@knickan 💗
Jag svarar gärna🤗 och tycker du kommer med en väldigt rimlig analys av hur Varafrisks uppväxt kan ha påverkat henne som vuxen.
Intressant!
Varafrisk, jag förstår precis vad du menar när du beskriver hur ditt inre vill få utlopp för allt det kreativa du har inom dig.
Och just med alkoholens hjälp är det på något vis lätt att fly in i det där kreativa rummet och för en stund känna sig kreativ i tanken.
Men hur försöka få ur sig denna känsla på riktigt? Alltså att skapa något bestående som vi mår bra av?
Något vi kan ta på och se på och känna?
Alkoholen är ju så flyktig, när den är slut så är man tillbaka på ruta 1 igen. Och sämre mår man för varje gång...☹️
Men vi ger inte upp, eller hur?
Kram 🧡

Hej @Varafrisk!
Jag har följt din tråd länge och läst den från start. Du är helt enkelt fantastisk!
Din ärlighet och din fantastiska förmåga att uttrycka dig 💕.
Jag blir däremot väldigt förvånad över alla ”märkliga” inlägg du får. Ibland när jag läser så känns det som om människor tror att du inte kan tänka själv 🤔, vilket du definitivt kan och står för. Härligt att du ens orkar besvara allt och med god ton och tolerans.
Lika irriterad som du på att det inte går att redigare längre så stavfel kan förekomma.

Med kärlek/Amarone 😁

Anonym26613

Hej Varafrisk 💚🦋💚

Jag har läst ikapp här. Började där du hade bestämt dig och höll uppehåll par dagar. Du verkade så glad av den styrka du hade. Men sedan gick luften ur dig och du hamnar på gamla spår... ❤🦋❤

När jag läser det du skriver, så får jag en känsla av att du är rädd. Rädd för liv utan en livlina kanske. Att du behöver A eller antabus. Något som hjälper dig. Jag kan ha fel så klart. Farligt att göra tolkningar på detta sätt. Men OM du känner igen dig i detta, så undrar jag om du tvivlar på dina egna förmågor. För det behöver du verkligen inte göra. Vi som blivit nyktra är inga superhjältar. Jag låg i fosterställning och skrek, grät och bönade. Tänkte att jag kommer aldrig mer känna behag. Att livet blir tråkigt och ingen tycker om mig.
Det gick över och idag mår jag bra. Men jag är fortfarande rädd. Rädd att växa upp och ta stora beslut. Rädd att vara ensam och känna känslor. Att bli nykter var det svåraste och bästa jag har gjort. Men jag uppskattar det främst för alla tårar den krävde. Jag minns hur modig jag var. Hur jag mer eller mindre låste in mig så jag inte kunde köpa A. Jag är nykter för att jag värderar högt det jobb jag gjort.

Av den anledningen önskar jag inte att det här blir lätt för dig. Det ska svida och göra ont. Då vet man att giftet lämnar kroppen. Att hjärnan repar sig och känslorna söker balans. Det ska vara svårt, men det är inte omöjligt!!!

Kom till vidare livet. Släng allt A. Lämna kortet hemma. Lås in dig i sovrummet och skrik från botten av ditt hjärta. Be dina nära och kära hjälpa dig. Gör vad som helst!!! Gör det!!

Att tänka, analysera och reflektera, det gör vi efteråt... som kuratorn säger, det gäller att göra

🦋❤🦋❤🦋

@Amarone Tack snälla du för ditt fina inlägg hos mig! Det värmde så oerhört! Nu skriver jag från min dator därför kan jag inte använda mig av emojisar som jag gärna hade använt mig av. Jag försöker tänka att man vill mig väl men jag tror att det är frustrerande att jag inte blir nykter samt att jag inte tar till mig alla råd. Men jag tänker min dag kommer! Och då tänker säkerligen många låt den dagen inte komma försent...och så är det ju...och skulle den komma försent så finns det ju ingen som skulle vara mer ångerfull än jag. Åter igen tack för ditt inlägg:)

@knickan Mycket stämmer! Men kanske är jag inte rädd...utan mer att jag tar den enkla vägen och brist på tålamod samt att jag söker..

@FinaLisa Jag har långt ifrån gett upp...min väg är kanske mer brokig....och kanske att jag började skriva här på forumet långt innan jag var redo...därför visar jag inte resultat...kan inte uppvisa dagar...men slutar inte heller skriva.

