@Sländan Det är ju det som är vanskligt med dessa berättelser om folk som ”lyckas” dricka sparsamt. För varje person som faktiskt klarar det går det kanske 99 personer som då tror att dem kan nog också - och det kan de inte! Jag har hört just den siffran, att 1 på 100 kanske kan klara av det.

Lyssnar man på podden så är hon dock mycket vaksam på om suget väcks, begränsar sig till att köpa halvflaskor, dricker aldrig i sociala sammanhang, dricker aldrig för att fly undan jobbiga känslor, hon tar aldrig mer än ett glas osv. Och då tänker jag: Varför? Det finns ju goda alkoholfria alternativ. Men det är hennes val, alla gör vi våra val. Allas röster får höras.

Jag har inte alls lust att väcka de tankarna. ”Kan jag? Kanske lite? När? Nu?” Jag vill inte leva så. Så för mig är det inte ett dugg frestande att ens prova, bara för att jag hör någon annan som lyckats. Men man måste nog komma dit själv tror jag, sätta ner foten. Hit men inte längre, här går min gräns.

Jag är inte ett dugg rädd för alkoholen - så länge jag låter bli att ta det första glaset. Plättlätt egentligen, men det tog ju förstås sin tid att nöta in den erfarenheten och insikten i mitt undermedvetna också.

Kram 🐘

@miss lyckad Håller med er. Vi är grundlurade. Och jag vill inte ingå i den lögnen längre. Jag är väldigt anti alkohol nu för tiden, för att det skapar så otroligt mycket misär för så många människor 😢

Kram 🐘

Ikväll var det köööööören 😍 Efter tre ofrivilligt frånvarande terminer var det dags att samlas igen, och det kändes verkligen som 1,5 års ackumulerad sångglädje som bara exploderade! Magiskt från början till slut 🙏🏻 Nästan alla körkompisar hade slutit upp mangrant så vi var nog 40-50 pers. Torsdagar är lätt veckans bäst kväll!

Imorgon är det fredag och veckans värsta jobbdag (mest att göra, när man är som tröttast). Efter förra fredagen var jag nära att bryta ihop. Men den här jobbveckan känns som revanschernas revansch 🙏🏻 Ingen övertid alls, allt sitter redan bättre och hastigheten börjar komma. Nu kröner jag den här veckan med en jobbfredag som sitter som en smäck också!

Kram 🐘

Trots att jag är ok med att dricka sparsamt så håller jag med er skeptiker om väldigt många saker.
Ordet ”lyckas dricka” t.ex. indikerar attest skulle vara nån typ av test och om man då klarar det är man bra. Det är ett dåligt val av ord. Jag håller med er om att det lät väldigt onödigt det Wanja ägnade sig åt men jag har inte lyssnat på podden och det förklarades kanske varför.
Jag vill att alkohol ska vara en ickefråga för mig. Nåt jag kan ta ett glas av om jag blir bjuden eller avstå ifrån när jag vill hålla mig fräsch. Som kaffe.
Håller med om att ”normalt” är ett sjukt dåligt ord som att det vore onormalt att avstå och tyvärr är det ju så. Kanske borde göra det just därför. För att normalisera. Tåls att tänka på.

God morgon!
Hinner knappt med i din tråd🥰. Men grattis till diverse lyckade utgångar av saker du tagit dig an!
Håller med flera ovanstående inkl du själv; varför ens testa att dricka? Vad är man ute efter med det? Är det gott? Nej, det är surt (vitt vin, det enda jag drack). Vill man ha effekten/ påverkan? Ja kanske det. Men jag vill aldrig gå in i det igen. Aldrig.
Skitväder här o hela helgen....Men det är ok. Ha en jättefin fredag🌼🌷⚘

Jag lyssnade också på #44 om Vanja i går. Jag är helt öppen för att det finns olika vägar när det gäller att "rätta till" oönskad alkoholkonsumtion. Jag kan också förstå de fåtal som finns här som har valt en sparsam konsumtion eftersom förbud triggar. Jag kan fatta den grejen.

