@Sattva Jo, en hel del step-up, aerobics och klassisk gympa har det ju blivit genom åren. Var till och med gympaledare i ett tiotal år. Så jag vet att det känns omöjligt först men att det bara är att nöta en bit i taget.

Kram 🐘

Usch och blä, vilken skitdag. Sov ytterst få timmar i natt pga myrkrypningar och en stor del av arbetsdagen har jag ägnat åt en skittråkig arbetsuppgift. Organisera och samla ihop körjournaler från hela företaget, totalt tolv bilar utspridda geografiskt. Ungefär lika många personer inblandade.

Ytterst få gör som jag säger och skickar in den förbannade körjournalen i tid. Jag får tjata och tjata och tjata och tjata. Det hade gått snabbare att åka runt i länet och handgripligen hämta journalerna ur bilarna. Och sen fanns de journaler jag redan fått in spridda på mail, på papper och i slack, huller om buller. Ingen ordning alls, vilket dock är mitt fel. ”Kan jag göra senare”. Alla filer ska döpas och mappas, alla siffror noteras. Boring. Men man måste ändå behålla koncentrationen hela tiden.

Det här är en arbetsuppgift som jag skjutit framför mig typ hela 2021, men nu var det dags. Även tråkiga arbetsuppgifter ska lämnas över till någon annan! Och jag vill förstås avsluta så komplett som möjligt. Tydligen måste detta göras ifall skattemyndigheten vill göra en kontroll huxflux. Kom bara halvvägs idag, men jag blev helt slut i skallen. Så tyvärr får jag dras med den här tråkiga arbetsuppgiften delar av resten av veckan.

Blä, blä, blä, usch och fy. Gilla läget. Andas, andas, andas. Good enough. Man kan bara gör sitt bästa, och det är alltid tillräckligt. Flosklerna radar upp sig på löpande band 😂

Även jag kan ha skitdagar! Och det är helt okej. Imorgon är det en ny dag 🙏🏻

Kram 🐘

Åh det låter som en väldigt bra idé med massage- ska ta mig för att boka en sådan här där jag befinner mig. Jag har också sånt där rent skitjobb, häfta kvitton på papper som ska skickas in till nån arkivarie och sedan ska samma kvitton redovisas digitalt och signeras enligt- varje gång- olika regler. Med tiden har man ju kommit att göra sig av med alla admin-resurser vilket betyder att detta lägga på ”alla” dvs för mig att fördela eller göra själv…
Snart är du ikapp, bara att kötta igenom. Det fixar du! Kram 🌱

Aj, aj, aj. Min massör är inte mjuk i nyporna direkt 😫 Känns som nacke, axlar och skuldror är ett enda stort blåmärke. Finmassage kan jag få på spa - det är de hårda nyporna som bryter loss alla små knutar.

Jag har inte varit där sen i november i fjol pga hemifrånarbete under Corona. Fy på mig, gott åt mig att jag har ont. Går jag dit en gång per månad finns det inte alls lika många knutar att massera bort.

Samtidigt som han masserar löser vi världsproblemen 😂 Vi babblar oavbrutet, men hade jag varit tyst så hade han också varit tyst förstås. Lyhörd på alla sätt. För mig är det som att gå till frisören, jag löser världsproblemen med henne också.

Idag har mina älskade marsvinsflickor fått en rasthage. Jag har spikat ihop en ram av fyra brädor. Kalla mig snickarn 😉 Denna gång tog jag dock hjälp med sågandet, av förklarliga skäl.

Ni skulle skrattat ihjäl er om ni hade hört mig och bygghandelsgubben försöka räkna ut bästa kombon för att få ihop en kvadrat av en jättelång bräda. Jag räknade (försökte räkna) och han sågade, jag höll på att aldrig räkna klart. Bygghandelsgubbens bidrag var ärligt talat minimalt, eller så fick han inte en syl i vädret 😂

Till slut blev en 5,40-bräda 2 st 1,10 och 2 st 1,60. Tror jag 🤔 Han har nog aldrig tidigare haft en konstigare kund. Ingen ritning, bara en tanke i skallen.

