Hej!

Har inte tappat sugen att skriva. Det går upp och ner för mig men vet vad jag vill. Allt är så tydligt🙏🏻

@ase@knickan@futurista@lavendelblomman… vi kan väl stötta varandra även om det går upp och ner🤔😍

Kram❤️

Hej @varafrisk, tittar in bakom ett berg flyttkartonger för att kolla läget. Sol på mig här, vet inte hur det är i dina trakter, men i helgen ska jag till landet och förhoppningsvis- skörda tomater. Har nån plan att göra tomatsås/passerade tomater för hela vintern, går åt massor hos oss pga många kilo bolognese blir det varje höst och vinter. Håller du på med något saft- och syltande? Kram 🥰

God morgon Varafrisk! Lördag morgon och solen skiner. Hos dig också skulle jag tro. Jag startade morgonen med en persika och knäcke med smör och ost. Det senare har jag ätit endast i undantagsfall sedan jag började kontakten med min mattant. I går kväll fuskade jag med lite choklad och då blir konsekvensen ett blodsocker som trillar ned till marknivå, vilket gör att jag känner behov av att äta mer än jag egentligen behöver. Jag kämpar varje dag med vikt/matfrågan. Resultatet kommer men oj så sakta. Ett halvt till ett kilo per sex veckor. Ungefär där ligger jag. Långsamt men mattanten jublar. "Du gör ju efterarbetet samtidigt som du går ned långsamt". Om man kunde mäta dina framsteg mot nykterheten i kilo. Undrar hur många du hade gått ned då?

Flickan vägrade sin aktivitet i dag på morgonen så den fick jag ställa in. Nu sitter hon med sina Youtubefilmer. På en film är det en bebis som gråter återkommande. Det ljudet suger tag i hela mitt inre. Reflexmässigt vill jag rädda bebisen och ber henne stänga av filmen. Flickan säger "Mamma, det ju bara ett ljud. Man ser ju inte ens bebisen." Vi lever i olika världar hon och jag i bland. #autism

Kram!

Bästa fina @Tofu:) Tack för ditt kloka inlägg ...du skriver så himla bra! Jag tänker att det är många som är beroende av alkoholen...eller etanol med sockerlösning...som inte vet om det. Dricker varje fredag och lördag...och ingen reagerar över det...lika ok som att man borstar tänderna varje dag. Men, om man skulle säga till någon att skippa vinet till helgen..ja..jag undrar hur lätt det skulle vara. Tycker inte heller om ordet "alkoholist"....lika lite som diabetiker....som om man är ett med sjukdomen....eller nykter alkoholist? Som om min man skulle presentera sig som frisk cancerpatient?? Därmed inte sagt att jag är beroende...i allra högsta grad beroende!

@Li-Lo Vill säga tack för inlägget hos mig och det var skönt att ni tog bort de inlägg hos mig som inte var så trevliga. Tänkte aldrig på att man kan anmäla. Jag vet att jag kanske reagerar starkare än vad andra gör här på forumet för hur man formulerar sig men det här var ändå ett steg för mycket.

@Se klart Har du skördat några tomater ännu? Du kanske kom sent till dit hus igår och bara vilade. Jag plockar lite tomater nästan varje dag men det är mest körsbärstomater, och de är väldigt små....men goda! Har lite mer tankar inför nästa år kring tomatodlande och kanske ngt mer odlande. Få se hur lusten är då. Men det skulle vara kul att kunna ha blommor som man kan plocka till en bukett. Saknar det. Vilda blommor är det väldigt ont om, tycker jag.

@Charlie70 så kul att du tittade in hos mig! Du är duktig som kämpar på med olika beroenden. Förstår att det känns lite motigt med att viktminskningen tar tid men istället kanske den kommer att hålla. Nja...det hade väl inte varit så många kilo. Jag går ju och väger mig ganska regelbundet på Viktväktarna. Står ganska still vilket inte är konstigt eftersom jag inte aktivt arbetar med min vikt. Coachen säger dock " man kan ändå se att du har bra matvanor/rutiner "..och jag skrattar...för jag vet ju att det inte är sant.

Ja...barn/ungdomar och vuxna med autism ...lever många gånger i en annan värld. I mitt arbete träffar jag mest föräldrar men bla föräldrar till barn med autism..och autism på olika nivåer ...från ganska mild till väldigt svår. Förstår att ljudet suger tag i dig.

Fortsätter och skriver i ett nytt inlägg...

Kram

God morgon alla forumvänner!

Var hos kurator på Rådgivningscentrum i torsdags. Jag vet inte hur länge till jag får fortsätta hos henne för hon sa att vi har inte så många gånger kvar. Hon sa även att jag behöver arbeta aktivt med mitt beroende. Hon tror inte heller på att jag kan dricka måttligt (vilket inte är min tanke)för jag har kommit för långt in i mitt beroende. Och det är väl så jag tänker..klarar jag av att vara nykter tex tre dagar och dricker den fjärde då kommer jag dricka även den femte, sjätte osv. Så jag behöver hålla mig nykter. Hon pratade om AA-online. Hon pratade även om att jag håller många bakdörrar öppna. Och det där med att hålla bakdörrar öppna...det är precis vad jag gör!

