@Se klart Ja, jag behöver röra på mig och jag behöver ljus.
Jag vet ju det men det sista har det varit svårt att sparka igång mig själv.
Det kan räcka med en promenad på lunchen och några armhävningar på kvällen.
Har så lätt för att fastna i tankar och ältande som inte leder till något bra.

Jag tar mig framåt en dag i taget och ska nog överleva denna vinter också😊.

Nu har jag lyckats byta fokus under dagen.
Om sex månader har förhoppningsvis min hjärna läkt ganska bra. När jag börjar må bra som nykter om inte allt för länge så blir jag fri. Fri att välja det liv jag vill ha! Det är värt att att kämpa för😊.
Det är antagligen post akut abstinens som gör att mitt mående pendlar så.
Det är så skönt när jag får lite aha upplevelse🌺. Saker jag läst men som det tar ett tag att förstå på djupet.

En dag i taget och idag dricker jag inte det lovar jag mig själv.

@Ase Så skönt att du kan tänka lite annorlunda, byta fokus som du skriver... Hoppas att det blir lättare för dig nu! Läste lite om post akut abstinens, vet inte om jag blev så mycket klokare. Men det är ju många stadier att gå igenom o allt som är hjälpsamt för att förstå sig själv är ju positivt! Jag hejar på dig och önskar dig en fin dag! Kram 🤗

Jag ser verkligen fördelarna med nykterheten. Jag sover bättre, har mindre ångest och behöver inte känna skam och skuld regelbundet.
Men det är så jobbigt att känna och jag mår verkligen inte bra. Jag känner skuld över att jag inte bara kan må bra, som om jag gör och tänker fel.

Idag var det som en stor svart klump i bröstet. Det gör fysiskt ont och jag börjar hyperventilera och får nästan en ångestattack. Naturligtvis vill jag inte att någon ska se detta så går ut och nästan springer för att hinna till skogen där ingen ska se mig.
Väl i skogen så kan jag äntligen gråta och nu sitter jag på en sten ensam i skogen och känner mig mer ensam än någonsin.
Jag existerar i ett sammanhang och jag tror ingen skulle se mig som ensam men jag känner mig ensam.

Idag har jag varit nykter i 10 veckor och det var då jag började vackla förra gången. Det gör jag inte nu men det är tufft.
Behövde bara skriva av mig lite.

En dag i taget och idag dricker jag inte.

Hej!
Bra att du skriver av dig, jag har inte kommit riktigt så långt som du i antal dagar. Men jag har haft en ganska lång dip i mitt mående. Läste att det kan bli så efter ett antal veckor, det kanske är det vi drabbats av... Håller med dig om att sömnen blivit bättre, använder knappt någon medicin längre...
Det låter ändå skönt att kunna gråta, det har jag svårt för. Gör det inte fast jag skulle behöva/vilja. Och jag skulle också vilja må bättre, kanske är det en period nu... Snart är den över, förhoppningsvis, o vi kan få må lite bättre... Tror inte att vi varken gör eller tänker fel. Det är nån som vill kidnappa våra tankar. Gissa vem???
En dag i taget o idag dricker vi inte!
Kram 🤗

Tack Majsan!
Det känns faktiskt bättre nu. Du är alltid så klok och snäll i dina svar. Hoppas både du och jag får må bättre snart. Det är klart att det är någon som är väldigt missnöjd just nu men den demonen har vi snart tröttat ut 😁.
Hoppas du får en jätte fin dag i det vackra vädret 💖

@Ase Livet är skit ibland och ångestklumpen ligger närmare ytan än andra dagar. Ibland går den att trycka undan men emellanåt tränger den sig ut, förstår precis vad du menar.
Med alkohol kunde vi lättare trycka undan känslan och döva den med djupa klunkar. Nu måste vi i egen regi kontrollera den. Tror vi är närmare känslorna nu, att vi känner högt och lågt lättare. Vi får öva oss i att känna utan alkohol. Nyttigt men jobbigt.
Härligt att du iallafall mår lite bättre nu.
Kram 🤗

Tack Tofu!
Ja, det är nog så att det är en process med olika perioder man måste igenom. Det pendlar så otroligt mycket vad jag känner.
Jag tycker om att vara själv men inte ensam. När jag umgås med människor så vill jag att det ska vara äkta och har ingen lust att lägga energi på ytlighetet. Detta gör att jag kanske blir lite osocial. Jag vet inte vad jag vill få sagt men kanske det faller på plats någon gång.

