Hej på er!

Jag önskar lite stöttning. Jag är en tjej på 42 år, fick en nervskada då jag drog en visdomstand 2014 som gör att jag har ont i min underläpp så fort jag rör den. Så jag tog till alkoholen för det var det enda som bedövade. Sedan levde jag i ett kärlekslöst förhållande så jag gjorde slut med barnens pappa 2019, fick då veta ser hem gått bakom min rygg med min bästa väninna. Dom var nu köpt hus och är förlovade. Även detta dämpade jag med alkohol. Jag ger fått mycket ångest attacker dom veckorna jag inte haft barnen, och även det lindrar jag med alkohol. Detta har lett till att jag ringer mina vänner endast när jag är onykter för då kan jag prata utan smärta. Jag har fått social fobi.
Så idag har jag bestämt mig för att inte dricka en droppe till. Hoppas jag kan få lite pepp där ute och råd. Jag är jätte rädd!

Välkommen hit! Här finns massa stöttning och pepp att få. Din beslutsamhet är kanon. Var det något speciellt som gjorde att du vill sluta just nu? Många av oss gick och drog på beslutet i många år, men sen var det något speciellt som får oss att känna att ”nu är det nog”. I mitt fall var det när jag insåg att min tolerans ökat rejält och att nästan varje fylla innehöll minnesluckor.

Skriv och läs mycket på forumet - och läs på mycket om hur alkoholen påverkar kropp och hjärna. Om du klickar på min signatur ovan så får du fram min första tråd ”Behöver all hjälp jag kan få” som skildrar min resa upp till 6 nyktra månader. Den är fylld med tips på böcker, poddar, Youtube-klipp. De första månaderna hårdpluggade jag nyktra fakta.

Kram 🐘 (min app Nomo visar att jag tor 15/7 har varit nykter i 521 dagar - kan jag så kan du!)

Hej,
Vad tufft du haft det.. Men mycket kan nog bli bättre utan alkoholen. Har du fått hjälp mot din smärta i underläppen? Har en vän som fått god hjälp mot kronisk smärta med KBT-behandling, kan det vara något? Kämpa vidare, tror du kommer må bättre på sikt..

@Ina42 kronisk smärta är en utmaning. Det gäller att hitta sin nivå. Jag har också dövat smärta med alkohol, men det har inte ökat mina möjligheter. Alkoholen har gjort att jag fått ledigt från min sjukdom men jag har inte presterat mer. Alkoholen var nog också en flykt från smärtan efter ett misslyckat äktenskap. Jag är periodare. Men hälsoeffekterna och minnesluckor med konsekvenser skrämmer, så nu vill jag bli alkoholfri. Jag har gått en terapiform som heter ACT för smärtan. Men det finns inga underkurer. Man får hitta den nivå på allt man klarar. Det är ibland en svår balansgång och man kan hamna i konflikt på grund av sin sänkta aktivitetsnivå. Då är det bra att ha något bra forum att vända sig till med folk i liknande situation, som kan förstå.

@Ina42 först vill jag säga grattis att du kommit till insikt 🌺 Tips mot nervsmärta är Tegretol! Jag fick det mot smärta, funkade jättebra. Lite trött i början men smärtan försvann.

Tänker att fysisk aktivitet är bra för både kropp och knopp. Läs gärna Hjärnstark för pepp.

Nu ska jag ut och springa för första gången på månader ...

Stort lycka till ❤