izza

Min man har i mitt tycke börjat dricka mer sista åren. Vi har varit ett par i 8 år. Han dricker fina viner, varje helg, gärna några flaskor fre o lör. Han planerar för att kunna dricka sitt vin så fort som möjligt när det blir helg. Jag dricker själv väldigt måttligt o helst inte varje helg. Men vill jag bara dricka ett glas är han där o frågar om påfyllning hela tiden. Får åxå höra att jag är tråkig som inte vill dricka mer..
Ett flertal gånger har han ”tappat” det helt när han även druckit sprit. Vaknar av att han klättrar på väggarna o möbler för att hitta till toaletten. Han har även försökt ha sex med mig när jag sover vid dessa tillfällen.. Blir vansinnig varje gång o han blir sååå ångerfull o säger att han inte ska dricka sprit. Jag menar att han inte ska dricka alls.
Jag hatar när han är full o vill VERKLIGEN INTE ha sex med honom då.. och det vet han mycket väl om! På senare tid har min sexlust avtagit även när han är nykter o jag är dessutom i klimakteriet. Vi har sex typ 1 gång/v. Vilket han tycker är alldeles för lite..
I lördags kom droppen som rann över. Han blev asfull & klättrade omkring på mig o väggarna. Jag la mig på soffan. På morgonen försökte jag prata med honom o då säger han att han dricker för att jag inte vill ha sex, då får han nåt kul iaf.
Gick ut med hunden i flera timmar, kom hem o han sa inte ett ord. Jag åkte då till jobbet o fick efter ett tag sms att han var ledsen o att det är honom det är fel på.
När jag kom hem försökte jag prata med honom igen o han sa bara att han är ledsen o inte ska dricka. Försökte få svar på hur han tänker gå till väga men han svarar knappt. När jag blir arg på att han inte säger nåt svarar han bara att han inte vet vad han ska säga mer. Han har ju bett om ursäkt & ska sluta dricka sprit.
Hjälp! Är det jag som överreagerar?
Vad ska jag göra?

Hej och varmt välkommen till forum för anhöriga, izza!

Vill börja med att säga att du inte överdriver och det låter som du gjort mycket för att försöka påverka honom. Tänker att namnet på din tråd säger något om vart du är på väg, inte alls konstigt att du har fått nog utifrån det du berättar.

Din man dricker mycket och har gjort en längre tid. Han säger att han dricker för du inte vill ha sex, att han måste få något roligt. Vissa gånger han blir onykter utsätter han dig för sexuella trakasserier och har gjort försök till sexuella övergrepp och är kraftigt ångerfull dagen efter. Lovar att han inte ska dricka men ändå har det fortsatt. Som du klokt frågade honom, hur tänker han göra den här gången för att hålla sitt löfte, men får inga svar.

Du undrar vad du kan göra nu. En tanke jag får är om du skulle få samtalsstöd i någon form för att kunna sortera i detta. Det kan finnas stöd via kommunen, familjerådgivning där en kan gå i enskilda samtal. Eller kanske testa att ringa Kvinnofridslinjen som är anonym och kostnadsfri 020-505050, eller Alkohollinjen som även är för anhöriga 020-84 44 48. Bara lite förslag det finns säkert annat också. Vad tänker du kring något av detta?

Jättebra att du startat en tråd här hos oss och vänt dig utåt för stöd, skriv gärna mer och berätta om det känns hjälpsamt! Du kan också skriva direkt till oss på admin under frågor om du vill få direkt kontakt om du skulle vilja det.

Ta hand om dig!

Varma hälsningar,

Rosette
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet