1000 inlägg har din tråd! Det är värt uppmärksamhet.
Jag tror man måste landa där i vad som passar en själv och varför. Det räcker så.
Sen har jag en fundering om alkohol och åldrande som varken du eller jag kommer att kunna svara på. Blir det annorlunda med åldern? Jaja, jag är väldigt nyfiken på hur det funkar kemiskt - kanske borde doktorera i kemi 😂.
Jag har full respekt för er som landar i aldrig mer. Oavsett anledning. Och jag har gjort en lång utläggning om varför jag landar där jag gör i min egen tråd. I skrivartagen idag märker jag.

@andrahalvlek @torn (grattis till inlägg nummer 1000! 🏆) @sisyfos tack för tankar. Jag var i skrivartagen igår och det ÄR spännande att vända och vrida på drivkrafter, incitament.
Ska kolla upp det där med åldrandet och alkoholen. Något som jag vet men som inte uppmärksammas särskilt är ju att alkohol påverkar kvinnokroppen på andra vis än manskroppen, inte bara för att vi ofta är mindre i storlek. Idag ska jag GÖRA. Laga mat ihop med barn och barnbarn. Packa upp. Ta en springrunda. Vaknat till ljuvlig förmiddag, plockat in sommarens sista bukett, sprakig och kraftig i färgerna. Som vi! Kram och njut av dagen 🍁

Söndagkväll och efter en rehab-helg på landet med några barn och en ettåring i sin ljuvligaste tid, är jag hyfsat återställd efter denna sociala tornado som veckan innebar.
Det allra bästa jag gjort denna helg:
Sövt och sedan sovit middag dryga 2 timmar med den gosigaste ungen jag vet just nu. Som går och babblar, som matar hästar och plockar löv. Hon pratar oavbrutet ungefär som Kalle Anka. Inte ett ord förstår man förutom Nej och Nejnej.
När vi somnade i min säng, hon på min arm med lite våta ögonfransar pga kort gråt innan. Och sen få ligga där och liksom själv sjunka in i sömnen bredvid henne. Vi sov två timmar tills vi blev väckta. Hon vaknade ett par gånger under tiden. Jag stoppade in nappen och pussade henne på kinden. Det sitter i mitt DNA, söva barn, gå promenad, en tråkig en som går att göra spännande.
När vi sovit middag hade familjen fixat sen lunch innan de åkte hem allihop.
Nu är vi hemma, mannen har fraktat bort alla kartonger, några ska ner i källaren, några lampor ska upp. Men på något märkligt vis passade alla möbler, tavlor och grejer som om de bara suttit och väntat på att få flytta in här.
Är nysig och lite frusen idag så hoppar min runstreak ikväll- igår körde jag 22:00 i mörker och med reflexväst. Många dagar har det blivit!
@sisyfos, jag hann inte SUP pga så mkt annat. Lika lite hann jag badet i sjön i helgen. 14 grader… riktigt svårt att hinna då. Kram alla kompisar!

@Se klart Åh, så fint du beskriver stunderna med barnbarnen. Både idag och tidigare gånger. Som jag längtar efter den tiden ❤️ Men först ska jag njuta av tiden-efter-barnen. Den har jag också längtat massor efter 🙏🏻

Kram 🐘

Rehabmåndag morgon.
Inser att jag verk-li-gen har behov av att vara för mig själv då och då. Vaknade dödstrött trots god sömn. Idag blir det en långsam dag och försöka hålla diverse möten men med låg energi-grad. Inte gå igång, dra hela lasset som jag så ofta gör. ”Jag fixar det”, ”Jag styr upp”.
Behöver spara mig lite.
Hur orkar de mega-extroverta?
Det undrar man. En skön grå himmel. Gott kaffe. Ingen som drar i mig förrän om en timme. Ska njuta av den timmen i ultrarapid. 🤗

Ja du @tofu varför ska man dricka?
Det finns en hel del skäl om man INTE som jag då, helst dricker för mycket.
Men jag har nog lika lite tid att fundera på det, även om jag förstår frågans dignitet här. Jag är som @sattva skriver rädd för alkohol. Jag ser det inte som ett gift, har ”förståelse” för lagomdrickandets njutningar men skulle aldrig byta! Perfekt att inte tåla alkohol, håller mig frisk och i hyfsat skick. Blivit beroende av att vara nykter kan man säga! 🤗

@Se klart
Skrattar här hemma till mitt morgonkaffe när jag läser om ditt ”frikort” på din 80-årsdag. Får bilder i huvudet av en glad, berusad 80-åring som lyfter sitt glas och utropat - SKÅL! Du skrev igår till mig ”jag hejar på dig” och JAG …jag hejar på dig 💪🏻

Kontorsliv för ett par dagar.
Igår var en rent ut sagt pissig dag så jag orkade inte ens skriva. Stressig, konstiga beslut som singlade ner från himlen, ännu inte packat upp- för många sysslor, för lite dag. Men kl 17 stängde jag ner och gick en lång promenad. Efter middagen tog jag mitt löppass. Kändes lite bättre. Vet inte om jag fördelar min tid fel eller om min tjänst är dåligt konstruerad. Troligen lite av båda delarna?
I em ska jag hämta barn och då brukar en stark känsla av både nu, och hela existensen liksom landa bredvid varandra i mig och jag tycker just då att livet är hemskt mycket mer än budgetrapporter och annat som just nu fyller mina dagar.
Nya tag, nya möten. Tids nog är det kväll!
Kram på er alla som kämpar, kanske inte med den nyktra vardagen men däremot med tisdagslunk och skralt på kontot för att nämna några detaljer som kan bromsa den naturliga livsglädjen en aning. 🌻🍁

