66 dagar sen sista fyllan, känns bara finfint. Så skönt slippa tänka om man kan ta bilen, eller fan kan inte åka till affären har ju druckit en öl. Ingen bakis heller, jag ser bara fördelar än så länge.
Visst kan jag bli sugen på öl, jag tycker öl är fruktansvärt gott, men det finns fina alkoholfria öl, är faktiskt mer ute efter smaken, inte ruset.
Kämpa på alla där ute, ser fram emot dag 100, då ska jag fira med en Pommac =)

@Ingesmart Grattis till 66 dagar, jämna fina siffror! Och Grattis till att du uppskattar a-fri öl, det finns väl ganska mycket att välja på! Pommac är inte dumt det heller! Ha en fin dag 🤗

Åh, jag blir peppad av det ni alla skriver. Drack för mycket i helgen och gjorde bort mig, igen... blir oftast inte elak, men blir en allmänt jobbig och ihärdig jävel som ingen orkar med, tappar gränserna för vad som är ok att säga osv. Får sjuk ångest dagen efter och vill bara försvinna. Det har hänt flera gånger det senaste året och nu senast kände jag att det inte håller att jag dricker mer. Jag har sällan sug efter alkohol, men är det fest eller nån som bjuder in på "ett par glas" så kan jag sällan säga nej. Min största oro är att trilla dit på en inbjudan. Har testat många gånger tidigare att hålla mig nykter, men aldrig lyckats mer än några månader. Det är svårt när de man umgås med alltid är sugna på vinkvällar. Jag känner mig tråkig när jag tackar nej. Nu ska jag göra ett nytt försök och jag tror att jag kan klara det den här gången. Min dröm är att vara nykter resten av mitt liv:) Ni ger mig hopp!

@majsan_nu Tack ska du ha. Ja det finns en hel del bra a-fria öl, men det går lika bra med vanlig dricka, En trocadero eller pommac skojar man inte bort =) Första helgerna drack jag inte ens alkoholfri öl, vi rensade huset på alla alkohol, och köpte chips och vanlig dricka till helgen. Första veckorna körde vi bara dricka, tror jag druckit en eller två alkoholfria öl hemma under hela tiden, däremot har jag tagit alkofritt till mat när vi varit ut.

@Tekoppen kämpa på, det är inte lätt alla gånger att stå emot en inbjudan, men man kan göra som jag gjort. Jag åkte på firmafest redan 2 veckor efter beslutet att lägga av, och ja jag var med på ölprovningen, men jag drack inte. Innan vi åkte dit, så mailade jag mina närmaste arbetskamrater, och berättade för mina närmaste vänner att jag beslutat mig för att sluta dricka alkohol, och jag beskrev varför, för att jag inte kunde behärska mig. Jag fick bara fina reaktioner och stöttande av kamrater och arbetskamrater, inget trugande på festen heller. Senast igår fick jag frågan av en kamrat när vi skulle på möte på jobbet, hur det går att vara utan alkohol, då svarade jag att det går alldeles utmärkt, och det var några nya där som inte visste att jag slutat, så förklarade hela läget åt dom också, och alla tyckte det var starkt att berätta så öppet. Jag sa och säger åt alla som frågar, har aldrig haft problem så jag druckit på veckorna, inte ens varje helg, har kunnat gå veckor, ibland månader, men det är kontrollen, när jag börjar dricka, så dricker jag till det tar slut, eller till jag slocknar, och sista gången var jag dessutom så djävla otrevlig med min egen fru, så då sa jag dagen efter, nu får det vara nog!

@Ingesmart det du berättar visar att alkohol är bedräglig och snurrar upp hjärnan rejält även om du inte har problem att avstå i veckorna och även ibland helger. Finns ju ingen mening att dricka om det blir så fel och att man är dum mot sin käraste. Det tycker jag är det värsta när jag blir dum mot min käraste då man inte har koll på läget och vad som egentligen spökar i huvudet. Men inte mer😁.
Bra gjort!

