@Se klart skrev:"Lärdom: jag bestämmer över mig själv."
Det har jag oxå precis lärt mig, efter en jobbig kväll i sommar när alla var berusade. Då har man som nykter ingen glädje alls av sällskapet. Jag var chaufför till min Man och 2 st till.
De tyckte nog att jag var tråkig när jag ville åka hem vid 22. Men jag stod inte ut längre.
Nästa middag med vänner tog jag en egen bil så jag slapp känna att jag förstörde för de andra. De fick ordna med sina egna resor.
Problemet är att alla ska åka hem tidigt innan de har druckit alkohol 😂 sedan vill dom inte åka hem längre när de druckit 🤪
Så skönt att bara åka hem när man vill
💕 sländan

@andrahalvlek och @siyfos tack för klarhet 🥰
Igår lämnade vi det sociala livet och jag och min man spenderar sista kvällen ihop. Middag och hem ganska tidigt, passar mig. Nu kaffe och croissant (min franska drog) på terassen och ska gå och ta ett dopp. Idag åker vi hem. Jag börjar känna mig liiiite redo. Kram och njut av dagen!

@sländan du gör verkligen rätt i att ta egen bil, man känner sig maktlös om man inte får bestämma själv, och vi har ju slutat dricka för att just återta makten över våra liv! 🌸

Sitter på flyget hem och tänker på veckan som gått. Vi har ju haft bil och bott på väldigt små ställen, skönt. Ingenstans har det tex serverats buffé av något slag, stor försiktighet och inte så mycket människor utom på flygplatsen och i butiker jag främst gick förbi… (bra där).
Men på alla sätt en extremt välbehövlig vecka, för mig och för oss. Mycket tid att prata, promenera, eller bara läsa, lyssna på podd. Vi har båda en hektisk vardag och ibland tappar vi bort varandra och pratar nästan bara om vem som ska göra vad… glömmer att vi behöver tanka på AB känslolivet.
Det har också varit min första utlandssemester utan alkohol. Något som jag tror jag knappt vågade tänka på när jag bestämde mig för att bli nykter. SÅ förknippat är det för mig, allt som har med vuxensemester att göra.
Bergsbyar och flygplatser, poolhäng, lunch eller aperol spritz på balkongen. Och- skulle jag tro- ständigt lite bakis, eller lite berusad. ”Lagom” så obehagligt att tänka på.
Jag har druckit några färgglada drinkar som smakat barnsaft. Det kan man vara utan. Jag har rökt en cigarett. Kommer inte hända igen. Men främst har jag övat på massor av situationer som jag inte trodde jag skulle fixa- iaf för ett år sen. Det känns väldigt bra. Min kjol sitter åt av dessa oräkneliga croissanter och goda middagar. Men jag ser pigg och utvilad ut, lite brun och som en god kanelbulle. Jag har inte ägnat en tanke åt att klaga på mig själv, för tjock etc som kan gå som ett mantra i mitt huvud dåliga tider.
Jag tycker att jag är helt okej, det duger så himla bra! Kram på er. 🥐

Haha ja @andrahalvlek lite kämpigt med glosorna men tentan gick ju bra 😅
Vaknar i varm lägenhet. Men baristan jobbar iaf så jag har fått mitt kaffe!
Nu ser jag fram emot dagen, kram på er.

Eller hur @torn, ett kap. Går upp först och drar igång maskinen ☕️
Nu laddar jag lite för att hälsa på min mamma och träffa mäklaren för tillträde/pappas lägenhet.
Den 1 sept är det dags för oss. Det ska faktiskt bli otroligt härligt! Kram 🥰

Ett sånt fint inlägg SeKlart!
Det andas lugn, tillfredsställelse och harmoni.
@Se klart skrev:"Jag har inte ägnat en tanke åt att klaga på mig själv, för tjock etc som kan gå som ett mantra i mitt huvud dåliga tider."
Jag upplever samma sak. Alkohol bidrog så mycket till negativa tankar, särskilt när jag drack några dagar i streck. Jag tycker sinnesupplevelserna är starkare nu, på gott och ont ibland, men jag har mycket lättare att vara ”här och nu”,
Du skriver om vuxensemester med alkohol. Usch vad grundlurade vi egentligen är i det. När jag läser härinne ibland inser jag att jag kanske inte druckit så mycket under semestern och inte på resor barnen, men annars vin till maten nästan varje kväll. För mycket och man blir så seg. Tänk att man dricker ändå utan att reflektera något alls över alkoholens negativa effekter. Det är definitivt inte sämre eller mindre guldkant nu med a-fritt i glaset. Och man orkar gå upp, orkar göra saker efter maten.
Skönt att ni haft det bra du och mannen. Ja, man måste vårda sin relation och det är så lätt att glömma bort just det i vardagsstressen. Ett väldigt fint och tänkvärt inlägg om livet utan alkohol.

@Se klart Vilken fin semester du har haft! Jag instämmer med @Sisyfos lugn, tillfredsställelse och harmoni. Glad för din skull:)
Jag dricker alltid te först på morgonen. Kaffet smakar inte gott om det är det första jag dricker men vid 9.30 så smakar det toppen! Men, när du skriver om ditt kaffe..och ditt kaffe i sängen...det låter så njutningsbart så det är nästa så att jag vill pröva.

Ha det fint!

