@Mokka Dammsuga är ju bra, vad som helst är bra som kan hjälpa när det som bäst behövs! Ja jag kämpar på, imorgon har jag tvåsiffrigt, något att se fram emot!
Styrkekram till dig, dag för dag 🙂

Idag har jag funderat över de människor jag väljer att umgås med och vad vi har gemensamt. En person som jag ibland kallar min bästis upptäckte jag att jag i princip aldrig träffar utan att det är alkohol inblandat. Eftersom jag är ensam nu så hör min bästis ofta av sig och frågar hur det är med mig. Hen vet inte att jag valt att inte dricka på ett tag och föreslog att vi skulle träffas imorgon. Gå ut och ta ett par glas. Jag svarade att jag var upptagen. Så kan jag inte svara hur många gånger som helst så jag måste tala om att vi inte kan ses som brukar. Frågan är vad vi ska göra då? Vi har egentligen inget mer än vinet gemensamt. Inga andra gemensamma intressen. Är vår vänskapsrelation ett sätt att få dricka alkohol tillsammans? Jag börjar ana det. Hur ska jag kunna säga det till min bästis?

@Mokka Du ska vara sann och ärlig. Mot dig själv och din kompis.

Säg att du inte vill umgås under alkoholindränkta former längre. Föreslå andra typer av umgänge. Träffas över en brunch, utflykt med picknick, promenad, eller varför inte prova på något äventyr som kajak, go-cart, klättring osv.

Fyll ditt nyktra liv med nya roligheter!

Kram 🐘

Ikväll ska jag fira en väns födelsedag på restaurang. Vi blir ett gäng på runt 10 personer och jag talat om att jag inte dricker alkohol. Jag har inget sug alls nu och hoppas att det fortsätter så hela kvällen. För säkerhets skull tar jag bilen! Ha en fin och nykter fredagskväll alla!