Lunchbjudning är jag den första att skriva under på. Jag tillämpade det konceptet som nyskild också. För hur gör man när man "i alla år" varit två eller fler fulltaliga familjer som setts på middag med vin och nu är man ensam och känner inte att man kan fylla den andres kostym riktigt för en kväll. Så lunchbjudning tycker jag är toppen. Man kan göra lite enklare mat, alkoholfritt fungerar finfint och bjuder man på alkohol är tiden sådan att det per definition blir ett max två (förhoppningsvis ogaggiga) glas. Tjusningen av att kunna gå och lägga sig när man är trött vill man liksom inte tappa nu när vi kommit in i så goda vanor.

Tack också för klädtips, fina!

Kram!

Härligt att höra från dig @charlie och jag fick för mig att du skulle gilla de där fina plaggen. När jag var nyskild var jag alldeles för all over the place (glad singel) för att tänka ut något så smart som lunchbjudningar. Det gick över vilket var tur för alla. Fint att du kikar in! Kram 🤗

Hovrar lite inför måndag. Känner väl att det bara är dags att dyka in. Blev hämtmat idag, har liksom lagt av mig/oss med matlagning här i stan. Kom hem till helgens pappers-tidningar, lyx enligt mig.
Har inget alls att klaga på inte ens min vikt (som vanligt) och det har inte att göra med att jag gått ner men jag accepterar läget just nu. Och så tycker jag att modet premierar lite kurvor och inga fler lågt skurna byxor, det är väl min tid helt enkelt. Äntligen 👵🏻
Kram och njut av kvällen 🌸😍

Idag har vi varit och tittat på vår nya lägenhet. Jag var lite orolig med tanke på att jag var där ungefär 15 minuter och sedan satte igång och budade. Och slutade aldrig… MEN jag har oroar mig lite om ifall den verkligen var SÅ fin. Men det är den. Jätte-jättefin.
Vi promenerade hem och köpte mat på ett ställe som jag ofta besökt när jag drack. Jag har druckit 2 glas vänt-vin varje gång. Har inte varit där sen dess. Jag minns den höst-vintern 2019 som så mörk. Mörkt ute mörkt inne.
Så glad för allt ljus nu. Allt är annorlunda, lite i taget har så många knutar lösts upp. Åh vad jag hoppas kunna förmedla lite av det till de som tvekar och kämpar och trevar.
Kram 🥰
Så. Hjärnan höll ut nästan hela dagen, vid 16:30 blev det en soff-blund…

God morgon
I morse vaknade jag och funderade på om jag möjligen kunde bli konsult i mitt framtida liv och därmed jobba lite mindre. Framtida liv som i nästa år.
Ska ringa den duktiga kvinnan som har hand om pensionen och fråga. Kanske inte helt kompatibelt med att upp-sizea vårt boende men det kan vara en plan i bakhuvudet.
I främre hjärn-kontoret behövs det lite action nu, bara att köra igång. Ledig på fredag för flytt-förberedelser.
Njut av dagen. 💪🏻

@Se klart Spännande! Som konsult blir du igångsättare men slipper träljobbet och bundenheten. Då nyttjar du din erfarenhet maximalt, och rår mer över din egen tid. Låter helt perfekt!

Kram 🐘

Tack @ah för pepp 🤗 Med tanke på att jag tycker livet rätat ut sig på alla möjliga sätt så känns det inte längre främmande att även det här skulle kunna bli verkligt/möjligt så småningom och om det är vad jag vill. Värt att fundera vidare på. Har dock några år kvar då arbetsgivaren betalar ansenlig summa i pensions-avsättning så det är minst sagt viktigt att tänka igenom. Noga.
Å andra sidan säger min livsmodiga sida att pensionen knappast varit någon drivkraft tidigare i livet, så varför nu? Hjärnkontoret har lite att jobba med!

@Se klart Wow, vilka stora saker det händer i ditt liv! Jag måste också börja livsgrubbla.😍 Det är ju bra för miljön också. Rent krasst så måste ju folk jobba mindre och därmed konsumera mindre för att stoppa den skenande globala uppvärmningen. Och odla egna grönsaker gör du ju redan! Du är en bra förebild.🤗

Kram

Jamen @torn livsgrubblande är inte något självklart negativt, jag tänker att det är utvecklande! Mina odlingar är knappast överdådiga och gör mig inte självförsörjande men det är ett litet steg! Jag köper bara kläder som är pre-loved, ofta nya med lappar men köpta av någon annan, har helt slutat köpa nytt förutom underkläder då… och träningskläder.
Bil= elbil. Mitt främsta avtryck är nog att jag har två boenden (att värma upp).
Men helt klart blir det mindre hämtmat och skräp när jag jobbar mindre. Ett till argument för det framtida jobblivet… kram 🤗

Var på bokklubb igår och då går ändå tankarna kring hur jag drack förr. Igår var vi 6 personer och det dracks så lite. Hemma vid halv elva och så väldigt hungrig! Kanske ställer de där situationerna ändå lite krav- jag tycker inte det är 100% avslappnat (för mig).
Idag hoppas jag på att energin ska räcka hela dagen. Det är svårare än nånsin att dyka ner i jobbet. Kanske för att jag vet att när jag väl gör det så blir det långa stunder hålla andan.
Stor glädje just nu är vår nya lägenhet, med ordentligt arbetsrum och tusen garderober! Och balkong. Kram.