@Tofu skrev i ett tidigare inlägg att jag kanske skulle ta steget till "Det vidare livet". Jag berättade detta för min kurator. Jag sa även att jag har tänkt tanken själv för nu har jag skrivit här under rubriken "Förändra sitt drickande" under kanske 1 år 7 månader och har jag gjort framsteg??? Jo, mentalt men aktivt...nja..jo med antabusens hjälp men inte mer än så. Och jag sa...att om jag går till nästa steg dvs till "Det vidare livet" det innebär för mig att jag på riktigt ska vara nykter...då kan jag inte hamna i återfall (vill verkligen påpeka här att jag tänker att vi alla kan hamna i återfall var vi än är vilket jag har full respekt för) ...utan då ska jag vara nykter. Då sa hon...du lämnar dörrar öppna.. Hon har sagt det förr men den här gången blev det så tydligt. Jag lämnar dörrar öppna...och nu vore det nog dags att stänga dem alla!

Och varför arbetar jag inte aktivt för att bli nykter?? Jo, av den enkla anledningen att jag dricker. När jag tänker närmare på detta...att jag lämnar inget utrymme för att bli nykter...göra allt vad jag vill....leva mitt liv...ja..det är skrämmande...och det tar tag i mig.

Så...idag ska jag planera...hur jag ska arbeta aktivt med nykterheten....för det är ju möjligt...och ja det är ju faktiskt så att även jag kan bli nykter...och leva ett gott liv!

Så ...idag är dag 1..solen skiner...tänker att jag klarar det idag...det kommer dock ta lite längre tid att vända den ledsenhet som finns i mig just nu...men fram emot kvällen...när jag har stått över alkoholen då kommer det kännas bättre!

Kram:)

Du har alla verktyg och är så klok @Varafrisk. Du ger fina råd och stöd till andra här på forumet. Jag är så tacksam över det stöd jag fått från dig 💖.
Så all kunskap har du men du håller dörrar öppna. Kan du stänga en dörr i taget, verkligen stänga, låsa och kasta nyckeln? När den dörren är stängd tar du nästa. Inte ta allt på en gång.
Det var bara en tanke jag är verkligen inte den rätta att ge råd.

Kram 💖

Hej, vilket bra inlägg @varafrisk! När jag läste det fick jag en stark känsla av att nu vänder det, nu har du hittat rätt nyckel och kan låsa bakdörren. Styrka till dig!

@Varafrisk Hej! Jag känner igen mig i det du beskriver, jobbar med människor med psykisk ohälsa och tycker verkligen om det. Är däremot inte lika bra på att hjälpa mig själv! En kollega sa en gång " Who helps the helper "?
Du är verkligen inte ensam och här kan du ventilera dina tankar och känslor, ingenting är för skamfullt att skriva om.
Ha en fin lördag!

Det är klart att du kan ge råd @Ase. Varför skulle du inte kunna det? Kloka, fina råd har jag fått idag 💗

@KennieTack för orden💗

@knickan Å tack för dina ord💗

@Tombor Vi har nog inte träffats tidigare. Så tack för ord och tack för att du tittade in💗

Å tack@Tofu för dina två inlägg idag💗 Blir så glad för orden🙏🏻

Nu ligger jag i min säng och vår hund ligger vid mina fötter. Vår dotter har varit h oss idag och stannar över natten. Så gott❤️ Hon har varit sjuk under veckan och därför varit ganska isolerad. Tog Covid-test i tisdags och fick svar idag. Det var negativt. Hon har fått sina båda två doser. Det är mysigt när hon är här. Badat vår hund som blir så fin❤️ Vår dom har också varit hemma och hälsat på. Så mysigt❤️ Så glad att ha en fin kontakt med barnen❤️

Idag somnar jag nykter och det är SÅ skönt! Inte riktigt varit på topp men imorgon blir det bättre. Tänker på vad @Se klart skrev…jag tror det var ungefär så här…att man väljer livet istället för att välja bort alkoholen…kanske skriver jag tokigt men jag ska i alla fall försöka tänka att jag väljer livet…allt det goda …att få kontakt med mig själv…mitt inre…inte fokusera på vad jag väljer bort…utan positiva goda tankar…men jag behöver öva, öva, öva🙏🏻

Godnatt alla😴💗

Godkväll @varafrisk
Jag tänkte på det här med att stänga dörrar- och återigen giftermål, det där med att comitta sig. Jag har inte varit perfekt på giftermål för jag har hållit många dörrar öppna under främst mitt första äktenskap. Liksom hållit på med manövrar som tagit fokus från själva grejen; att älska nån i nöd och lust- sen får det bli som det blir. Med resten.
I mitt nuvarande förhållande har jag blivit väldigt mycket bättre på de här sakerna. I någon mån handlar det om tillit och att VÅGA. Väga tro på kärleken. Våga tro på nyktert liv utan att med säkerhet veta hur det ska bli. På så vis knyter det an till detta med att hålla bakdörrar öppna. Och istället stänga dem. Man måste ge sig in i kärleken och livet- det har du ju full koll på. Tror du att du kan applicera de där tankarna på nykterheten. Att det är ett sorts- ja livsmod som man behöver ta till?
Men allt det här är ju massa abstrakt babbel, till sist är det ju dag för dag- ett tag är det jobbigt men precis som @charlie så bra skrev så har du gjort en hel del av jobbet i det dolda 🤗 Kram.

