Lördag och ska strax iväg på jobb i några timmar. Det blev AW igår vilket var trevligt. Drack som jag brukar 3 glas vin och 5 öl. Åkte hem när jag kände att jag höll på att bli riktigt onykter. Känner såklart av det idag vilket jag visste innan jag drack första glaset. Behöver och vill hitta något som ger mig lika mycket som en kväll på puben. Försöker att inte vara så hård mot mig själv vilket jag ofta gör! Känns bra att skriva här, som en slags dagbok! Ha en fin lördag!

Tombor, jag vet inte om du gillar att träna. Tänkte att du kanske kunde boka nått grupp pass istället för att gå på puben. Då får du ju träffa folk samtidigt som undviker alkoholen. För mig har den strategin funkat bra.

Lördag och jag vaknade pigg och utvilad trots att det blev AW igår. Hade trevligt och drack inte för mycket och varannan vatten. Känner mig nöjd med det men tänker fortfarande att jag ska hitta alternativ till aktivitet på fredagar. Det går åt rätt håll och bra även för plånboken. Ha en fin lördag allihop!

Lördag och dags att skriva några rader. Hade en bra dag på jobbet och kände mig nöjd när jag gick hem. Köpte en liten flaska vin och några öl. Drack inte upp allt utan åkte till puben och träffade några kompisar. Drack inte mycket utan kände att jag hade koll. Vid stängningsdags följde jag inte med när de andra gick vidare. Åkte hem vilket var skönt. Känner att det blivit skillnad kring intaget av alkohol till blivit mer kontrollerat. Törs dock inte slå mig till ro och tro att problemen med för mycket alkohol är borta, de finns där hela tiden. Målet är att inte dricka alls men det sista steget har jag inte lyckats ta än. Ha en fin lördag till er som läser detta!

majken_r

@Tombor glad för dig, att du känner skillnad i hur du dricker! Det gör jag med och det är skönt att det kan förändras men det kräver jobb😅 Trevlig lördag!

@majken_r Hej! Jag drack ingenting den här helgen fastän tanken föresvävade mig. Konstigt nog kändes helgen lång för att det blir ju fler timmar när man faktiskt är piggare. Lördagsmorgonen var underbar på det sättet att jag vaknade utvilad. Fast sedan måste jag erkänna att det blev långsamt då jag inte besökte puben. Men! I det stora hela blev det en bra helg! Tack för att du bryr dig!

Den här helgen var den första på mycket länge som jag inte drack någonting. Ovant och mycket ensamtid men skönt att det gick så pass lätt. Sedan är det bra för plånboken vilket inte skadar. En orsak till att jag går ut på puben och dricker både vin och öl är att det dels är skönt när alkoholen börja ta, det infinner sig ett lugn och det går ännu lättare att vara social. Har inga problem med det annars men jag är mer återhållsam och värnar min integritet i högre utsträckning. Jag är väldigt nöjd med att vakna nykter på en lördag morgon. Ha en fin vecka alla här!

Lördag igen och denna lördag känner jag mig inte lika nöjd med mig själv. I onsdags blev det en flaska vin men slutade dricka tidigt, tack och lov! Torsdagen gick relativt bra. Sedan kom fredagen och som vanligt löper jag störst risk att dricka om det gått väldigt bra på jobbet, kan tyckas märkligt! Det blev lite mer än jag tänkt mig men ingen katastrof, var hemma halv tolv. Har sovit skapligt men känner såklart av alkoholintaget. Illamående och dåliga tankar kring mig själv, vet inte riktigt hur jag ska beskriva det? Känner mig ensam och tycker synd om mig själv som jag normalt sett inte har så stora problem med. Ska ändå försöka göra något bra med denna lördag. Trots detta känner jag mig mer trygg med mitt alkoholintag än vad fallet varit tidigare men jag vill göra någonting mer meningsfullt med mitt liv som är ganska tomt med innehåll bortsett från jobb. Ha en fin lördag!

Söndag och jag är otroligt nöjd med helgen, ingen alkohol alls. Jag var väldigt sugen i fredags och det hade säkert blivit trevligt men längtan efter att vakna utvilad på lördagen vägde tyngre. Jag minns från förra gången jag höll upp med alkohol som varade i 5 år att jag uppskattade att vakna utvilad. I torsdags firande vi en kollega som slutade och åt gott och jag drack en öl och ett glas rött och var nöjd med det. Känner att jag är inne i en positiv trend vilket jag ska vara rädd om, det kan vända otroligt fort. Jag hoppas det gått för er andra som läser detta! Ha en fin vecka................

