Kunde inte klara målet. Surt men självvalt, hade klarat att hålla mig till två glas om jag slutade dricka efter aw’n men ville så gärna ha ett glas till middagen och ett till efteråt. Tänker fortsätta att hålla mig till samma mål ändå men kanske förlänga tiden lite.

Västligvind

Får jag komma med ett välmenande råd? ❤️

Att begränsa sitt drickande är väldigt påfrestande för både kropp och knopp. Att hålla reda på antal glas, dagar, räkna, stå emot, slå på sig själv när man inte klarar det. De flesta behöver inte ens tänka på det och det är just därför de kan dricka måttligt.

Vi andra, om vi ska dricka måttligt måste lägga ner enorm energi på det. Jag har provat själv i omgångar och det fungerar inte för mig. Inte nu i alla fall. ☺️

Tänker att om du ska försöka lära dig dricka måttligt kanske du ska ha lägre krav i början? Antingen i form av att du (faktiskt) får dricka lite mer och sen minska med tiden eller att du lägger av helt ett tag nu i början. Det tar mindre stryk på psyket att inte "få" dricka alls än att försöka begränsa sig. Det är lättare helt enkelt.

Jag har nämligen varit exakt där du är just nu. Och det var väldigt påfrestande för huvudet och jag slog också på mig när jag inte klarade ex 2 glas vin. Vilket tillslut gjorde mig väldigt stressad och med låg självkänsla. Som sen resulterade i att jag var tillbaka på ruta ett.

Ta hand om dig ❤️ Kram

Håller med västlig vind. Jag har försökt begränsa drickandet såå många gånger. I många år. Att räkna och dividera med sig själv tar så mycket kraft. Och det dåliga samvetet när man misslyckas.

Det är ett otroligt jobbigt beslut att inse att man inte kan dricka normalt. Min första tråd heter just ”kan jag någonsin dricka normalt” . Nej det kan jag inte... men nykter har jag nu klarat i snart 50 dagar.

Kan rekommendera youtubeklippet ”Cut back on Drinking or stop completely?” Med en av mina husgudar, Craig Beck (Stop Drinking expert. Min andra husgud är Annie Grace (This Naked mind). De förespråkar båda det jag kallar ”faktametoden”, som går ut på att nöta nyktra fakta i massor för att på sikt även påverka vårt undermedvetna.

Kram ?

Det är så bra att få läsa om andras erfarenheter, du har nog en poäng i att inte ha för höga mål. Sannolikheten att trilla tillbaka igen är stor, tänkte den tanken i lördags ? när jag ändå tappat det kunde jag lika gärna fortsätta dricka liksom. Jag lät dock bli. Jag ska fundera på om jag helt ska låta bli alkoholen en tid

Nu har det gått drygt ett år sedan jag konstaterade att jag drack för mycket. Ville och vill så himla gärna låta bli alkoholen men det är så svårt. Har haft ett par helt vita perioder men landar alltid tillbaka på att det är så gott och så skönt att få slappna av med alkoholen, att jag är värd det. Värd vad? Aktivitetsklockan skriker stress och ja, jag lever stressigt men inte tusan blir det bättre genom att hälla i sig vin. Gör ett nytt försök att minska ned för att minska suget och ska samtidigt försöka att känna efter vad det gör med mig. Varje morgon som jag vaknar efter en kväll med alkohol tänker jag att nu får det vara nog. Framåt kvällstid känner jag suget igen och kan liksom inte känna samma känsla som jag gjort bara några timmar tidigare. Det är så knäppt och läskigt.

@Tofu knölig yogamatta, så bra beskrivning 😀 det är precis sånt här jag behöver, liknelser som jag lätt kan fånga upp när suget kommer. Förbud fungerar liksom inte.
Skulle tycka att det var coolt att helt sluta dricka, har många omkring mig som inte gör det. Samtidigt känns det svindlande och sorgligt att helt avstå. Vet att jag inte behöver ha så långt perspektiv framåt, att en dag i taget räcker.

