Nej, någon bra dag har jag inte haft, det kommer nog ta ett tag innan jag mår bra igen.
Har fått gå in på toaletten på jobbet flera gånger idag när tårarna börjar rinna.
Får hoppas jag kan komma ihåg detta när suget sätter in nästa gång eller när jag tror att jag kan dricka kontrollerat på en fest 😥.
Men jag har just kommit hem från kvällsdopp och den stunden jag badar mår jag bra.

Kram 💖

God morgon.
Jag har druckit lite på semestern och det ha gått "bra". Och sen så spårade det ut i lördags och jag föll som en sten.
Jag har inte druckit något sedan dess.
Så nu är det väl bara att börja räkna dagar igen.
Så dag 5 idag.
Kram

God kväll.
Nykter fredag för mig.
Är helt slut både i kropp och huvud men det är som om inte kroppen orkar ha mer ångest just nu.
Har deltagit i ett AA möte online nu i kväll. Tror det är viktigt för mig att kunna börja prata om mitt missbruk.

Har inte varit svårt att hålla mig nykter sedan i lördags. Total avsmak för alkohol. Men jag vet ju att minnet är kort och snart är tankarna där igen. Då måste jag ha verktyg för att kunna hantera det.

Önskar alla här trevlig helg💖

@Ase Godmorgon 💗Gott att du är här. Har också tänkt pröva ett AA-möte om line men inte kommit t skott ännu.

Hoppas du får en bra dag💗Jag ska städa lite grann. Sedan kommer min son och hans svärmor på fika. Min svärdotter jobbar några timmar under dagen.

Kram💗

@Ase skrev:"Har inte varit svårt att hålla mig nykter sedan i lördags. Total avsmak för alkohol. Men jag vet ju att minnet är kort och snart är tankarna där igen. Då måste jag ha verktyg för att kunna hantera det."

Det är ju så märkligt det där när man vet att det är så och ändå så finns det risk att man trillar dit om man inte är försiktig och det här är du ju så långt ifrån ensam om som man kan komma. Men det är bra att du reder ut en fin verktygslåda att ta fram när det behövs. Men jag hoppas att du emellan också kan passa på att bara vara och vara snäll mot dig själv och förhoppningsvis må lite bra emellanåt också.

@Varafrisk jag ska också städa och sen kommwr min äldsta dotter med sambo på besök. Hon har redan beställt vad det ska bli för mat så det blir några timmar matlagning också 😊.
Jag kommer ge AA en chans. Det skadar ju inte, eller hur?
För det som jag verkligen behöver är en gemenskap med människor som inte dömer.
Kram

@TappadIgen tack för att du tar dig tid att peppa mig 💖.
Jag ska försöka vara snäll mot mig själv. Må bra får bli nr 2 efter nykterhet, det går ju hand i hand.

Idag har jag gjort mitt löfte åtta dagar i rad. Märker att de strategier som jag arbetade upp senast fortfarande sitter i. Det är skönt att jag inte behöver kämpa lika mycket mot suget denna denna gången. Jag har inget sug, jätte konstigt men så är det. Men jag vet att jag är maktlös mot alkoholen och inte kan dricka en droppe. Det kommer alltid sluta med att jag spårar ur som jag gjorde förra helgen.

Märker att jag har gått in i mig själv. Har svårt att fokusera på samtal eftersom det hela tiden pågår ett surr i huvudet. Det är som att jag aldrig får vila från mina egna tankar.

Kräftskiva som vi är bjudna på snart har jag bestämt mig för att inte gå på. Tycker egentligen inte det är roligt med fester. Trivs bäst hemma med mina nära där jag känner mig trygg och kan vara mig själv.

Behöver jag dricka för att stå ut på fester så kanske jag inte ska gå på fester. Att vara social kräver väldigt mycket energi av mig.
Vet att jag tog upp det här med att jag är osocial med en kompis en gång och hon blev jätte förvånad. Du som är så lätt att prata med sa hon. Jag har nog jobbat väldigt hårt för att vara en person utåt som jag vill vara men som inte är jag.

Nej, nu ska jag tillåta mig vara den jag är. Trivs jag bäst hemma med mina nära så är det ok. Jobb, familj och AA-möten får räcka just nu. Eller är det farligt att isolera sig? Borde en person som jag tvinga sig ut lite?

I vilket fall som helst så hade jag en trevlig eftermiddag och kväll igår. Så mysigt när hela familjen är samlad. Jag har så fina barn och det är min stolthet i livet. Att de har sådan sammanhållning som syskon gör mig glad. Det är fint att veta att de har varandra.

@Ase Självklart ska du vara den du är! Jag tänker vi är olika vi människor en del är extremt extroverta och en del extremt introverta och några mitt emellan...och upp och ner liksom. Jag tänker att de du behöver ta hänsyn är ju din familj. Så lyssna in och känna av. Jag tänker på det där surret du har...skulle du vara behjälpt att gå i samtal? Bara en tanke.

Är så nyfiken på hur många barn du har? Tror att du någon gång har berättat om vilken ålder de är i men jag minns inte riktigt.

Ha en riktigt fin söndagskväll så hörs vi igen!

Kram:)

@Varafrisk ja, jag borde verkligen gå och tala med någon men vågar inte ens tänka på hur många gånger jag skulle behöva gå dit innan jag skulle öppna upp mig.
Jag förstår ju när jag läser det jag skriver att jag inte mår bra. Det konstiga är att jag är en relativt välfungerande människa. Jag jobbar, engagerar mig i barnen och deras aktiviteter och uppför mig inte jätte konstig i övrigt. Jag har aldrig fått klagomål på jobbet och tror jag är ganska omtyckt. Men det kostar på.

Jag har tre barn den äldsta är drygt 20 år och den yngsta är i mellanstadieåldern 😊.

Kram 💖

@Varafrisk förra helgen när jag spårade ur var ingen av barnen närvarande. Bara så du vet om du är orolig för dem 💖.
Det är ju hemskt ändå men då hade det varit värre.

@Ase Nej, jag har inte känt oro för dina barn, upplever att du är en ansvarsfull och sansad person💗 Å du vet man kan ju vara välfungerande även om man inte mår bra. Tänker också att det är en terapeuts ansvar att få sin klient/patient att öppna upp…inte ditt. Jag vet det kan ta det och så får det väl vara, tänker jag.

Kram💗💗

10 dagar utan alkohol idag och elfte löftet i morse. Känns bra att vara på banan igen.
Försöker vara snäll mot mig själv och tänka positivt. Inget blir ju bättre av att jag slår på mig själv.
Det är helt underbart att vi fått lite sommar igen. Jag älskar sol och värme.
Något jag också tycker mycket om är att plocka kantareller så det får det bli mycket av den här hösten.
Naturen är väldigt läkande både för kropp och själ.
Jag börjar så sakta resa mig igen.

En dag i taget och idag dricker jag inte.

@Ase har läst lite i din tråd och känner att det är liknande en mycket nära till mig så jag känner med dig. Själv jobbar jag på mitt ”naturliga dagligintag” som bara eskalerat. Är bara på dag 2 och jag tycker du är grym! 💕