En månad till har gått - fem månader minus två dagar. Dagarna knallar på - inget sug eller känner något behov av vin faktiskt. Skön känsla att inte bry sig. Dag 70 snusfri med idag 😊 fasiken va bra jag är 😉 inte självgod men lite stolt kan man allt få vara 👌 @ Andrahalvlek tack 🙏 du fick mig att backa där i April o inte dricka något 😉 blev ett fint firande utan minsta lilla droppe (för mig ivarjefall)
Har satt ett mål 6 månader så får vi se! Är ju på god väg mot det ivarjefall måste jag säga! Styrkekramar till den som behöver!! ☀️☀️ Fortsätt kämpa det är inte en klyscha livet blir så mycket enklare lugnare måendet ja allt är helt annorlunda! Bara man går över den första tiden. Sen blir alkoholen en icke fråga - systemets öppettider försvinner ur minnet - man slipper lägga tankar o energi på onödig planering för att ha tillräckligt hemma...Sååå skönt att slippa det o sååå glad att det är över 😊👌🙏!!

@Lennis 6 månader låter som ett bra mål. Sen kan du ju se hur du känner då. Eller det vet du ju redan! @Lennis skrev:"Bara man går över den första tiden. Sen blir alkoholen en icke fråga - systemets öppettider försvinner ur minnet - man slipper lägga tankar o energi på onödig planering för att ha tillräckligt hemma...Sååå skönt att slippa det o sååå glad att det är över 😊👌🙏!!"

Och så har du slutat snusa! Jag med, men det har inte varit så enkelt för mig. Snart 5 månader nikotinfri.

Kram!

@Lennis Grattis till 5 nyktra månader! Och 70 snusfria dagar! 🥳🥳🥳🥳 Du ska med allt rätt känna dig stolt som en tupp 🐓 och mallig som en mallgroda 🐸

Kram 🐘

Hej Lennis💗

Vilken fin läsning!👍 Så jätteskönt att höra om hur bra du mår utan alkoholen.
Och snusfri och allt 😁 Wow säger jag!👏👏 Du ska absolut vara stolt över dig själv.
Hur går det med träningen? Minns att du var väldigt aktiv på gymmet...?🏋️‍♀️

Ha det så bra Lennis! 👋🙋
Kram 💚

@Charlie70 tror att jag var tillräckligt less på snusandet för att bara ge upp det...kör fortfarande o tänker göra ett tag eller så länge det känns bra nikotinfritt snus antar att det blivit min lilla snuttefilt haha men det får vara så 😉 heja dig fortsätt utan snus jag har inga planer på att börja igen mår för bra utan på alla sätt! Hoppas du snart får känna det med ☀️☀️ lycka till!!

@Andrahalvlek Tack ❤️ Känns väldigt bra o känner mig väldigt nyttig eller ja på så vis men ibland på helgerna godis chips o annat onyttigt försöker ta tag i den biten med. Men vill inte ta bort allt helt o hållet man måste leva med..får ta onyttigheterna sen med godis o sånt 😜😉 Tack för peppen!!

Grattis till mig till 6 månader idag (- 2 kvällar) så himla skönt o mår så bra 😊
Har uppnått mitt första mål min tanke - eller egentligen inte första haha först var det kanske en månad, sen tre, sen nä men sex månader blir bra o ja nu är jag där. Vet inte hur jag tänker nu annat än att jag inte tänker fira mina sex månader idag eller jo det ska jag men alkoholfritt med alkoholfritt bubbel schweppes spritz mix o massa is! Det blir kvällens dricka 🥤!! Jag har kommit långt mycket långt o det är skönt! Kommit igång med träningen igen då man nu kanske vågar gå till gymmet igen (eller ja jag gör det) även det känns bra 😊😊 Glömde (för att det är så självklart nu efter 26 års snusande… så är jag nu snusfri i 101 dagar idag! Helt otroligt -
Fattar inte att det va så enkelt o fattar inte varför jag väntade så länge med att sluta??? Obegripligt 😆😆
Kram o styrka till den som behöver!! Man behöver inte alls det där vinet varje fredag o lördag för att koppla av efter veckan! Inte alls 💪😊😊☀️☀️ Livet blir sååå mycket enklare utan!

En semester summering - facit ser ganska bra ut för sommaren - nöjd o väldigt mycket bättre än somrarna för något år sen. Det enda drickandet den här sommaren/semestern har varit en vecka då vi hade all inclusive o var utomlands då blev det lite öl vin o någon enstaka drink. Efter den veckan inget på en vecka sen en kväll med vin - kände att det blev för mycket vin den kvällen så stoppade där. Ångesten dagen efter högre pulsen o stressen kändes inte bra alls. Stopp där! Så nu en vecka till med noll o inget annat än vatten o läsk 😊 Känns som jag har bra koll på läget sällan jag känner något behov av att dricka o ja jag är glad för det 🙏 Dyrt vad vinner man på det? Varför dricker man? Vad får man ut av det? Ångesten stressen pulsen dagen efter? Nej den ekvationen går inte ihop för mig. Mår så bra utan o glad för det. Säger som jag såg att Vinäger skrivit - skulle kunna flytta till det vidare livet - men - när jag dricker blir det oftast mer vin än måttligt så där platsar jag inte heller 😉 Sitta o tumma på ett glas hemma nej det blir det inte. Inget eller flera…så nu fortsätter jag på samma väg. Inget för jag mår så bra av det 😊😊👍👍 Kramar till den som behöver - hoppas ni haft en toppenfin sommar ☀️☀️Det har vi verkligen haft både utomlands en vecka o sen runt i Sverige på ”hemester” en ljuvlig sommar! Mår så bra 😊☀️🙏!!

