Fotboll och alkohol

Hej!

Som rubriken lyder så dricker jag alltid gör mycket när jag går på fotboll. Jag gillar det sociala att surra innan och efter matchen. Men jag fick en tankeställare då jag blev tagen av polis och jag fick en orosanmälan och min dotters mamma fick reda på det. Jag blev livrädd och vill verkligen förändra mitt liv vill inte förlora mitt arbete eller umgänget med min dotter. Men fotbollen är ju en stor del av mitt liv och tyvärr så brukar det vara mycket alkohol inblandat och jag har en stor svaghet och jag kan inte säga nej. Brukar ju aldrig bli en öl utan det brukar rinna iväg. Snälla hjälp mig , jag sårar dom jag älskar allra mest på grund av mitt dåliga ölsinne.

Profile picture for user Sländan

Hej och välkommen hit! Det jag tänker när jag läser ditt inlägg är att du kanske kan prova med alkohol fri öl. Jag tror inte att du har en svaghet i att inte kunna säga nej, jag tror mer på att du måste bestämma dig för alkohol eller din familj och ditt arbete. Som jag förstod det så är du orolig för att du ska mista dom. Skriv mycket på forumet och läs andras trådar hur dom gör.
Lycka till!
💕kram sländan

Profile picture for user Rosette

Varmt välkommen hit, kiwi1976! Du har reflekterat en tid och nu bestämt dig för en förändring av dina alkoholvanor. Värderingar i dig skaver och dit nuvarande dryckessätt passar inte med hur du vill vara. Din arbetsmoral och hur du är med din dotter känner du kommer i kläm, där vill du att alkoholen ska se ut på ett annat sätt. Säga nej som defaultläge låter det som du vill kunna göra och sedan ta det därifrån. Modigt att berätta här och klokt att vända dig utåt för stöd. Du har redan fått igång tråden litegrann här, om du vill fortsätt skriva så får tråden nog mera fart.

Hoppas du hittar mycket här inne som blir hjälpsamt och ta hand om dig!

Rosette
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet