Kan inte dricka två glas vin för då tappar jag kontrollen. Vaknar ledsen och besviken på mig själv. Är det total stopp som gäller nu?

Det är nog totalt stopp som gäller till en början, tänker jag. I all fall för min egen del. Tänker att man behöver totalt stopp en månad eller tre för att verkligen kunna utvärdera livet som nykter, istället för livet som nynykter.

Hej och varmt välkommen hit spaceman@!

Du beskriver något flera här inne säkerligen kan känna igen sig i, när du väl börjat dricka, kommit upp i två glas tar alkoholen över och du känner att du tappar kontrollen. Besvikelsen du känner mot dig själv inklusive att mer alkohol kan göra en nedstämd, ge ångest blir tufft. Klokt att du hittat hit och börjat fundera på en förändring.

Om det är totalt stopp eller att minska ner är olika från person till person, många tycker det är hjälpsamt oavsett det långsiktiga målet att börja med en vit period.

Fundera vad som passar dig bäst, och skriv och läsa gärna mer här om du vill. Ibland tar det lite tid innan en tråd får fart och en kan behöva skriva flera gånger.

Önskar en fin vecka!

Vänliga hälsningar,
Rosette
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet