@Rehacer det är fantastisk att resa själv. Jag har med gjort det en del. Tänk att jag dricker inte idag, kanske ett glas i morgon. Om du tänker så varje morgon så vips har du din (kanske) första semestervecka på länge. Kram ❤️

Jag övervann det, men fy för en sån pärs! Det här var mitt första rejäla påträngande sug, hade sån överläggning med mig själv! Var nästan att jag sa ja.. en ihärdig tanke att jag har ju varit så duktig i nästan hela 10 dagar så då kan jag ju lätt sluta igen.. bara ta en paus ikväll… du behöver det.. du är värd det.. ingen ser och vet om att du dricker ikväll.. Ja ni kan tankegångarna allihopa här!
Men nu sitter jag här i soffan nykter med en kopp te på ena sidan och en mysig hund på andra. Vem behöver vin då liksom?!
Hej hopp!

Tack för hejarop! 🧡
Trodde helt ärligt att jag skulle må bättre efter 10 dagars uppehåll. Men jag sover sämre än någonsin, huvudvärk mer eller mindre varje dag, trött som bara den & seg i huvudet liksom. Hur lång tid tar det att återhämta sig tro?
Bortsett från det är jag gladare och mer lätt i sinnet än på länge. Det njuter jag av!
Jag tackar Gud varje kväll och varje morgon att jag är nykter, tror att det finns en Högre makt som hör mig där ute någonstans (om han heter just Gud vete fåglarna) 😁
Så summa sumarum mår jag bra!
Hej hopp!

P.S. Älskar turkisk peppar @Amarone

@Rehacer
Så härligt att höra att du trots allt mår bra! Jag är ju bara på min tredje vita dag o den har varit kämpig för mig... Hej hopp för dig o hoppas du får en fin dag imorgon 🙂
Och sömn i natt!!!

Hej,
Tittar in från den andra sidan- Det vidare livet- och hejar på! Det TAR tid att återhämta sig, att bli nykter kräver för de flesta av oss att vila ikapp då vi under en lång tid använt alkoholen som bränsle för att orka mer än vad vi egentligen gör.
Under de första månadens vilade jag masssor, sov middag, slappade, gjorde ingenting eller höll igång i trädgården för att skingra tankarna. Det blir ju också mer uppenbart hur vi egentligen mår när vi inte dricker på ”allt”. Huvudvärk, stress, sömnbrist- sånt som iaf jag sköljde ner med ett par glas. Så håll ut, kämpa, så kommer det vidare och bättre livet så småningom. Finns inte en dag jag ångrar mitt beslut, och idag är det 604 dagar sen jag bestämde mig. Heja er!

@majsan_nu Det är inte bara bara med 3 dagar, det är jättebra ju! Kämpa på, helt plötsligt har du oxå 11 dagar och kanske når vi båda även 604 dagar som @Se klart!!
Tack för input @Se klart, känns segt att man mår skit. Men du ger en bra förklaring. Har oxå druckit på allt och orkat lite mer pga det. Antar att min kropp är trött & sliten nu.
Vill bara tillägga att jag fick ståpäls av att läsa att du har 604 nyktra dagar, helt fantastiskt bra jobbat!
Kram

@Rehacer Jag är också en av många som har ett fungerande liv med bra jobb och barn mm. Jag vet inte hur det är för dig men jag är trots många ytliga vänner väldigt ensam. Fredagar efter jobbet blir det ofta AW och 7-8 öl och så trött jag är dagen efter! Jag har många gånger tänkt att varför minns jag inte det men däremot minns jag hur gott ett glas vin eller öl smakar. Som du säkert märkt är det många här som har problem med alkohol i varierande grad. Jag tycker det var väldigt fint och modigt av dig att skriva. Jag tänker att vi kan hjälpa varandra här! Du har gjort det bra hittills. Önskar dig en fin lördag! //Thomas

Skickar ett hej från en solstol på en beach i Spanien. Håller mig nykter idag med, dag 14.
Tyvärr har jag en huvud- & nackvärk som vägrar släppa sitt grepp om mig. Den har hängt med mig hela veckan förutom några pigga timmar igår fm. Fruktansvärt enerverande att ha så ont hela tiden! Men det positiva är att det tar bort suget efter vin, alltid något…

@tombor Tack för att du hör av dig och hejar på! Ja, här verkar det finnas alla möjliga människor med väldigt skiftande alkoholproblem. Tycker det är intressant att läsa andras upplevelser och kamp här och därför vill även jag dela med mig av min. Känner att det stärker mig både att skriva & att läsa!
Jag har mest druckit i min ensamhet. Är ingen som springer på krogen och mina vänner är inga festprissar heller. Så då har jag druckit när jag varit själv.
Jag lever själv, men känner mig egentligen inte ensam. Har fina, nära vänner runt mig, jag vet att de hade ställt upp på mig i alla väder. Men ändå har jag inte berättat för en enda av dom om mitt behov av att hinka vin i tid & otid. Kanske gör jag det en dag, kanske inte. Vi får se.
Ha en fin söndag och kämpa på!