Kontorsliv för ett par dagar.
Igår var en rent ut sagt pissig dag så jag orkade inte ens skriva. Stressig, konstiga beslut som singlade ner från himlen, ännu inte packat upp- för många sysslor, för lite dag. Men kl 17 stängde jag ner och gick en lång promenad. Efter middagen tog jag mitt löppass. Kändes lite bättre. Vet inte om jag fördelar min tid fel eller om min tjänst är dåligt konstruerad. Troligen lite av båda delarna?
I em ska jag hämta barn och då brukar en stark känsla av både nu, och hela existensen liksom landa bredvid varandra i mig och jag tycker just då att livet är hemskt mycket mer än budgetrapporter och annat som just nu fyller mina dagar.
Nya tag, nya möten. Tids nog är det kväll!
Kram på er alla som kämpar, kanske inte med den nyktra vardagen men däremot med tisdagslunk och skralt på kontot för att nämna några detaljer som kan bromsa den naturliga livsglädjen en aning. 🌻🍁

@Se klart 🧡
Godmorgon! Tittar in i din tråd för första gången på mycket länge...
149 nya inlägg..😊
Har inte läst ikapp men vill gärna önska dig en fin onsdag 🤗 och hoppas du får en fin eftermiddag med barnen.😊
Kram 🧡🍂🍄🧡

Segar mig uppför veckan men det blir lite bättre dag för dag (frukostklubben?)
Veckans höjdpunkter är skol- och förskola-hämtning. Sånt som mitt arbetsliv absolut inte tillåter (sett till vad jag har att göra) men jag har bestämt mig för att jag dels jobbar rätt hårt för det mesta, och att mitt liv blir bättre med de här timmarna med barnen. Just nu får det vara så. Jag lägger in mini-konferenser med mig själv i kalendern (så ingen kan boka in möten).
Lifehack för en mormor och farmor helt enkelt. 💪🏻
Jag skrev i Sattvas tråd om att mina känslor för mig själv när jag inte orkar har gått från ilska (på mig själv, känsla av att vara värdelös) till att- ja, vara helt okej.
Funderar på hur våra ”medfödda” självförtroenden spelar in i våra missbrukshistorier. Ska fundera lite.
Imorrn kommer kära vänner på middag- utlovat är o-lagad mat; ost, chark, bröd och sallad, punkt. Bra där Se Klart. 😘
Säger godnatt till er alla, som gör stordåd- varje dag, var stolta 🥰

Låter så underbart prioriterat SeKlart! Jag vill också vara mormor/farmor.
@Se klart skrev:"Funderar på hur våra ”medfödda” självförtroenden spelar in i våra missbrukshistorier. "
Självförtroendet tror jag absolut påverkar, familjemönster också och beteendestrategier. Vad har belönats, hur?
Intressant iakttagelse om att du slutat vara arg på dig själv. Det är väl lite det där med acceptans som AA pratar om. Nu vet jag inte alls om det handlar om just det, men att vara arg på sig själv är ju ingen större idé. Bättre att acceptera och gå vidare.

God morgon, snart är jag väl på sida två om jag inte skärper upp mig 🧐
Jag har liksom @andrahalvlek haft en vecka som puttat mig till det yttersta. Många nya projekt på jobbet som kräver en väldig närvaro och fokus. Och inte bara nya projekt utan också i en del av verksamheten som är helt ny för mig. Alla möten tar dubbel kraft och hjärnan känns svullen, stöter i kanterna där inne.
Beslut fattat att stanna i stan i helgen, trött på att flänga runt och pallkragarna kan vänta. Orkade inte stressa för att handla, packa, resa. Blev en mycket skön fredag i hemmet som jag vaknar i varje morgon och känner mig lycklig och förvånad!
Lugn helg, lite fix och inköp, middag med två barn på söndag. Favoritsysslor väntar, promenad på stan och bläddra i recept-appar. Springa förstås! Snart en hel månad. Har låtit mannen sova så jag har fixat mitt eget kaffe idag. Vaknade tidigt, kände mig så ”pigg på dagen” som jag och småbarnen brukar beskriva känslan.
Njut av lördagen, kram 🍂🍂

@Se klart Heja dig med runstreaken! Så grymt bra 🙏🏻 Min promenadstreak uppnår 56 dagar imorgon, tjoho! Till och med idag när jag har cyklat 11 km så har jag fått ihop mina 12.000 steg. Det blev en promenad innan frukost och en längre efter cyklingen. Nu är jag rejält trött och ska sova en timme 😴

Massor av styrkekramar till oss båda som har det tufft på jobbet just nu. Då behöver vi vara extra snälla mot oss själva och välja bort allt som inte är absolut nödvändigt. Diska till exempel 😉 Min diskbänk behöver jag ta itu med imorgon, men det är imorgon det.

Kram 🐘