Podden #44 balanserade på slak lina men jag tycker ändå de gjorde det bra genom att tydliggöra skillnaden mellan att ha beroendesjukdomen och att ha ett missbruk. För min del har mitt missbruk lett till beroendesjukdomen och den kommer jag att få leva med. Men inte alla kommer dit. Man kan ha ett missbruk under en kortare eller längre tid utan att få beroendesjukdomen. Jag tror på den skillnaden. Jag respekterar och moraliserar inte över de som väljer att dricka sparsamt. Jag mår supertoppenjättebra av att inte dricka alls, men det är mitt val. Andra får göra sina val.

Hej AH förresten! Läser att du börjar få snurr på ditt nygamla jobb. Det går i en väldig hastighet allt du gör. Jag gläds också över släppta restriktioner. Var på bio i onsdags med kort pubbesök efteråt. Kändes konstigt efter denna långa tid....

Kram!

Idag har jag varit nykter i 600 dagar, tjoho! 🥳🥳🥳 Det går knappt att ta in storheten i den siffran. En dag i taget blir många till slut. Idag struttar jag runt som en mallgroda 🐸 hela dagen! Ingen i min närhet vet varför jag struttar och skiner som solen - men jag vet, och det är allra viktigast.

Kram 🐘

@Andrahalvlek Ett jättegrattis till 600 dagar! 😍🥳 I kväll får du allt fira till med med lite extra lyxig mat tycker jag. Räkor, hummer eller kräftor tex.

Kram

Tack alla ❤️ För grattis och fina ord. Blir glad och lite rörd, det här forumet genomsyras verkligen av välvilja och genuin glädje för andra när det går bra 😍 Och medkänsla när det går mindre bra ❤️

Kram 🐘

Bam. Där satt den. Revanschen. Förra fredagen visste jag knappt om jag hade huvudet upp och fötterna ner när kvällen kom. Jag kände mig förvirrad, ledsen, arg och modstulen. Hela helgen repeterade jag och min hjärna brandtal som jag skulle hålla till chefen. Och jag fick till en radikal förändring - jag fixade mig ett topnotch hemmakontor. (Duger bra för mina behov åtminstone.)

Hela veckan har gått bra, lite bättre för varje dag faktiskt. Och idag hade jag koll hela tiden, trots att det är extra förvirrat just på fredagar när man är som tröttast. Normalt brukar jag växla ner efter lunch på fredagar, men på mitt nya jobb måste jag växla upp istället.

Jag har varit noga med pauser, en kvart på fm och en kvart på em. Hjärnan behöver pauser. Jag har hittat ett funktionellt sätt att notera allt som ska göras och hållas koll på, och jag har även ställt några larm i mobilen för att komma ihåg vissa hålltider. Sakta men säkert nöter jag in nya jobbvanor. Framför allt känner jag att hastigheten i hantverket börjar komma, vissa saker går riktigt snabbt redan. En minut här och där blir många minuter till slut. Jobba effektivast möjligt, inte göra någonting i onödan.

Men allra bäst känns det att både jag och min kollega verkligen upplevde flow idag - och att vi har hittat ett sätt att kommunicera och samarbeta riktigt bra, trots att vi sitter i respektive hem med några mils avstånd. Vi fixar detta - ihop! Givetvis satte jag ord på min glädje till min kollega i eftermiddag också. Man ska inte bara tänka sådant - man ska säga det också. Och jag vet att det landade väldigt väl hos min kollega ❤️

Och själv går jag in i en ledig helg med ett mycket större lugn och självförtroende.

Kram 🐘

@Andrahalvlek Vilket bra avslut på veckan! Jösses, jag hade aldrig klarat ditt jobb. Att vara så på tårna o efffektiv 100% 100% av tiden...Blir ju så nyfiken så jag kan dö på var du jobbar eg! Där man ökar fredag em, där de flesta varvar ner verksamheten (vi stänger 15 på fredagar😃).
Verkligen var stolt, och njutvav din lediga helg!!!❤🌼🌷⚘

@Sattva Jag gör papperstidning. På fredagar gör vi två tidningar - till lördag och måndag. Då får man hålla tungan rätt i mun så rätt saker hamnar i rätt tidning. Vi kan ju inte göra vårt jobb förrän de andra har gjort sitt jobb. Och ingen dag är den andra lik. Men det är SÅ roligt!

Kram 🐘

Grattis till dina 600 dagar 👏👏👏 💪💪
Lyssnade på podden och tänkte ja hon slutade i tid och jag hoppas livet är varsamt med henne annars åker hon dit.
Roligt att följa din tråd och önskar dig en skön helg