite pyssel med att tömma min pappas lägenhet. Men allra allra först ska jag njuta av ett par timmar med att läsa ikapp här och dricka kaffe i sängen. Stort underskott av den sysslan senaste veckorna! Kram på er. 🌱

@Se klart skrev:"13 kvällar i rad med middagsgäster. "

Jag blir trött bara av att läsa om det 😅 Du har en stor och rik gemenskap i din storfamilj. En otrolig gåva, som inte går att köpa för pengar. Men för mycket och för lite skämmer allt, som jag brukar säga. Förstår att du njuter av stillheten och vila just nu. Och jag tycker att du ska skryta om dina rabatter 🤩 Mer skryt åt folket!

Själv har jag möblerat och pimpat yngsta dotterns veranda - och det blev så bra att jag blev alldeles varm inombords. Så fint och så välkomnande. Jag avnjöt både kvällsmål igår och frukost i den nymonterade duomöbeln, som jag har placerat i den enda skuggan på verandan. Och minsann om inte dottern gjorde mig sällskap några minuter i morse 😍 Sen återvände hon till tv:n, tryggheten.

Kram 🐘

Halloj @andrahalvlek så fint du verkar ha fixar hos dottern, härligt! Jag gjorde några nödvändigheter sedan sov jag 2,5 timme här på eftermiddagen… helt slut, och fortfarande i pyjamas. Då börjar det kännas som ledighet. Kram 🌱