Röttljus69

Jag ska försöka göra detta kort. Jag är alkolist, jag är 25 år gammal med hela livet framför mig.

Jag har en underbar sambo vid min sida som är helt slutkörd pga mitt drickande. Jag går i tankarna att lämna honom för hans eget bästa, han mår dåligt i våran relation men när jag tar upp de så säger han att han älskar den personen som han vet finns utan alkoholen. Jag har gjort så mycket skit mot honom och våran relation så förstår inte att han är kvar, han älskar mig verkligen.

Jag vill sluta, jag vill inget annat. För jag funkar inte mer som person, jag är inte mig själv. Men jag vet inte hur jag ska göra, jag är rädd för att sluta själv men jag har gjort de förut och min sambo har sagt att han är hemma om de skulle hända något. Jag har provat förut och första kvällen/natten har varit hemsk men sen har de gått förvånsvärt bra. Är bara steget att sluta från att ha druckit varje kväll i flera dagar som är svårt.

Jag är vilsen, jag vet inte vad jag ska göra.. Behövde verkligen skriva av mig.

Välkommen hit!
Jättebra att börja skriva här,själv var jag så rädd innan jag tog mod till mig att starta egen tråd.För mig har det varit skönt att skriva i andras och även startat en tråd själv.Det är läskigt att sluta med trösten.Jag va rädd att mitt liv skulle bli tråkigt,hur det sociala skulle bli,vad ska jag lugna mig med?En massa oro innan jag bestämde mig och ta en dag i taget.Va klokt av dig att börja tänka på din situation.Jag gick programmet här och tog stöd av rådgivare.
Hoppas du känner lite positivt av dessa rader från mig.
Kram Pilla

Röttljus69

Tack @Pilla! Vad glad jag blir att det är någon som läser och faktiskt svarar.

Det he tagit lång tid innan jag vågade skriva här. Har provat massvis med gånger men alltid raderat.

@Röttljus69 hej och välkommen! Jag vågade inte heller först men tog mod till mig och har fått bra stöd av medlemmar här. Jag har bara varit nykter 8 dagar och passerat min första nyktra helg på åratal. Så skönt! Jag gick med i alkoholprogrammet och tog stöd av rådgivare. Första tre dagarna var asjobbiga men blev bättre dag 4. Du kan också gå in i forumet att ändra sina vanor och alkoholfri och läsa om personers olika resor. Det ger motivation, alla befinner sig i olika stadier. Har också skapat en egen tråd😀
Lycka till💕

Röttljus69
Ja visst är det härligt när man får några rader ifrån någon forumvän.Hur går det för dig?Den här gången gjorde du annorlunda,du raderade inte😊
Kram Pilla

@Pilla nä nu raderar jag inte längre😁. Det går bra och det för att jag misslyckats att sluta så många gånger men nu har jag verkligen bestämt mig och jag har blivit så inspirerad av detta forum som stöttar en på vägen. Jag rekommenderar dig att luska runt i forumet. Jag skapade egen tråd ”jag vågade” efter 4 dagar😁. För mig handlar det. Mycket också om dålig vana men även beroende då jag druckit varje dag i flera års tid. Hoppa på tåget, vi hjälps åt!
Lycka till💕