Det blev helt perfekt! De har knatat runt, runt och ”kvittrat”. Ätit gräs, gurka och morötter, gömt sig under bordet och i en bastkorg. Ska fixa en tunnel och en liten bro att balansera på också.

Men jösses vad de bajsar! Det var dock lätt att sopa upp efteråt. Det som var svårt var att tag på dem på den större ytan 😱

Kram 🐘

Tjena Snickarn! Det är matematiknörden här. Och ärligt, nån kvadrat blev det inte du byggde. Men jag tror det blev både snyggare och bättre med en rektangel 😂.
Alltså jag är egentligen ingen petimeter, men jag har lite lätt att fastna i matematiska utmaningar. Kan inte läsa siffror på det här sättet utan att räkna och analysera. Fullkomligt onödigt!
Du skrev en sak hos Lim som jag har grunnat lite på. Att du när det inte är bra, nästan kokar över av empati. Oj vad jag kan känna igen mig i det. Och vad viktigt det är att se det och faktiskt stänga av det till viss del. Det där blir etter värre om man dricker också tycker jag. Då är det svårare att stänga av och stänga ut då.
Du är bra klok du AndraHalvlek! Skulle aldrig orka läsa nån livsvoachningsbok, men dina (och andras) små guldkorn här plockar jag åt mig. Eller orka och orka… jag är för skeptisk, analytisk och kritisk tror jag. Jag vill alltid ha nyanserna.

@Sisyfos Just det! Det var ju en kvadrat jag INTE ville ha, jag ville ju ha en rektangel 😂 Först landade jag och gubben på 130x140, men det var för lite skillnad tyckte jag så det blev till slut 130x160. Tror jag 🤔

Jösses vilken cirkus där i brädgården när vi stod och valde mellan olika brädor och räknade ut bästa kombon. Jag har faktiskt skickat bilder till bygghandeln på Messenger så att de ska få slutresultatet. I normala fall är det bara yrkesbyggare och hemmafixare som kommer dit och vant rör sig bland prylarna, och sen dyker jag upp med min udda beställning.

Kram 🐘

@Sisyfos Jag har också svårt att följa andras ”recept”. Jag måste alltid göra på mitt sätt. Jag är dock väldigt intresserad av ”självhjälpsböcker”och sen skapar jag min egen mix. Det handlar mycket om att prova, tänka om, prova igen. Tills pusselbitarna ramlar på plats en och en. Lite i taget. Aldrig stå still.

Kram 🐘

@Andrahalvlek Jag kör med Ryobi 18 v. den verkar har riktigt bra kvalitet, men är samtidigt inte lika dyr som tex Dewalt. Sedan passar batteriet till en massa andra verktyg. Så jag har tex en tigersåg i samma serie. Det är mycket smidigare att skruva ihop brädorna, och så sitter de bättre. Med skruvdragaren kan du ju även borra hål mm. Vilket man ofta behöver göra.

Ryobi säljs tex på Jula.

Kram

@Torn Stort tack för tipset! Jag har stått just på Jula och kollat på skruvdragare. En djungel av prylar, den ena dyrare än den andra. För några skruvars skull? Då blev det spik istället, för hammare har jag redan. Köpt en liten handsåg också.

Kram 🐘

@Torn Jag har redan börjat tänka på nästa byggprojekt. Marsvinen gillar tunnlar, och att klättra upp och balansera lite, gärna i hasorna på varandra.

Jag tänker ett sådant där tjockt brunt plaströr, typ 50-60 cm långt. Sen en bräda ovanpå, och två korta snedställda brädor upp på vardera sidan av röret. (Så de kan gå in i röret eller knata ovanpå.)

Skruvar jag ihop allt blir det en stabil, flyttbar helhet. Skruvarna måste sitta från sidan in i ”taket” på röret så inte marsvinen skadas.

Hmm, måste nog köpa skruvdragare, plaströr och en bräda idag! Vinklingen på de kortare snedställda brädorna blir kinkigast att få till 🤔 Men det är kanske inte så himla noga? Det är ju ingen designpryl. Den ska bara funka för ändamålet.

