Anonym31513

Bra kämpat med alkoholen! Ljuvlig känsla att inte vara bakis. Så många gånger som även jag suttit bakis på den typen av aktiviteter och hoppats på att ingen annan förälder ska tycka att jag luktar "gammelfylla".
Kram!

@Varafrisk Hej, tack för titten 🤗❤️

Har inte orkat skriva på ett par dagar för det går inte så bra helt ärligt. Eller veckan som gått har varit bra. Men lyckades bli jättefull på en fest i fredags och har haft sån ångest efter det. Hela helgen har gått åt till ångest och att slå på mig själv. Jag tycker verkligen inte om den jag blir när jag dricker, jag blir ju helt personlighetsförändrad. Usch.

Nästa vecka har jag barnen och då SKA jag vara helvit hela veckan. Punkt slut.

@Varafrisk Hej, tack för titten 🤗❤️

Har inte orkat skriva på ett par dagar för det går inte så bra helt ärligt. Eller veckan som gått har varit bra. Men lyckades bli jättefull på en fest i fredags och har haft sån ångest efter det. Hela helgen har gått åt till ångest och att slå på mig själv. Jag tycker verkligen inte om den jag blir när jag dricker, jag blir ju helt personlighetsförändrad. Usch.

Nästa vecka har jag barnen och då SKA jag vara helvit hela veckan. Punkt slut.

@Futurista Ja men då var det ju bara i fredags som du trillade dit? Även om du blev jättefull så klarade du ju att vara nykter övriga dagar. Vi har så lätt att fokusera på det som vi inte lyckas. Hoppas att det blir en bättre dag idag🙏🏻

Ha det fint🥰

@Varafrisk Måste kika in i din tråd och se hur du har det. Ja, bara fredagen som spårade ur. Avskyr kontrollförlusten och minnesluckorna. Precis, välja att se det bra… hmm är nog inte där riktigt än. Ångesten har klamrat sig fast. Skammen. Men det går väl över…

Har läst första kapitlet i ”Tänka klart”. Intressant. Man ska läsa 1-2 kapitel om dagen. Ska ägna tid denna vecka åt det.

Sånt händer @Futurista
Du får se det som en påminnelse om varför du är här och varför du vill göra något åt ditt drickande. Ytterligare motivation. Ruska av dig skammen och upp på (den nyktra) hästen igen! Nya tag! Du kan!
Kram

@knickan Tack för peppen! Annie Grace peppade mig också genom hennes bok ”Tänka klart” om att inte se bakåt och att inte slå på sig själv utan att mata sig själv med positiva bilder om hur man vill ha det i framtiden. Detta kanske var vad jag behövde för att få lite fighting spirit.

En helt vanlig måndag snart till ända. Ingen alkohol och inget sug. Tacksam över att jag jobbat bort vardagsdrickandet och sömntabletterna, mycket piggare och fräschare under dagarna. Förstår inte hur jag orkade förut? Jag trodde verkligen jag behövde vin för att orka laga mat, vika tvätt, städa, betala räkningar osv. Laga helgmat är fortfarande en stor trigger.

Det jag har och jobba med nu är att hålla ut över en tid och se om livet blir så färglöst som jag inbillat mig utan alkohol. Helger, middagar, fester. Vill inte spåra ur. Vill inte ha mer kemisk ångest och skam. Jag är i ”jag bör inte dricka” snarare än ”jag vill inte dricka”.

@Futurista så skönt att inte dricka på vardagarna. Så mycket som blir enklare, men framför allt, man blir piggare och mår bättre. Så då har vi klarat av måndagen utan alkohol och utan sug. Skönt! En dag i taget!

@Futurista Heja er! Mycket bra jobbat med vardagsdrickandet. Att verkligen uppleva hur det är att inte dricka under en längre period är allra viktigast. Det går inte att läsa sig till.

Kram 🐘

@Andrahalvlek Tack! Vardagsdrickandet slutade jag med för ganska länge sen. Idag känns vardagarna inte ens kämpiga faktiskt och det skulle kännas sunkigt att lyfta ett glas billigt BiB i ensamhet till tvättvikning en måndag.

Men jag har fortfarande en del att jobba med. En hel del. En hel del sånt som inte går att läsa sig till, jag måste göra fotarbetet. Puh. Livet. Fredagens fylla ligger som en blöt filt över mig och fungerar som Antabus också… fast minnen brukar blekna med tiden.

Kram på er alla, tillsammans är vi mindre ensamma!

@Futurista Försök att koppla på ett nyfiket tänk. ”Nu ska vi se hur det här blir att göra nykter.” Du kommer att bli förvånad. Jag minns första festen då jag inte drack medan alla andra drack - och jag hade jätteroligt! Tidigare gånger, då jag varit ”tvungen” att köra bil, har jag mest varit lite tjurig och känt mig snuvad på konfekten. Mindsetet ÄR så viktigt!

Kram 🐘

@Andrahalvlek Jag ska verkligen jobba på mindsetet. Det är där jag fallit förut. Jag har tänkt att allt blir grått och trist utan vin till helg, fest och ledigt. Det är dock ett dyrt pris jag betalar för att ”sätta guldkant” på helgerna. Ångest och skam är priset.

Tisdag. Full fart med jobb, barn och allt som hör vardagen till. Inte fått till något träningspass för egen del sedan i fredags. Det känns som att det skulle behövas, men schemat är snävt. Träning är verkligen my drug of choice, inga biverkningar.

Helvit dag (dag 3). Ska lägga mig tidigt ikväll, prioriterar verkligen ordentligt med sömn.

Dag 4 (eller 3, beroende på om man räknar den första vita dagen som noll eller ett). Mår inte bra. Fredagens hemska fylla ligger kvar och jag känner mig marinerad i skam. Skam för hur jag var under den kvällen men också väcktes en massa annan gammal skam fram. Fylleskam och ren allmän skam, som en ”hela jag är fel”-känsla. Kan en rejäl fylla utlösa en depression eller? Jag är så trött och ledsen. Tränat idag men var trött och presterade dåligt. Inget wow efter träning.

Det enda positiva är att jag inte ens skulle våga dricka på det här måendet. Vill inte ens.

Bläh.

@Futurista Jag är lite på botten själv. Vet inte..men tänker inte att en fylla kan utlösa en depression fast det beror ju på om det har legat annat och skavt.

Skam gör ingen nytta bara förstör…å det är så himla svårt att plocka bort den där skammen…men du…går det borsta av den?

Kram🤗