@vår2022 Tack =) ja jag trivs med att vara alkoholfri, jag vet att min fru också tycker det är skönt, hon har aldrig varit mycket för alkohol, så hon har också slutat dricka, det känns som att man får mer tid till annat när alkoholen försvann =). Jag går även hos en psykolog och pratar, i början var det för mitt beteende som gjorde att jag valde att sluta, men har övergått i att trassla ut mitt liv som varit, och försöka reda ut varför jag är som jag är, när jag inte blev som jag skulle =) Jag mår bättre, och det är så skönt att gå och prata med någon utomstående, som dessutom är professionell. För många är det en skam att gå till psykolog, men varför ska man skämmas, för att man vill må bra?
Med alkohol i kroppen, så gör och säger vi ofta sånt, som vi egentligen inte vågar säga i nyktert tillstånd, och då hoppar också många grodor ur mun, lite ofiltrerat.
Kämpa på alla där ute, ni kan om ni vill, ha en fin onsdag =)

Tror den där bilden av att det är skamfyllda att gå till paykolog håller på att ändras. I USA har det ju varit vanlig länge. Tänker att det även här kommer att bli lite som att ha en PT. En mental PR är väl det du har skaffat dig? Jag tror att det är jättenyttigt att prata om sig själv och känslor.

@Ingesmart tycker att man är smart och modig när man går till en psykolog för att reda ut sin ryggsäck, få självkännedom och ta ansvar för sitt liv och sina handlingar. Jag går också hos en psykolog och tycker det är lyx att bara prata om mig😁. Tror att det många gånger finns bakomliggande orsaker till att man ta till alkohol för att slippa ta itu med problemet som det egentligen handlar om, det som gör att man super för att glömma det onda. Så alltså är du modig och klok som går till en psykolog😎.
Ha en fin onsdag💕

@vår2022 Jag går också hos psykolog, har besökt samma regelbundet sen 2007 då jag blev sjukskriven för utmattningsdepression första gången. En gåva varje gång vi träffas 🙏🏻 Lite KBT behöver alla i sitt liv. Tycker jag.

Kram 🐘

@Andrahalvlek men vad bra! Att ha samma psykolog under så lång tid. Jag har gått hos olika psykologer vid olika tillfällen i mitt liv vid kris som skilsmässa mm. Har nu börjat hos en med psykodynamisk inriktning, lite mer gräva i mitt förgångna för att förstå hur jag hänger ihop. Hur som helst, all hjälp är bra att ta för att få bättre självkännedom och må bättre😁.
Kram💕

Hej det har gått bra, alla jag umgås med vet att jag inte längre dricker, och de försöker inte heller truga/bjuda.
Jag har inte druckit en droppe alkohol på nästan 10 månader, och det har gått hur bra som helst, inget sug har jag heller haft. På dessa snart 10 månader, har jag totalt inte ens druckit 20 alkoholfria öl, jag klarar mig gott utan, det funkar lika bra för mig med ett glas kolsyrat vatten. Jag ska dock inte sticka under stol med att jag tycker om öl, men jag har inga planer på att återuppta mitt drickande! Kanske jag i framtiden kan sträcka mig till en öl efter bastun, men det är absolut max, och där är jag inte ännu, jag har ingen som helst lust eller sug att dricka öl i denna stund.
Hoppas det går bra för er andra också, jag tycker det har gått lätt för min del, men jag har ju aldrig haft problem med att hålla mig från alkohol, utan problemet har varit att stoppa när jag väl börjat dricka.

Ha en fin alkoholfri sommar allihop, här ska drickas kolsyrat vatten och jobba och åka båt =)

Hej och trevlig fredagkväll på er. Imorgon har jag varit nykter och alkoholfri i ett år. Det går inte ens förstå hur fort tiden har gått. Min resa har varit ganska enkel då jag fivk sån avsmak och äckelkänslor av och till alkohol, så jag har inte varit sugen på alkohol under hela året. Kämpa på alla där ute, vill man så går det.