Kram:)

Tack @sisyfos @sattva och @varafrisk för fina kommentarer och för att ni hänger med! 🤗
Idag har det varit hemmaliv och jag inser hur tryggt och skönt det är att slippa ens ha alkohol i närheten. En bra dag. Borde kommit igång med jobb-förberedelser men jag har inte orkat. Det får bli imorgon. Jag har en släng av jobb-allergi…
Packat upp och tvättat. Nu blir det en halv sömntablett pga sov mellan 16-18 efter megalång promenad (tack för inspirationen @ah!) Åt en halv pizza till middag, för varmt för matlagning, eller för lat? Åker mot landet imorgon så inte stor mening att handla hem.
Fikade med mamma, väldigt mysigt idag! Hon var/är så himla söt de bra dagarna- dvs när hon mår bra. När hon inte mår bra forsar allt över på oss barn. Har lärt mig nu att flytta på mig för det där kraftfältet istället för att stå kvar och bli arg/ledsen/irriterad.
Ja, det är planen, sen vet man ju aldrig med verkligheten, som ni alla vet…
Ps! mitt goda kropps-själv-självförtroende fortgår, kanske får hybris. Så ovan att vara ok med mig själv. Så lätt att se bristerna, håll in magen, otränade armar, sträck på ryggen. Idag har jag promenerat och känt mig nöjd och glad med mina croissant-volanger…
Godnatt alla fina 😴

Läste tillbaka i min gamla tråd igår, ett år sedan, och var redan då väldigt klar över att det var slutdrucket. Ett år senare har jag kommit längre från alkoholen, den finns inte med som riskfaktor, men min livsstil har ändrats- mina vanor.
Igår var vi på middag hos vänner som jag känner väl där det inte sällan blivit sent och en del vin. Jag kände mig ”klar” vid 22 och då vill jag gå hem. Det vill säga; jag vill inte leva livet och sitta kvar i timmar för att göra andra glada. Jag är liksom inte skyldig det. Kanske hör det ihop med beteendet att dricka för mycket även om mitt mest utmärkande drag inte är att vara andra till lags. Men det finns något i det där; bestämma över sin egen tid som känns otroligt viktigt. Apropå tid har jag ju sovit fortsatt som om det inte fanns en morgondag. I morse hjälptes vi åt att vakna tidigt och dagen startade vid 07 med en kopp kaffe på trappen (kopp två alltså…)
Jag påmindes när jag läste min tråd om hur mycket oro jag hade i mig när jag drack. Stressad är jag fortfarande ibland men inte fysiskt orolig utan anledning. Hade glömt, viktigt att påminna sig.
Kram och njut av dagen med både handboll och fotboll. Ett bad ska det bli här. Och jobb!

Grattis till 1,5 år som nykter! 🥳🥳🥳 Eller räknar jag fel? Lätt hänt för en matteidiot.

Du gör helt rätt som går hem kl 22. Du har ingen som helst skyldighet att behaga andra människor på den punkten. På sikt tror jag att ditt umgänge förflyttas bakåt i tiden på dagen, i alla fall om du får styra lite. Imorgon ska jag träffa mina jobbkollegor hemma hos en kollega för grill och prat. Vi börjar kl 15 och senast kl 19 räknar jag med att avvika. Om jag tänker så innan blir det inte lika motigt att göra det. Och det blir inte roligare för att det håller på och håller på i all evighet. Det är en myt. Det finns en sanning i talesättet ”Man ska gå när det är som roligast”.

Det känns dock lite ovant. I mitt tidigare liv hängde jag alltid kvar till the bitter end. Men det var ju för att kunna fortsätta dricka. Fanns det ingen alkohol kvar så var jag inte så benägen att stanna.

Kram 🐘

Tack för grattis @andrahalvlek, jag räknar till 19 månader men är också matte-idiot, men minns inte längre mina månadsdagar. Ser lite fram emot två år, tror det är en bra gräns för framåt, tryggt!
Jag skäms inte längre, människor får gärna festa på utan mig men den typen av umgänge är inte för mig längre. Var precis som du- med till bittra slutet (de sista åren), men tänker också tillbaka till tider när jag var rätt tidig i säng. Något hände de där sista tre åren. Något att tänka på, finns ingen tid då man är säker.
Idag har jag pysslat med mina pelargoner och jobbat. Klockan 10 kände jag mig nöjd med arbetsbördan, haha. Hur ska det gå när allt kör igång. Läste någon skriva att nu var det dags att ”plan the work och sedan work the plan”.
Nånstans där befinner jag mig 😊

@Se klart Haha 😂 Då räknade jag fel igen! Men visst är det skönt när någon månad hit och dit är skitsamma!? Det trodde vi inte när vi började den nyktra resan, att vi skulle känna så. Och vi känner och tycker annorlunda om mycket - och det är bra! Mer personlig utveckling åt folket!

Kram 🐘

Ja jätteskönt att man inte hänger med hörntänderna i att räkna dagar eller månader, lyxigt liv är vad vi har kunnat åstadkomma @sndrahalvlek Funderar att fira med en liten löprunda idag! ☀️

@Se klart Grattis till tid! 😍 Jag fick det också till 19 månader men säger ”ca 1,5 år” när/ om någon frågar.

Jag har fullt sjå med att notera när det är den sjätte i varje månad. 😅 Märkligt, men på något sätt mår jag forfarande bättre och bättre ju längre tiden går. Svårt att sätta ord på vad det är som gör det dock.

Kram