Hur många gånger har jag inte sagt det? Sen sitter jag där med en flaska vodka. Visst i perioder har jag kunnat ta 3 vita månader , sedan säger min reptilhjärna , du klarade 3 månader så då är det lugnt , och jag sitter där med x antal månader av konstant drickande.
Lite reflektioner som kommer från min reptilhjärna:
Jag har ett fast jobb som jag sköter , har aldrig sjukanmält mig för att jag mått dåligt av alkoholen, alltså är det lugnt.
Jag kan se en film/tv program med frugan samt äta middag , alltså är det lugnt ( sen att jag dagen efter måste slå igång Netflix för att minnas vad vi såg dagen innan är en annan sak )
Jag vaknar på morgonen med dimmsyn , men detta försvinner efter några timmar alltså är det lugnt.
Osv osv.
Med detta inlägget vill jag dels skriva av mig samt höra om någon ev känner igen sig ? Samt konkretisera min avhållsamhet ( jag har lättare att hålla det då när jag satt det på prent )

Amanda

Hej RhesusM och varmt välkommen hit!

Vilken tydlig beskrivning du ger över hur reptilhjärnan kan resonera när suget efter alkohol sätter in. Det är oerhört vanligt med bakslag under en resa mot nykterhet, och ofta kan det bli ett tillfälle att få syn på och undvika risksituationer i framtiden. Klokt av dig att konkretisera i skrift att du inte vill dricka alkohol.

Ibland kan det ta ett tag innan det dyker upp svar i nya trådar. Jag är dock helt säker på att det finns många här som känner igen sig i det du beskriver, så fortsätt gärna berätta om hur du har haft det under de senaste dagarna, om du vill.

Varma hälsningar,
Amanda, Alkoholhjälpen

@RhesusM Välkommen hit!
Här på forumet kan du hitta många likasinnade som tampas med samma problem.
Jag har också kunnat sköta mitt jobb och aldrig sjukanmält mig pga alkohol, dock har jag många ggr jobbat väldigt bakis och det kostar på i längden.
Att inte riktigt minnas samtal eller filmer känner jag igen…. Det har alltid gett mig en sjuk dagen efter ångest att inte riktigt ha haft full koll på vad som hänt kvällen innan.