78 dagar nykter ☕
Dagarna flyter på bra, tränar för fullt och årkar absolut mer nu än innan jag drack.
Hur dumt att gå på ett pass och sen hem och häva i mig en flaska vin? Sen i väg dagen efter å så en flaska till. Hur årkade jag igentligen.
Har vabbat en hel vecka och kommer vabba i morgon med, så jag har blivit rastlös får myrkrypningar i fötterna speciellt nattetid.
Ha en bra vecka och fortsätt att hålla er nyktra 🐱

91 dagar, i morgon har jag vart nykter I tre månader.
Känns bra i kroppen giftet är ute. Livet blir ju inte perfekt för att man är nykter, men det underlättar en hel del.

101 dagar 😀 men nu då nu har jag ju renat kroppen vart fri från giftet ett bra tag.
Tanken att ta lite vin lockar nu när jag nåt mitt mål. Kommer jag fixa att dricka kontrollerat? Antagligen inte känns lite surt att inte kunna göra det igen.

@Branda Stort grattis till 101 nyktra dagar! Det som fick mig att fortsätta vara nykter efter de första 3-4 nyktra månaderna var att jag tydligt märkte fördelarna - bättre sömn, bättre psyke, bättre nöjdhet generellt. Plus att jag verkligen inte ville uppleva den allra första jobbiga nyktra tiden igen - och provar man att dricka måttligt så lever man med den risken.

Kram 🐘

@Branda Stort grattis till din resa på 102 dagar. Läste precis din tråd och säger bara, bra jobbat!
Du har allt att vinna som nykter och du kommer att tacka dig själv. För visst är det väl så att nykterhet är det nya svarta ;)

Jag klarade strax över 100 dagar.
Nu är jag tillbaka på dag 4 har så ont i huvudet sover dåligt, mår inget bra alls. Jag behöver bli stark och ta tag i mig själv på riktigt. Har druckit både helger och vardagar, en gång detta år var jag så bakis så jag fick sjukanmäla mig helt sjukt igentligen. Ska ta en dusch och hoppas värken släpper.

Hej Branda,
Vad skönt att du bryter drickandet igen. Kan du få någon stöttning i nykterheten, tex av din sambo? För mig hände det mycket när jag varit nykter över ett år. Jag slutade tycka att något saknades och började istället fokusera på allt det goda med nykterheten. Hur mycket bättre jag mår fysiskt och psykiskt, hur mycket mer närvarande jag är som förälder, hur mycket mer energi jag har. Hjärntvätta dig själv med de goda tankarna och ha tålamod!

@Kennie ja jag har min man det är skönt han är stöttande.
Jag är så besviken på mig själv att jag aldrig lyckas så att säga. Men jag känner mig bestämd på att inte ta första glaset igen. Jag vet ju vilka konsekvenser det får. Det låter fantastiskt att bli mer närvarande som förälder det behöver jag också bli, har tre barn som behöver mig. 5 dagar 🙏

Skönt att mannen stöttar! För min del hängde sakerna ihop, när jag slutade dricka sov jag mer och fick tillbaks energi. Dessutom hade jag inte längre något vinglas som lockade mig och kunde därför också känna mer ärligt engagemang för barnen. Så undan för undan fick jag tid och ork att vara en bättre förälder. Men jag fick också respekt för mina egna behov av vila och att ägna mig åt intressen som får mig att må bra. Jag behöver fylla på energi för att kunna ge av den till andra.

Precis så kändes det i går, jag hade mer engagemang för barnen det märks redan efter 6 dagar. Skulle behövt sova nån timma mer men sonen har tidig fotbollsträning så det är skönt att jag faktiskt kan ta honom på det, utan att sova vidare och låta pappan ta honom.
Energi kommer jag få från gymmet problemet är bara att tidigare har jag belönat mig med vin efter ett hårt träningspass helt sjukt jag vet. Blir väl kanske till att unna sig ett glass vatten istället hädanefter 🤗 tack Kennie för hjälpande ord i dessa jobbiga tider. 6 dagar 🥳