Varför är det så jävla jobbigt just denhär gången? "Slutat dricka" förr, men kan inte minnas att det varit såhär.. Vet att det är alkoholens fel, och vet hur bra jag kommer må om bara några veckor, bara jag låter bli att dricka. Har aldrig haft ett sånthär sug innan. Vill bara ta ett glas vin och kunna slappna av för en stund.. Vet ju att det kommer att bli bättre, men vet inte hur jag ska stå ut med livet utan alkohol just nu..

Anonym26613

Oh, det där kommer jag väl ihåg. De första dagarna. För mig var tredje dagen alltid värst. Kände att hudkostumen var för liten. Svårt att andas och inget var roligt.

Men så kommer dag 4 med liten lättnad. Kanske firar man första helgen nykter, köper goda a-fria dryck och godis. Plötsligt vaknar man en dag och har sovit hela natten. Man tar sina första djupa andetag och tänker att "det här kommer att gå!". Dag tio kom till mig med sin ro, den är min favorit dag. Och så rullar det på... hur blir din resa? Hur har det varit tidigare? Skriv, läs, studera 😊🌸💚/Mary

Tack för att du skrev❤ Brutit ihop så många gånger idag, så fruktansvärt ledsen. Hade jag varit arg och grinig hade jag kännt igen mig själv, men dethär.. Kan inte sluta gråta..

Anonym26613

Så hade jag det. Ursäkta men nästan så jag skrattar lite, så hemskt det var. Tårarna bara kom. Men det går över 💚💚💚
Om du klickar på mitt namn, så ser du mina trådar. Den första (nytt år samma problem) innehåller mina första dagar. Om du vill se hur det blev för mig

Du klarar det! Håll ut 💚💚💚

@Ångestet Tyvärr är alkoholism en progressiv sjukdom. Beroendet blir bara värre och värre. Det är dessutom svårare för varje gång man tar ett återfall och det beror på att man till slut inte tror på att man ska klara av att sluta dricka. Du måste verkligen bestämma dig - inifrån och ut.

Min husgud Annie Grace har ett ”enkelt” recept på bestående nykterhet:

1) Tro på att du klarar av det.
2) Fokusera på alla fördelar med nykterheten.
3) Identifiera dig som en person som inte dricker.

Jag håller på för fullt med tredje punkten, och det pågår nog hela livet. Jag firade 1,5 år som nykter i måndags, tjoho! Det enda jag ångrar är att jag inte slutade tidigare.

Kram 🐘