Kram 🐘

@Torn Jag har redan börjat tänka på nästa byggprojekt. Marsvinen gillar tunnlar, och att klättra upp och balansera lite, gärna i hasorna på varandra.

Jag tänker ett sådant där tjockt brunt plaströr, typ 50-60 cm långt. Sen en bräda ovanpå, och två korta snedställda brädor upp på vardera sidan av röret. (Så de kan gå in i röret eller knata ovanpå.)

Skruvar jag ihop allt blir det en stabil, flyttbar helhet. Skruvarna måste sitta från sidan in i ”taket” på röret så inte marsvinen skadas.

Hmm, måste nog köpa skruvdragare, plaströr och en bräda idag! Vinklingen på de kortare snedställda brädorna blir kinkigast att få till 🤔 Men det är kanske inte så himla noga? Det är ju ingen designpryl. Den ska bara funka för ändamålet.

Kram 🐘

@Andrahalvlek Det låter som en strålande idé! Japp, då behöver du en skruvdragare, och ett borr så du kan borra hål i plaströret där skruvarna ska in. Tänk även på att köpa rätt längd på skruvarna, så de inte går igenom brädorna. Det går inte att skruva in i röret, då spricker det. Utan dra skruvarna genom förborrade hål i röret, upp i brädan. Två skruvar i varje ände av röret räcker. Eller, du kommer säkert på ett smart sätt.😍 Men där är en skruvdragare nästan ett måste, om inte annat för att borra hål i röret.

Kram

@Andrahalvlek vilket roligt projekt! Jag står i begrepp att skaffa en ny skruvdragare efter den gamla som lagt av. Denna gång kommer jag att leta efter en som inte är för tung och samtidigt ligger bra i handen, så att den blir lättare att hantera – min gamla apparat var tung och designad för stora händer (verktyg är ju ofta formgivna för manshänder och därmed svårare att hantera för kvinnor 🙂). Så ett litet tips från mig är att prova hur de känns i butiken!

@Lillek Det blev inte så dyr skruvdragare som @Torn tipsade om ovan, utan en Meec 12 v för 299 kr för medlemmar just nu på Jula. Liten och smidig. Så nu är jag medlem där också - kalla mig snickare! En måttstock (tumstock?) fick jag med mig hem också, en 1,20-bräda (som jag sågade i fyra bitar!) och två bitar avloppsrör med böjar, varav en rörbit hade två ingångshål. Av det byggde jag en tunnel/platå med tre tunnelhål och två uppgångar till platån uppe på röret. Funkade utmärkt att skruva utan att förborra. Himmel, att jag har en skruvdragare 😱

(Ni fattar inte hur stort det här är! I min 24-åriga relation med barnens pappa fick jag aldrig hjälpa till med något praktiskt som inkluderade verktyg eller pensel. Han kunde bäst - jag kunde nöja mig med att städa efter honom, tyckte han. Så det gjorde jag. Jag har aldrig ens tapetserat. Aldrig. Min pappa var dessutom målare till yrket, så i mitt barndomshem fick jag inte heller hjälpa till. Jag är förstås därför urusel på allt sånt, känns bokstavligen som jag har tummen mitt i näven. Att jag därför ens umgås med husköparplaner är obegripligt.)

Tillbaka till marsvinen, det är roligare. Marsvinstjejerna fick tokfnatt och sprang runt, runt i rastgården, in och ut genom tunneln, varv på varv konstant tjattrande. Då och då tuggade de på ett grässtrå eller maskrosblad. Snart får jag kanske se popcorndans också?! Marsvin har en studsande gångstil när de är på väldigt gott humör, studsar liksom fram som popcorn gör i en gryta. Har jag lärt mig på youtube. Allt finns på youtube. Men ikväll har jag tittat mer på marsvinstjejerna än på tv:n 😍 Och pratat med äldsta dottern i telefon i två timmar ❤️

Kram 🐘