Ja, det är jobbigt att känna Rehacer. När det nästan gör fysiskt ont är det svårt att stå ut med.
Jag vill inte döva längre och att gråta idag hjälpte faktiskt.
Nu har jag haft en fin kväll och minsta har kompisar på lite fest. Det är roligt när huset är fullt med ungar men nu har de lämnat en stund för att skrämma grannarna och kanske få lite godis😁

Det är nog så att många känslor har dövats med alkohol och att det är det som händer nu att det kommer upp till ytan. Minns att jag tänkte att jag ville bli buren ett tag där, en riddare på en vit springare, som kunde bära mig ett tag för jag orkade inte. Givetvis kom ingen sån, men jag tänker att det inte är ett misslyckande att känslorna svämmar över. Man är inte svag när man gråter och som du skriver känns det bättre efteråt. Det positiva som händer är också att skrattet återvänder. Känsloterapi. Du får sätta på en riktig snyftare och frossa i känslor. Och en komedi. Jag blev väldigt känslig minns jag, levde mig in på ett annat sätt, vilket också var jobbigt eftersom jag nästan fysiskt kunde känna smärta om de slogs.
Om det inte går över så behöver du kanske söka hjälp för måendet. Ibland är det ju så att vi har druckit för att döva andra problem och att vi då måste ta itu med dem när vi slutar dricka. Att börja dricka igen löser ju inte grundproblemet. Så håll i nu!

@Sisyfos ja, alla känslor känns nästan fysiskt. Och när jag tänker efter så har jag faktiskt lättare till skratt också. Nej, det kommer inte komma någon och bära mig men ni här inne hjälper till att drar lite och det tröstar väldigt 💖.
Jag håller i känner inte att jag vacklar just nu. Men om jag gör det i framtiden så kommer jag skriva här och inte bara sluta skriva.

@Sisyfos Gissa om jag drömmer ofta om den där riddaren på en vit häst! 😁 Både för att få hjälp att reda ut tankar men oxå för att känna sig buren. Och älskad.
@Ase hoppas du får en lugn dag idag utan känslor högt & lågt.
Kram 🤗

@Ase Jag drunknade nästan i känslor den första tiden som nykter. Som en svallvåg sköljde de över mig. Ilska var den känsla jag hade svårast att hantera, jösses vad arg jag var. Och levde ut det också, stackars min omgivning. Men det gick över! Hur det gick till vet jag inte riktigt, men jag lärde mig hantera min ilska. Oftast genom att djupandas, gå undan, aldrig svara i affekt, be att få återkomma. Andra känslor, som glädje tex, lever jag dock ut så mycket jag kan. Jag skrattar väldigt mycket mer hjärtligare numer, åt komedier bland annat. Jag skrattar så högt och länge att min yngsta dotter ber mig hålla tyst 🤣

Kram 🐘

@Andrahalvlek ja, som en svallvåg är det och det blir ganska överväldigande ibland.
Tror jag ska lyssna på Gylene tider här kommer alla känslorna idag 😁. Det piggar upp och jag kan texten så kan sjunga med.

Tänker att ANdraHalvlek har ett livsrecept som alltid. Lever ut känslorna, stänger inte in och blir ledsen över ilskan. Vänder inte ilskan inåt. Tänker att du gjorde samma sak Ase när du gick ut och grät. Släppte ut, lättade på trycket. Jag tror jag har en del instängda känslor. Att ge utlopp för sin ilska är lite kluvet för mig nu för tiden. Det leder sällan någonstans att ge utlopp för ilskan. Men ilska är svårt tror jag en del i ilskan handlar om rättighet till sina känslor, om engagemang, vilja, ambition. Så ilska är nyttigt och att låta sig själv bli arg är också nyttigt. Jag tror att balansen kommer att komma Ase och med det också de positiva effekterna av att vara mer levande.

@Sisyfos jag tror också att det är bra att alla känslor får ta plats. Det blir lite omtumlande ibland bara😊.
Idag har jag skrattat tills jag grät på jobbet och det var längesedan. Så även positiva känslor kommer det mer av😊

Idag firar jag 75 dagar😊.
Detta ska firas med tacos och fredagsmys. Naturligtvis är det Pepsi med is i som dryck.
Något som inte är så kul är att vår panna gått sönder. Den läcker så hela golvet i tvättstugan är blött. Så det blir en kall helg med kalla duschar. Tur vi har kamin och det inte är så kallt ute.
Blir ju inte så roliga pengar heller. Hoppas den går att laga men antagligen behöver den bytas.

En dag i taget och idag dricker jag inte!
Trevlig helg fina forum vänner 💖