@Vitsippan. God morgon! Känner igen det! Jag har varit hyfsat måttlig under semestern jämfört med vinterns alkoholbruk. Men jag var helt vit hela förra sommaren så jag har väldigt svårt att se något mönster mer än att ”mycket vill ha mer”. Jag tappar också energi även om jag håller mig inom 2 enheter per tillfälle. Upplever att jag blir mer påverkad nu när jag dragit ner…så jag tar en vit augusti - sedan får jag se. Hösten är ju den stora utmaningen för mig.
Hoppas du hänger kvar här och jobbar på. 🤗

@Nykter2021 God morgon! Mycket igenkänning där med mycket vill ha mer. Jag är också mer lättpåverkad nu när jag dragit ner. Kroppen behöver ju inte alkohol. Kanske är man dessutom mer känslig om man är högkänslig, har nedsatt stresstolerans och sårbarhet för depression.
Min ambivalens till alkoholen har ökat. Spännande att få höra från dig hur det känns med vit månad. Kanske ska jag också prova i höst. Det är fortfarande så att jag skjuter på att hålla upp helt med alkoholen. Varför är det så svårt trots att jag inte tycker att mitt beroende av alkohol är särskilt starkt. Lurar jag mig själv?

@Vitsippan. Jag har gjort undantag redan på min vita månad och känner ingen panik för det. Så fort jag sätter upp totalförbud, kvittar vad det gäller, så misslyckas jag. Jag har druckit vid två tillfällen då det var verkligen trevligt och festlig och jag har inte haft någon önskan att fortsätta. Mitt träningsprogram går som tåget även om min depression knackar på dörren. Det är deppigheten som behöver hållas stången och jag är ärligen lite rädd för vad som händer när vi går mot mörkare tider. Hoppas kunna hålla fast vid min löpning och kanske lägga på regelbunden styrketräning.
Det var ett tag sedan du var inne här - hoppas allt är bra!!

Bag in box inget för mig...
Ok, semestern är slut. Hur var det med måttligheten då?
Det blev fler och fler tillfällen under 3 veckor, alla "måttliga" i avseende på mängd. Jag registrerade allt t.o.m. folköl i måttfull-appen.
Men jag drack mer än min egen målsättning. 11 enheter på en vecka räknas som måttligt. Jag vill inte dricka mer än typ 4 enheter när det är semester och 2 enheter under arbetsveckor.
Den där bag in boxen gjorde det allt för enkelt att ta sig ett glas. Sista lördan innan semestern tutade jag i mig en hel del utan att fylla i måttfullappen nånting.
Det var troligen min sista sommarsemester. Jag planerar att gå i pension nästa år och därför är det viktigt för mig att ha koll på mitt drickande.

Nu är jag tillbaka i selen, måttlig ska jag vara. 2 enheter i veckan. Om det är fest max 4. Och fest är då inte bara för att det är helg, utan lite special.