Idag firar jag jag att jag varit vaken hela arbetsdagen… eller fram till 15:30 då jag istället för att jobba tog ledigt och gick med son och gosig 1-åring på bibblan.
Vi har slutat laga mat/ sämst är vi på rutiner här hemma pga lagom stökigt, möbler som ska säljas, ingen mysig hemkänsla- som att bo kvar med nån efter att man skilt sig.
Nåväl känner jag ett visst drag och LUST till mitt arbete, det närmar sig skarpare lägen och jag verkar funka bäst då. Inte när det finns för mycket tid. Ska gå tillbaka och kolla hur det var för ett år sen, så bra med forumet även på så vis.
Fick en lätt gastkramande känsla idag när jag pratade med banken om lån etc. Insåg att jag ALLTID druckit på sån ångest (inte när jag pratat med banken då men efteråt- samma kväll) för att liksom dämpa ekonomisk stress/oro.
Jag vet ju att den stressen brukar försvinna när papper är färdigskrivna och räntorna på rull. Men själva känslan har jag haft svårt att se i vitögat.
Nu kommer vardagen och höstbudget och inga utsvävningar förrän till jul. Det är vardag jag gillar.
Nu ska jag kolla på en serie jag mot min vilja fastnat i - Mitt oortodoxa liv. Såpa på något vis. Min man tittade på en ny svensk serie igår med johan Rheborg, den kändes som julkalendern! Barn-tv.
Ska lyssna på det vita bruset som @ah tipsade om, mitt barnbarn har det på när hon sover. Kram och godnatt.

God morgon
Jag håller i vanan att gå in här och vakna till. Jag vaknar då varje morgon till insikten om att jag inte kan, snarare vill, dricka.
Det är en god påminnelse, kostar inget, sparar allt.
Tack alla som skriver och hjälper mig att minnas, betyder mycket. Kram.

@Se klart God morgon! Så gör jag också. Är nog sen på bollen, men när jag hittade underrubriken "Senaste kommentarerna" blir det lättare att följa alla nya inlägg oavsett vilken forumrubrik man skriver i. Jag uppskattar alltid dina inlägg och känner igen mig i mycket av det du skriver. Kram!

Ja idag var det tillbaka-kaka på mina tupplurar och lata dagar. Rivstart delux.
Hämtade vår lånehund och åkte till landet på em/kväll. Plockade in tomater men även en bukett blommor som gjorde mig rent lycklig. Är ju ingen snitt-blommor-odlare men har petat ner lite grejer här och där samt i en rabatt som jag gör lite olika år från år. (De flesta av mina rabatter och blommor är ju perenner).
Iallafall:
Luktärter- massor, från vita med röd kant till rosa och mörkt röda, rosa och orangea zinnia, höstaster hade kommit, några frökapslar från vallmo, utblommade Echinacea, (så vacker förställning) några tagetes, mynta som blommar med lila blommor, några små höstflox,
Jag gjorde en lika låg bukett som luktärterna och satte tätt i mim mormors vida vas, men låg, så att blommorna liksom svämmar över.
Satt en lång stund och bara tittade på alla de där färgerna som inte går att föreställa sig att de ska bli så fina ihop.
Jag älskar blommor. Varje gång jag kommer hit går jag direkt ut och plockar, tar liksom inte ens in min väska. Jag dyker ner i något som är helt sinnligt, hela hjärnan ockuperas på något vis.
Det var en fin ”rast” innan det blev ett par timmars jobb. Det är mer än okej.
Imorrn är det tempo och möten i ett.
Fint att läsa ikapp, inte minst glädjs jag åt när det laddas för helg hos det här gänget.
Godnatt! 😽

God morgon fredag,
Känns efterlängtad även om ”fredagskänslsn” inte är så laddad, även om jag gärna gör min man sällskap när han tar sin fredsgsdrink, dock inte under oceaner av tid. Ska iallafall laga någon god mat med tanke på den lättsamma och även onyttiga mathållningen den här veckan. Kanske göra pasta, kanske hitta kantareller, kanske göra en hasselnötsglass?
Det får bero på hur dagen blir. Kan också bli superenkla veckans kötträtt- biff och bea och en köpe-glass.
På landet har vi världens godaste kaffe. Så efter en stunds sörplande och kontemplation är jag snart redo för dagen.
Kram på er 🌸

Enklare än enklast blev det till middag, rostbiff och potatissallad/ jag kan lova er att för två år sedan hade det varit en otänkbar fredag-middag, kan inte förklara men det har varit så mkt kring mat (och vin såklart) ni vet- allt det där pysslet. Jag gillar ju det fortfarande men när jag orkar och har LUST. Idag gjorde jag en maxad dag på jobbet- det fick räcka. Vänder och vrider på de här banala små sakerna för att komma åt mönstrena under ytan.
En av våra killar (söner) kom i eftermiddags så nu har vi hund och barn igen 😍
Noll disk, det skymmer och det är så fint hörni. Lyssnar på en dokumentär om och med Olle Ljungström. Så fin och så sorgligt på samma gång. Lyssna gärna om ni har någon relation till honom, för mig är han en stor del av min unga vuxentid.
Njut av kvällen. 😽

God morgon Se klart!
Nu har jag bara precis börjat läsa här men Adde skrev
"Du skriver så lugnt och sansat, kan man säga avkopplande? Jag blir lugn i mig själv när jag läser din text, tack för att du delar dina tankar"
och det är precis så det är. Så fint .
Det är därför jag minns "Knyttets sång" från tidigare besök här i forumet.
Läser vidare nu och önskar dig en fin dag 🌼

Tack @gaia vad fint att du tittar in! Häng kvar här nu, du hör ju till en klok skara som ser att det går, livet fortsätter- för att inte säga börjar om.
Bli en av de som kan titta tillbaka, konstatera att det var värt varje kämpig dag i början. Alkoholismens framfart vet vi liksom inget om. Vi VET ju inte att vi dör av levercirros om vi inte slutar. Men om vi slutar är sannolikheten inte stor. Om du förstår hur jag menar?
Hejar på dig, massor! Kram 🌸