Härlig läsning Lennis!🧡🤗
Så bra att du nu själv styr över intaget alkohol 👍. Jag tycker som du att det blir alltmer ointressant att dricka.
Och att du haft en fin semester är glädjande att höra!

Kram tillbaka🤗 💞🍀💞

Länge länge sen jag uppdaterade ser jag 😬
Sen 19 december 2020 har jag bara druckit vin en 9-10 kvällar o det är över ett år. Kan knappt kalla mig normal konsument längre. Mår så bra på helgerna av att få sova ut naturligt utan huvudvärk utan att få hela helgerna förstörda av att känna sig såsig o seg i huvudet! Så länge det känns bra så kör jag på! Har inte satt upp något mål utan kör bara på.
Känner inget behov att köpa hem vin till helgerna - sånt kan såklart ändra sig - men så länge det känns bra är det bra. Kommer inte heller slå på mig om jag någon helg skulle ”få för mig” att köpa vin eller vara borta av någon anledning o det skulle serveras vin eller öl o jag tar lite. Skulle det vid något tillfälle framöver balla ur så hoppas o tror jag att jag snabbt kommer tillbaka. Vill fortsätta må så här bra 😃 såklart att allt sånt här är enklare under Corona att förändra det stora eldprovet blir kanske sen när livet är ”normalt” igen. Men till dess fortsätter jag som det är 😃 glad o stolt att jag inte fallit för det många gjort med hemma jobb under Corona o dricka vin i tid o otid helgdag som vardag. Såklart hade man enkelt kunna gjort det - men jag har inte det 😃 Glad stolt lycklig o känner mig säker på att jag klarar det här 😃 Kramar till den som behöver! En extra stor kram till mina fina vänner jag kämpat med 💕!! Ni vet vilka ni är 💕 ta hand om er 💕

@Lennis härligt att höra från dig - och med så glada nyheter! Du var en av de första som kommenterade hos mig, vilket betydde mycket. Nu har jag varit nykter drygt två år. Så fantastiskt att vi kan vända dåligt till bra.

Kram!

Hej Charlie70 jag minns våra diskussioner om våra barn med diagnoser o hur vi inte fick tycka o tro att det kunde varit en bidragande orsak till att man drack. Vi menade inget illa med det - inte så att man tyckte sämre om barnen - bara att man behövde ett sätt att stänga av hjärnan ett tag. Tror ännu att det kan ha varit en del men det fanns mycket mer äktenskapliga problem med fd mannen, tristess ja massor eller inget - man väljer o sväljer alltid själv såklart men antar att det då kändes bra. Numera dricker jag minimalt - aldrig, lite nu under semestern men under resterande delen av året i princip inget. Har haft turen kanske för mig att ha träffat en man som aldrig dricker o har äntligen då själv efter alla år slutat med dumheterna att dricka själv trots att han då inte gör det. Känns otroligt bra o skönt livet blir så mycket enklare att aldrig behöva tänka OM man kan ta bilen - hur många timmar har gått är all alkohol ur blodet? Fy fasiken mår dåligt bara jag tänker på det - men så bra o skönt att det är över. Säger aldrig för alltid för det kan man inte göra men just idag o just nu känns det bra - o har varit så så länge så jag tappat räkningen. Men nykterist är jag ju inte då jag ännu dricker lite öl o vin på semestern 😉Om några av mina gamla härliga vänner läser så tänker jag på er o hoppas allt går bra såklart 🌟🌟kikar in o följer o läser emellanåt - fast mer sällan än ofta numera.många styrkekramar till den som behöver ❤️!!

@Lennis Jo jag minns diskussionerna som var då precis! Vet inte om du såg i min tråd men jag har just tömt digitalkameran på (väldigt) gamla bilder. Jag blev lite smått chockad över att på bild se mitt långsamma haveri över många år. Många bilder med mig trött och bakis. Någon bild med mig glad och lugn över en drink. Och allt började med ett barn med särskilda behov som krävde "allt" och en make som inte förstod hur uttömd jag blev. Eller snarare, han intog soffläge, förmodligen för att han själv var uttömd. Men det vet vi ju att man inte kan rodda en familj från soffläge.

Jag har ingen att skylla på, det var mitt val hur jag hanterade situationen. Något jag ångrar djupt nu. Å andra sidan väljer jag framförallt att glädja mig åt att det gick att vända skutan. I dag är läget helt annat för mig, så tacksam för mitt beslut att sluta. Och du dricker bara någon gång ibland och verkar nöjd med det. Så himla bra gjort!

Kram!

@Lennis Jo jag minns diskussionerna som var då precis! Vet inte om du såg i min tråd men jag har just tömt digitalkameran på (väldigt) gamla bilder. Jag blev lite smått chockad över att på bild se mitt långsamma haveri över många år. Många bilder med mig trött och bakis. Någon bild med mig glad och lugn över en drink. Och allt började med ett barn med särskilda behov som krävde "allt" och en make som inte förstod hur uttömd jag blev. Eller snarare, han intog soffläge, förmodligen för att han själv var uttömd. Men det vet vi ju att man inte kan rodda en familj från soffläge.

Jag har ingen att skylla på, det var mitt val hur jag hanterade situationen. Något jag ångrar djupt nu. Å andra sidan väljer jag framförallt att glädja mig åt att det gick att vända skutan. I dag är läget helt annat för mig, så tacksam för mitt beslut att sluta. Och du dricker bara någon gång ibland och verkar nöjd med det. Så himla bra gjort!

Kram!