Jag tycker att det är tänkvärt det du skriver SeKlart! När jag gick hos alkoholterapeut hade jag inte stängt dörren. Jag ville ha alternativet kvar för mitt problem låg inte i sociala sammanhang. Tyvärr gjorde den halvöppna dörren att det blev svårt att sluta. Jag ville på något sätt ha ventilen kvar också och den kunde jag inte hantera.
Jag gick hos alloholterapeut under 6 månader. Trodde att ”duktig flicka” skulle räcka som motivation, men jag har nog aldrig varit en duktig flicka.
Vid sista mötet var jag klar med alkoholen som medicin. Då hade jag ändå jobbat, gjort mina läxor, tagit ansvar för att jag druckit och erkänt det på mötena. För min del handlar det också om att jag är duktig på att förtränga problemet och att erkänna att jag druckit och det hade jag jobbat med.
Vid mitt sista möte klargjorde terapeuten att det fanns alternativ. De slängde inte ut nån på gatan. Men då hade jag bestämt mig. Då stängde jag dörren. Jag orkade inte dricka mer som medicin. Jag har inte helt stängt till sociala sammanhang men där i början gjorde jag det också. För det gick inte att ha dörren halvt på glänt. Men jag tycker heller inte att det är viktigt i sociala sammanhang nu. Ser fram emot mötet med människor istället och det upplever man nog ändå bäst nykter.
Jag tänker att du, som Tofu skrev, har kommit ganska långt under den här perioden ändå. Alla de reflektioner man gör, allt grubbleri det har betydelse. Det blir verktyg att använda. Nu ska du över tröskeln där du verkligen fattar att det du tror är ditt livselixir, din bensin, ditt balsam, i själva verket har motsatt effekt. Jag provade det igen som medicin när livet blev svart och det funkade inte nu heller. Det ger inte någon lindring, tvärtom. Så nu är det bara att ta tag i de andra verktygen igen: motion, vila, andning, små små glädjeämnen… Det går lite långsammare, men alkoholens baksidor är galet stora vad gäller måendet. Och det är där du är tror jag. Fast där på bakgården. Ut i trädgården och stäng dörren bakom dig, det är egentligen inte svårare än så.

@Varafrisk skrev:"Vetvinte varför texten blev blå på tack @ Tofu"

Jag misstänker att textparsern hanterar ett snabela inuti text som en e-mail och gör om den automatiskt till en hyperlänk. @Varafrisk går bra, för där är ett mellanslag innan snabela, men Tack@Varafrisk tolkas kanske som en mailaddress, trots avsaknaden av domän i slutet.

God förmiddag!

Har ätit en lång frukost m maken och min dotter. Älskar frukostar på helgen! Bakade frallor t frukosten igår som hade kalljäst över natten. Tog upp dem fr frysen och värmde de i ugnen. Så gott😋 Har även gjort pannbiff som vi ska äta med lök, gräddsås, potatis, inlagd gurka och lingon. Ja ni vet husmanskost😋 Middag innan vi skjutsar dottern t hennes jobb. Efter det ska det bli en lugn dag🙏🏻

Funderade på vad du skrev om äktenskap och nykterhet @ Se klart. Det här är kanske en dålig liknelse men i alla fall. Har en kollega som skiljde sig för ett par år sedan. Hon mådde riktigt riktigt dåligt under lång tid. Var helt under isen. Nu har hon träffat en ny man och man kan se hur hon skiner hur förälskelsen lyser i ögonen. Hur huden, håret ja hela hon skimrar. Jag sa till henne att jag vill aldrig vara med om det du har varit med om det där med att vara nyförälskad skulle jag vilja ha ett uns av. Efter 35 år tillsammans är man inte så nyförälskad men det är något annat. Även om man är två enskilda individer så har två blivit ett. Och jag försöker likna det långa livet tillsammans som par med nykterheten. Att vara förälskad kan vara himla mysigt precis som jag har tyckt med alkoholen mysiga stunder m ett glas vin, ett glas bubbel…men det går ju över…och man vill ha det långsiktiga trygga livet…som jag har med min man….det vill jag även ha med nykterheten. Låter det flummigt? Hur som helst idag kommer dag två🙏🏻

Kram alla🤗

Har känt mig låg idag. Vill verkligen klara dag tre imorgon men har inte den där ”jäklar-anamma-känslan”. Hoppas att den infinner sig imorgon. Fast jag vet…jag måste stänga av tankarna. Den marinerade alkoholhjärnan lurar mig så lätt😨

Har sagt upp flera konton som kostar pengar. Känns bra👍🏻

Och för första gången så har jag varit med på ett AA-onlinemöte. Lite pirrigt. Tårarna rann. Kändes ändå bra. Ska testa igen.

Dag 2 till ända och nu blir det sängen.

Godnatt😴🤗