Ignoramus

Varför kan jag inte få benzo vid nödfall? Det jag får är en "kompromiss" att jag får börja med antabus igen, och i utbyte få några tabletter i en påse. Förstår inte varför. Jag har varit nykter i snart 4 år, för det mesta utan antabus, men ändå. Jag säger, och tror själv, att jag kan hålla mig till att ta det i nödfall, så jag förstår inte varför det ska vara så svårt. Har ju provat en massa andra ångestdämpande preparat som inte hjälper. Det är en förolämpning att dom ska komma med det villkoret, då struntar jag hellre i det.

Ignoramus

Jag är medveten om riskerna att bli beroende av det. Dom kan väl skriva ut ett litet paket i månaden, då kan jag inte ta varje dag även om jag skulle vilja. Visst, ge mig en liten påse i veckan då om det ska vara så noga, men inte med villkoret att jag ska ta antabus igen. Jag vill inte det.

Förstår dig! Det är jobbigt att andra tror och tänker saker om en baserat på andra erfarenheter. Dricker du nu och avser att sluta? Lycka till med det hur du än bestämmer dig för att göra om du har trillat dit igen. Förstår att du inte vill känna dig tvungen eller misstrodd men annars kanske antabus kan hjälpa nu ett tag. Så att det blir ett avbrott.

Ignoramus

@Sisyfos Nej, jag har varit helt nykter länge, det blir 4 år nu den andra januari. Har tagit antabus i 2 omgångar. Skulle KANSKE kunna gå med på det villkoret om jag fick ta antabus hemma, utan publik, men det får jag inte. Antingen måste jag gå till psyk 3 dagar i veckan eller att mobila teamet kommer och tittar på när jag tar det. "Duktig ponke, nu har du varit duktig! Det var väl inte så farligt?"

Menar du att de vill att du tar antabus trots att du inte dricker? Där kan jag först att du sätter dig på tvären.
Men sen undrar jag varför du mår så dåligt och om du inte kan få hjälp med det istället.
Du skriver om ”törsten”, men jag tänker att det mer är ett sätt att få nödvändig balans i hjärnan. Du har medicinerat det med alkohol, jag har gjort likadant. Men grundproblemet är snarare obalansen.
Hur står det till med vitaminer och mineraler för dig? Jag tror att en del kan man komma tillrätta med genom att ha balans rent näringsmässigt. Sen kan du ju kanske behöva medicin och där kan jag ingenting, men jag tänker att du behöver en långsiktig lösning också. Nu har du varit nykter i 4 år, det är inte alkoholen som är orsaken till att du inte mår bra. Så jag tänker att nån borde se på ditt mående lite större. Benzo är väl också nån slags Quick fix. Och du har kanske mått dåligt länge, men det borde finnas nånting som gör att du kan vara mer i balans. Det är pest att må så dåligt så jag förstår din desperation och ge upp tycker jag inte att du ska. Det borde finnas en väg ut. Hoppas ni kan hitta en bättre lösning än ett plåster.