Ny här, hej alla! Nu har jag bestämt mig. Har sagt det förr, men NU måste jag ta tag i mitt drickande. Jag vet inte vart jag ska börja, jag saknar mitt liv! Jag skäms så fruktansvärt. Jag har druckit för mkt en tid! Mitt problem är att när jag väl tagit ett glas kan jag inte sluta. Tror att det ska kännas ännu bättre ju mer jag dricker. Slutar alltid med samma sak, jag blir arg och skäller på min sambo. Sen däckar jag och minns inte vad jag sagt eller gjort när jag vaknar. Jag är så otroligt arg och besviken på mig själv. Hatar mig själv för att jag sviker alla! Jag drar mig undan vänner och familj för alkoholen! Jag vill inte ha det så här mer!!!!!!

Hej och välkommen!

Jag känner igen det där med att man blir arg och säger dumma saker. Jag hatade allt och alla. Irriterand jämt när jag inte drack.

Jag bara bestämde mig för att detta är inget värdigt liv. Jag har klarat 20 dagar som nykter nu och man mår bara bättre och bättre. Sen kommer det ju stunder då man tänker att äh jag har inte problem jag kan dricka igen. Men det kan man inte för då är man tillbaka i det fortare än kvickt.

Kämpa på håll ut!

Jag kan rekommendera en ljudbok som heter Skål, ta mig fan!

Lycka till, livet kommer sakta men säkert tillbaka och du slipper skada dig själv och göra andra besvikna.

alma79

Man vill inte vara ensam när man bestämt sig!! Säg till, vill träffa en likasinnad!!! Stötta varandra och inte trigga!!! Kanske gå på möten tillsammans!? Jag vill!!!! har inga problem att skylta med vem jag är!s Så (redigerat av admi i hänsyn av sekretess) heter jag!! Leta upp mig på fb så gör vi något åt saken❤️

Li-Lo

Hej och välkommen Majamaja5

Jag hoppar in i din tråd då jag såg att alma79 (hej på dig också och välkommen) la ut sitt namn och erbjöd stöd utanför forumet. Det är inte lätt att veta hur just vårt forum fungerar då vi försöker ha det så enkelt, inbjudande och användarvänligt som möjligt. Det vi är mycket måna om är anonymiteten vilket innebär att vi redigerar inlägg ibland för att värna om sekretessen. Hoppas att det är okej att jag nämner det här.

Och alma79 hoppas att du trivs här ändå under dessa premisser!

Vänligen och hopp om en fin vecka
Li-Lo
Alkoholhjälpen

vinter02

@Majamaja5

Hej! Känner igen mig i det du skriver. Förut kunde jag inte heller sluta om jag började. Det var verkligen tortyr att ”bara ta ett glas”.
Skulle jag dricka måttligt hemma så hade jag uträknat exakt mängd för ”ok” drickande. Och ja, det funkade vissa gånger. Men sen en annan gång tänker man ”ett glas till”. Sen ”lite till” . Sen glömmer man bort måttet. Usch. Dessutom går det så snabbt att dricka en halv flaska fin som jag ansåg var okej att dricka som måttlig mängd. Poff var det slut och man vill ha mer.
Så mitt råd är att bara sluta. För låter som du inte heller kan hantera och det är roulett vilken av gångerna man inte kan sluta sen mår man skit.
<3