Kram:)

@Varafrisk god kväll!
Jag känner igen mig i det du skriver om att ha så mycket energi och kreativitet i kroppen som inte får utlopp. Att jag egentligen är en person som vill bära färgglada kläder men i min garderob finns nästan bara svart och marinblått som att jag ständigt har sorg.
Igår var jag på vattengympa och såg en jätte färgglad baddräkt som jag tyckte var så fin och jag köpte den! Helt galet, jag har aldrig haft någon färgglad baddräkt men jag kände mig faktisk glad när jag sedan gympade i den. Ett pytte steg men alltid något.
Jag tror att du utstrålar mycket mer av den där kreativiteten än vad du tror. Jag får den känslan när jag läser hos dig iallafall.
Kram

Tack @Varafrisk
Jag visste verkligen inte hur mina ord skulle uppfattas men jag kände viktigheten i att skriva ner dem. Jag tycker du är så bra!
Du är du. 💕

@Miss Mary Poppins Man skulle ju kunna bli galen på dig men det blir jag ju inte… ändå… för jag känner din känsla…

Är inte så rädd….men vill ibland bara berätta hur det är…och att det får landa där…utan förklaringar och råd…

Förresten…längtar t helgen …föreställning m Jonas Gardell🙏🏻❤️

Kram😴

Med risk för att verka helt knäpp så får jag väl erkänna att jag tror att mitt smygdrickande gav mig ungefär lika mycket kickar som alkoholen i sig. Göra nåt förbjudet, nåt som inte förväntas…
Och en annan sak, jag upplever att det är mycket lättare att gå från tanke till handling nu när jag är nykter. Jag funderar inte så mycket på saken utan gör. Det är nog det skönaste med att vara nykter. Inte samma lista över önskningar och borden…
Jag tycker att du går framåt VaraFrisk, hoppas det känns så också. Du tar våra knäppa inlägg med mer ro, hoppas det känns så inuti också. Tycker det finns mer självförtroende… jag gör såhär och det är okej. Vi måste hitta vår egen väg. När din dag kommer, när du kravlat sig över tröskeln då har du gjort en massa nödvändigt jobb redan. Jag tror verkligen på dig!

@Varafrisk känns som om det var länge sedan "vi hördes" nu. Tack för fin kommentar i min tråd. Att restriktionerna är i princip släppta nu känns som en jättestor förändring. Jag var på bio i onsdag med en kompis och efter den tog vi en drink (alkoholfri för mig) på puben bredvid. Kändes väldigt eljest och nästan lite förbjudet att sitta på en servering, lyssna på ett band och vara så nära andra människor. Och ni ska på Jonas Gardell i helgen. kul!

Kram!

@Charlie70 Åh vad kul att du skriver till mig💗
Ja, det känns jättekonstigt att kunna göra saker som vanligt. Imorse åkte jag buss t jobbet ( brukar inte göra det) och den var full mest av ungdomar. Det regnade så därför valde man säkert buss istället för att cykla.

Som jag säger till dig du är klok som en bok👌🏼

Kram🥰

@Sisyfos jag är på väg…och jag går framåt. Det är liksom bara att bestämma mig för att ta det slutgiltiga steget. Jag inser att det är bra med inlägg som ibland beskriver hur jäkla jobbiga de första dagarna, månaderna var för när beskrivningarna är att det gick så lätt kan man lätt tappa taget. För när det gäller mig då kommer det inte komma en dag då jag känner att det här gick rasande enkelt. För det kommer inte bli enkelt men jag är övertygad om att det kommer bli bra.

Ha en riktigt fin fredagskväll🧡🧡

Jag vet inte om det är enkelt för nån att sluta egentligen. Eller många skriver att det är lätt att sluta, det svåra är att inte börja igen. Första gången jag slutade då hade jag levt kanske i ett halvår med att försöka sluta i ensamhet. Det gick så dåligt. Och jag mådde pyton verkligen. Sen hittade min sambo min gömma och jag slutade. När jag försökte på egen hand utan att säga nåt så visste jag inte riktigt hur jag skulle förklara om jag inte drack. Sambon handlade vin åt mig ibland och det var så lockande för att det fanns. När sen han hittade min gömma var det så oerhört skönt. Han visste! Jag behövde inte dricka hemma för att inte behöva förklara varför jag inte drack. Slutade och då var det inte svårt. Eller jo, jag tog nåt återfall och smygdrack. Men på det stora hela, sakta men säkert, hade jag varit nykter en längre tid. Och det var så skönt, men sen började jag igen efter en livskris. Inte med dagligt drickande mer än i undantagsfall, men på ett väldigt osunt sätt. Och med konsekvenser. Det är kanske där du är att du har inte så mycket negativa konsekvenser av ditt drickande? Mer än för dig själv då?
Jag ville inte se de konsekvenser som mitt drickande hade och jag var sjukt duktig på att försköna hur det var. Det är därför jag ställer lite provocerande frågor till dig ibland. För att du ska tänka och förklara för dig själv.
Jag visste att det var dåligt att dricka, jag förstod att det var negativt kroppsligt, jag avskydde att jag drack… och ändå slutade jag inte. Jag vet att du inte är dum eller icke påläst, jag fattar att du fattar. Men jag vet att sista gången jag drack så ifrågasatte min syster mina argument väldigt hårt. Kanske var de då jag började få insikt på allvar. Och då hade jag ändå slutat massor av gånger. Läst här i många år, fattat att det var farligt. Stor teoretisk kunskap, även lite praktisk, men ingen insikt och jag kan väl säga att insikten fortfarande kommer gradvis. Men det första är väl att komma till insikt om hur problemet ser ut. Inte förstå, utan insikt. Kanske insikt om att jag inte kan dricka ”normalt”. Inte ska dricka mer än ytterst sparsamt (om ens det). För att jag helt enkelt mår bättre utan. Det är den jag menar med insikten… och trots att jag hade den drack jag ändå på känsla nu. Trots att jag visste. Så, jag har verkligen full förståelse för att du vet men inte gör.