Jag instämmer att det är underbart att vakna pigg och utvilad på helgerna. För min del har jag valt att dricka två vardagskvällar den här veckan. Det fanns två olika anledningar till att både jag och frun drack alkohol vid dessa tillfällen. Vi hade lika gärna kunnat låta bli att dricka men valde att göra det. Helgen har gått i nykterhetens tecken och det mår jag bäst av. En dag i taget 😉

Här efter några veckor sedan jag skrev sist. Det har gått relativt bra. Det har blivit AW och några glas vin och öl. Jag har bättre koll på mängden känns bra. Det har varit trevligt och ett välkommet avslut på veckan. Fortfarande tröttare dagen efter med negativa tankar kring mig själv. Det är en svår avvägning för helt ärligt är det skönt att vakna helt utvilad med positivare tankar kring min egen person. Mitt mål är ändå att fylla mitt liv med något mer än jobb. Trivs väldigt bra med det jag gör men utöver det är det ganska tomt. Har ju valt det vilket är märkligt eftersom jag blir ensam nästan jämt. Känns bra att skriva här som en slags dagbok. Fin lördag till er alla!

Skriver några rader efter nyårsfirande. Jag är nöjd med hur jag hanterade alkoholen under nyårsafton. Drack några glas vin och öl men drack även alkoholfri öl. Ett av mina problem tidigare brukar vara att jag dricker för fort och därmed inte hinner känna att jag blir onykter innan det är försent. Så blev det inte den här gången utan jag höll en jämn nivå under hela kvällen vilket jag var tacksam för på nyårsdagen. Var sugen på att gå ut även då men lät bli det för jag ville vakna utvilad, så skönt. Jag har den största respekt för alkoholen och dess verkningar, bl.a. sämre sömn. Det är så lätt att tappa fokus och tro att " nu " går det bra bara för att det gått bra under en längre period. Påminner mig ständigt om att jag kommer vara precis lika trött och tycka lika illa om mig själv varje gång jag dricker för mycket. Jag hoppas ni alla haft en fin jul och ett trevligt nyår.

Trettondagen och bakis, inte kul. Festade igår vilket var jättekul men det finns en baksida och det är dagen efter. Jag blir trött och illamående och har negativa tankar kring mig själv. Känner mig ensam och tycker synd om mig själv. Besökte kyrkan och tände ett ljus för min underbara dotter som är det absolut finaste jag har. Jag har ibland undrat hur det skulle gått för mig om hon inte funnits? Det finns något att leva för vilket är viktigt alla dagar men särskilt såna här dagar. Kommer klara denna dag också men det är tufft. Ha det så gott allihop!!

Söndag och betydligt mer nöjd med mig själv efter att ha varit nykter både fredag och lördag. Var sugen i lördags att gå ut och festa men valde att vara hemma och få möjlighet att vakna utvilad på söndag morgonen. Det känns bra att jag stod emot impulsen att gå ut och framförallt till samma Pub. Jag behöver fylla på med andra aktiviteter än att gå ut på puben för att belöna mig. Hur som helst så är jag nöjd med min helg!

Söndag 16/1 och utvilad. Blev någon öl för mycket i Fredags men var förvånansvärt pigg på lördagen. Blev dock dock tröttare ju längre dagen led. Det har hänt någonting som gjort att jag blir tröttare än tidigare, det behövs mindre alkohol nu än tidigare för att det ska påverka mig dagen efter.

I helgen har det varit alkoholfritt! Det som slår mig är att helgen känns så mycket längre. Normalt sett brukar lördagen vara en förlorad dag eftersom jag varit så trött. Nu när jag inte druckit någonting så har jag energi att företa mig aktiviteter som jag annars inte skulle ha gjort. Utöver det har jag tre söndagar på raken varit på gudstjänst vilket känns bra. Jag är inte religiös på någon sätt men jag finner ett lugn under gudstjänsten och jag har alltid fascinerats av kyrkor. Jag försöker hitta alternativ till att gå på puben, saker som ger mig något. Överlag tycker jag att det går bättre att avstå alkohol men det är lätt att slappna av och tro att det inte är något problem vilket det är, annars hade jag inte skrivit här. Ta hand om er ni som läser detta!