Jag står inför val i livet; att fortsätta försöka dricka måttligt eller inte dricka alls. Vad har ni för erfarenheter och kunskap kring detta? Läste någon som skrivit att man kan hålla upp att dricka under en period för att sedan göra en "omstart" med nya och sundare alkoholvanor. Är det möjligt och vad finns för erfarenheter kring det? Alkoholen har blivit en grej för mig att "fly MIN vardag" med ohälsa, dåliga relationer och att kunna slappna av och inte tänka på det som oroar. Vet att jag måste hitta ett annat förhållningssätt i de stunderna när jag känner för att "fly vardagen". Jag har också svårt att sluta dricka när jag väl börjat. När jag börjat så triggar det igång att fortsätta och det blir för mycket vid nästan varje tillfälle. Min familj har reagerat och uttryckt detta. Jag har börjat resan till att må bättre gällande min ohälsa, men vägen dit är lång med sjukvård och alternativa metoder. Jag har också svårt att i vissa situationer tala om vad jag vill och skapa ett liv som jag önskar, då jag istället "hänger med" i det som någon annan vill. I stunden verkar jag inte reflektera så mycket över vad som händer och upptäcker istället i efterhand att "nu har det hänt igen". Det är liksom så mycket mer än "bara" alkoholen. Tar tacksamt emot tankar och reflektioner som kan hjälpa mig vidare till andra perspektiv. Mvh

@Helenex Hej! Tror många känner igen sig i det du skriver, inklusive mig själv. Jag tog tag i mitt drickande i våras och har snart varit vit i tre månader.
Jag vaknade upp en vanlig söndag trött och trasig. Var så less på att jag slösade bort mitt liv med alkohol. Googlade och hittade e-stöd, perfekt där kunde jag vara anonym... Skammen är ju stor. Ingen Vill hamna där. Men det blev en rivstart på mitt nya liv. Fick snabbt kontakt med läkare och terapeut. De tipsade även om att även ta hjälp av beroendecentrum. De skickade remiss dit. Då tänkte jag - det är nu eller aldrig! Helt plötsligt står jag där med en armé av kunniga människor som bara vill hjälp mig. Det var stort, det var läskigt men det bästa jag gjort för mig själv. Kan tillägga att jag blev rekommenderad att ta Antabus. Min lilla räddare. Där och då försvann en stor skopa stress. Noll alkohol inget systembolag, ja du förstår. Har även pratat med mina barn och några nära vänner om min resa och det är bara hejarop!
Långt svar men mitt heta tips är att ta hjälp, för den finns där för dig 🌺

Hej! Ett avbrott i drickandet i alla fall tre månader brukar rekommenderas. Sedan kan man ta ställning till om det är läge att prova att dricka måtligt eller sluta helt.
Jag försökte minska många år. Det var så jobbigt. Drack små äckliga tetror med vin, varannan vatten ja du vet testade allt och kände mig sedan befriad från kravet av avhållsamhet de perioder jag tillät mig själv dricka whisky obegränsat. Till slut bestämde jag det fick vara nog. Så nu är det lätt, bestämt mig att alkohol är inte för mig. Varit nykter i drygt 1.5 år.
Heja dig! Detta forum är bra. Skriv för glatta livet och ta stöd. Fint du har din familj till hjälp oxå. Och så finns ju annat med.
Kram🤗