@Sisyfos @Tofu Tack för era inlägg!

@Tofu...precis så är det! Jag hamnar i försvarsställning...och jag håller tillbaka. Fast...jag tänker ju i och för sig att det är mitt ansvar att inte hamna där, att vara mer tydlig....men jo, det är väl lite som du beskriver. Jag skrev i något tidigare inlägg att jag kan känna att jag inte får känna vad jag känner eftersom jag fortfarande dricker. Det är som om att alla känslor är kopplade till alkoholen men så behöver det ju inte vara. Men har man en alkoholmarinerad hjärna då kan det ju vara så att alla känslor förstärks både positivt och negativt fast kanske mest negativt.

Jag förstår att man vill ge råd. Tänker även att det är frustrerande för många att jag fortfarande dricker...att liksom inga råd hjälper. Jag läser och begrundar allt vad som skrivs men tar inte alltid till mig alla råd. Ni vet ibland vill man bara berätta och att någon lyssnar...somliga avbryter och vill ge råd direkt...medan somliga låter en berätta klart...för man vill egentligen bara berätta...För mig är forumet en ventil där jag kan skriva om hur jag känner men jag håller nog tillbaka för jag känner ibland att jag kan inte bara skriva....för då kan det komma massa uppmaningar...och så kan inte jag ta till mig dem uppmaningarna...och det känns då som om det blir så fel. Ibland får jag känslan att jag måste skriva så klokt, så duktigt för att inte bli misstolkad. Det är ju därför som jag många gånger har tänkt att sluta skriva men fortsätter för jag tycker om att skriva, för jag är för nyfiken, för att det har blivit en vana.

Så...jag förskönar inte alkoholen...jag romantiserar den på dagar som fredagar, lördagar, när solen skiner, när det är ruskigt väder ute osv Men ett glas vin eller två eller tre en regnig tisdag kl 18 är inget romantiskt med det...då är det en vana..ett beroende...det är det visserligen alla dagar...och det är nog lika geggigt de flesta dagar. För när jag vaknar några timmar före mobilen ringer och har svårt att somna om...ångesten är stark men framförallt ledsen för att jag inte lyckades inte heller den här gången...eller den konstanta tröttheten...den lite glåmiga huden...svullna magen...det är inget kul liv!

@Tofu jag måste säga att jag har inte upplevt dig bara för mycket på. Jag tänker att det handlar mycket om mig själv, att inte gå in i försvarsställning…utan mer skaka av sig. Jag har ju gått i terapi under många år då vi pratat om uppväxt, inte ta plats, sorg, försvar, ”vem är jag ?”. Mönstren ligger djupt förankrade inom mig.

Som jag skrivit massvis av gånger så tänker jag att vi alla här på forumet vill varandra väl. Men vänliga ord som tänk på din lever, tänk på din mage, tänk på din hälsa gör inte så mycket nytta för jag tänker ju hela tiden på detta…så jag vet.

Har varit och simmat och ska nu göra mig fin för att åka och titta på Jonas Gardell i Fucking Queen Solo. Ska bli SÅ kul 😀

Men innan jag slutar skriva så brukar min terapeut säga t mig…” Varafrisk (fast hon säger ju mitt namn) , jag tänker att du skulle åka till Rom eller kanske åka någonstans och lägga dig under en palm”. Och jag skrattar…jag som aldrig har åkt ensam t Stockholm 😀

Kram🧡

@Varafrisk 💗
Önskar dig en fin kväll med Gardell❣️
Visst är det skönt att kunna komma ut igen. Men man får ändå vara försiktig tänker jag.
Själv har jag två olika föreställningar bokade, en om ett par veckor och en julkonsert. Så härligt att se fram emot!
Kram 🧡

@knickan @FinaLisa Tsck jag hade en fantastisk eftermiddag med Jonas Gardell, min man och alla andra i Konserthuset👌🏼❤️🌈

Funderar igen på det vidare livet🤔 i beskrivningen kan man läsa ett liv utan droger..här kan även andra diskussionsämnen förekomma ….ja något liknande står det i alla fall. Eller ska jag skriva under vara alkoholfri? Om jag byter grupp då blir det nog till det vidare livet för det är nog dax att ta nästa steg nu. Skulle vara fantastiskt om det vidare livet kunde fungera som antabus för mig💪🏻

Hör att dottern fixar frukost i köket🫖🥚🍞

Önskar er en fin söndag🧡