Det är inte många vita dagar i rad jag får ihop på en vecka, dricker inte jättemängder kanske men oftast blir ett glas en halv flaska.
Jag inte druckit sedan i lördags och det märks direkt på hy, vikt, sömn och humör. Det borde väl inte vara så klurigt att tacka nej till 20 minuters harmoni av att dricka när alternativet att avstå är så mycket bättre

@Tofu tack för att du delar med dig av din erfarenhet på ett så vackert vis, det känns hoppfullt. Jag kommer att spara dina ord och läsa om igen när det känns motigt. Dag 4 idag, det är inte många dagar men borde ju vara några av de jobbigaste och jag har inte ett endaste sug 🙏🏻

Tycker att det är klurigt att skriva här för man vet inte hur saker tolkas men jag ser det som en dagbok för mig själv, för att kunna titta tillbaka och se hur jag tänkte. Dag 5 och jag känner mig märkbart lugnare i kroppen, klarögd och med fin hy, lite lustigt att jag skrev samma sak för ett år sedan när det gått lika många dagar. Denna gång har jag inget direkt mål med uppehållet mer än att jag vill få ro i själen. Jag vill inte gå in på bolaget köpa mig tre flaskor för att, knappt en vecka efter, ränna dit igen och göra nytt inköp. Jag känner knappt sug efter alkohol just nu och hoppas att det håller i sig ett slag. Det är lite knasigt det där med beroende, om jag inte tar stegen till bolaget så finns det inget att dricka. Borde ju vara enkelt att låta bli egentligen

Dag 6 och jag har tappat 2 kg i vikt 😅 trots att jag inte är storkonsument så gör sannerligen alkohol något med kroppen.

Någon skrev här på forumet något i stil med att alkohol bara är skönt de första 20 minutrarna , det håller jag nog med om. Nu ligger jag och slappar i soffan och njuter av att inte ha sug och av att vara trött. Skönt att veta att jag inte kommer vara vaken onödigt länge för att jag hällt i mig vin😴

Bra jobbat!
Det är intressant att du skriver att du inte har något direkt mål denna gång. Kanske är det så det har varit för mig också. Att jag inte haft nåt faktiskt mål. Jag har bara varit så trött på alkoholen.
Lustigt med ditt nick för självbedrägeri känns ju som det är just det jag har ägnat mig åt i mitt förhållande med alkohol. Att förknippa alkohol med avkoppling, fest, energi etc är självbedrägeri.
Utan alkohol är det bättre. Jag är mer närvarande, har mer energi, får mer gjort.
Det är trevligt! Så jag hoppas att du ger det här lite tid nu. Alkohol tillför inte något. Knölig yogamatta, bra liknelse. Ungefär som alkoholen. Idén om alkoholen är så mycket bättre än alkoholen i sig, efter kort tid börjar det knöla och skava.

@Sisyfos ditt namn är också väldigt bra men hopplöst, en bra påminnelse om att det vi går igenom är ett livsjobb, att man inte kan för givet att stenen stannar kvar. Jag har inte läst hela din tråd men det verkar som att du inte druckit alkohol på länge, att du placerat stenen bra 😊.

Dag 8 (för det kommer inte bli någon alkohol idag heller). Som den här veckan har gjort gott för mig. Jag är trött, trött och stolt. Sover och sover, tar promenader, bakar, påtar i trädgården och tränar på att ta det lugnt. Igår åt vi på restaurang väldigt spontant. Jag drack en alkoholfri torr cider och önskade mig inget annat. Jo, en pyttestund när servitrisen stod vid bordet bredvid och pratade baroloviner men att kunna köra hem och sedan gå och lägga sig tidigt var guld värt 🤩

Idag var det HalT, hungrig och trött slet jag mig från jobbet efter 2 timmars övertid och visste att jag hade någon timme till hemma för att hinna klart det som måste göras. Första dagen av dessa 9 dagar som jag känt riktigt alkoholsug. Lovade mig själv på vägen hem att det var ok att ta en alkoholfri öl MEN även om man får så behöver man faktiskt inte dricka mer än vatten på vardagar så jag lagade en fetaostpasta istället och lade mig därefter på soffan en stund. Då försvann suget 🙏🏻

@Självbedrägeri Snyggt! Jag försöker också tänka HALT i vardagen och det funkar ofta.
Galet egentligen att vara en vuxen människa och inte riktigt ha koll på när man är hungrig eller trött utan måste påminna sig.
Vi får kämpa på en dag i taget.