är mitt mål och namnet på min tråd. Inte sluta helt. Idag orkar jag inte med ångesten, känslorna av skam och skuld, alla negativa , destruktiva tankar som förgör mig när jag druckit för mycket,(som igår.) För det gör jag. För ofta. Måste till en förändring Jag kan inte fortsätta så här. Vad är det för liv att leva. Trycka ner och förminska mig själv, få mig att känna mig värdelös, ett ingenting. Självklart är jag också orolig för min hälsa, jag vet vad alkoholen gör med min kropp mitt psyke, min själ. Ändå fortsätter jag.
Helst dricker jag hemma där jag får vara ifred med min vinflaska men självklart också på fester och i andra sociala sammanhang.
Ju mer och oftare jag dricker desto sämre mår jag och behöver dricka igen för att för att stilla ångesten och oron. En ond cirkel.
Mitt första steg blir att inte vardags-slentriandricka. Inte dricka ensam hemma.Förresten behöver jag faktiskt inte dricka bara för att det blir fredag, lördag (och så en skvätt på söndag om det finns nåt kvar) heller. Det är alkoholister som måste dricka jämt. Inte jag. Men om jag inte gör något åt det här nu så är jag nog snart det.
Vet att det blir svårt och jag kommer att må skit och vara sur och förbannad men också att dagar av välbefinnande och lyckorus dyker upp däremellan. Att jag kommer att känna mig stolt och glad över min prestation. Att jag växer som människa i mina egna och andras ögon.
Hitta tillbaka till mitt riktiga jag som finns härinne någonstans men som gick vilse och valde fel väg i hopp om att finna någon slags ro. När stress och utbrändhet fick mig på fall. Så det här har pågått i många år. Upp och ner.
Vet också att jag visst kan vara utan vin i veckor. Och må bra, vara glad. Måste bara bestämma mig. Och stålsätta mig när en viss figur dyker upp och börjar tjata och locka i mitt huvud. Vara beredd att ta fajten, visa att det är jag som bestämmer, har makten över mitt liv.
Ingen annan.
Så det här är första dagen på resten av mitt liv som jag vill ska levas med ett sunt förhållande till alkohol. Så här i början ska jag sträva efter att vara helt vit. Inga inplanerade fester, dessutom kan jag tacka nej. Tar dock en dag i taget, vecka efter vecka. Det går. Och kanske är det då bra att skriva ner vad som händer tänker jag.
Både fysiskt och psykiskt.
Idag en envis huvudvärk som inte vill släppa, jag vägrar alvedon, får skylla mig själv. Dricker vatten.
Ta tag i det arbete som behövde göras och låtsas som gårdagen inte funnits , gömma mig bakom en mask, låtsas glad och positiv, så att ingen skulle se hur jag egentligen mådde.
Kanske genomskådade de mig, jag vet inte.
Vill ju kräkas på mig själv.
Men nu nöjd med det beslut jag tagit. Äntligen. Igen.

Nu är jag där. Ensam, en helt vanlig jävla torsdag och mitt inre skriker efter vin. Vill belöna mig, vill sitta tillbakalutad mot söderväggen med slutna ögon och ansiktet vänt mot solen och njuta med ett glas vin i handen, pusta ut och känna mig nöjd med min arbetsinsats i trädgården. Fylla på med lite energi för att sen göra klart.
Att det ska vara så svårt!!!

@majken_r och @Rehacer 🌼
Tack för era kommentarer. Känns bra att det finns fler som tänker som jag. Vi får se om planen håller.
Jo, jag höll ut! Lyckades anda mig lugn, mota bort suget, drack några glas vatten, tvingade mig ut att göra klart. Jobbade mig trött. Har inget vin hemma nu, men ingenting har hindrat mig förr från att kasta mig i bilen och dra iväg till närmsta systembolag när suget slagit till. Gubben avstod sitt tänkta besök i nämnda butik för att bunkra upp, nöjde sig med en 6-pack 3,5:or. Det är jag så tacksam för.
Jag trodde verkligen inte att suget skulle komma så starkt redan nu, på fjärde dagen. Är väl en varningsklocka om något.
Nu nollar jag i kalendern i alla fall.

@Gaia Så bra att du klarade av att stå emot. 🧡Läskigt hur starkt suget kan bli. Gör mig lite rädd ibland. Jag har haft sug nu ikväll, hade lätt kunnat öppna den där svindyra champagnen som står på hyllan i köket. Det enda som hindrade mig var att det är för liten procent alkohol i den + att jag inte kan dricka bubbel lika fort som vanligt vin. Hur sjukt är det att ens tänka så?! Sjuka alkohol-hjärna.
Vi kämpar vidare, hård kamp stundvis.. men en seger varje gång vi klarar av att stå emot. 🤗

@majken_r Ja, tack 🤗 Läget är under kontroll. Var kanske inte så konstigt att suget kom, så ofta som jag druckit senaste tiden. Var väl "dags" för påfyllning helt enkelt. Glad att jag kunde stå emot.
@Rehacer jag hade aldrig kunnat motstå den där flaskan, trots den låga procenten, men antagligen irriterad för att jag inte fått den berusning jag önskat 😏

Söndagkväll och jag kan nolla i kalendern för sjunde dagen i rad. Har varit igång hela helgen med olika roliga men och slitsamma projekt och faktiskt inte saknat vinet alls.
Så för att hålla vinet borta även fortsättningsvis får jag se till att aktivera mig och öva på att vara nöjd och känna glädje över det jag åstadkommit. Klappa mig på axeln, bra gjort! Räcker väl så.
Under den här tiden som jag druckit allt för ofta har jag haft svårt att känna glädje, hitta någon mening med tillvaron. Jag vet att det blir så men ändå tror jag eller snarare hoppas jag väl, att jag kan dricka ibland. Lurar mig själv. Vet att jag borde sluta helt men jag är inte där än.
Är i alla fall stolt och glad över varje nykter dag jag kan bocka av.

@gaia, @rehacer m.fl. Ensam och vardagkväll verkar vara en gemensam nämnare för flera av oss här inne. Jag har haft ett dipp och behöver upp på hästen igen.
Vi får kämpa tillsammans!

Efter suget förra torsdagen har det varit lugnt. Jag mår bra just nu. Har lyckats ta mig upp ur mörkret och deppigheten. Gör så gott jag kan varje dag och försöker vara nöjd med det. Tänker att det är skönt att jag inte behöver dricka, att jag inte måste.
Har inte medvetet utsatt mig för risksituationer men jag låter inte känslorna rusa iväg som i tex, möten med vissa personer i min omgivning som ofta får mig att antingen bli vansinnigt arg och irriterad eller helt dränerad på energi eller annat som bara händer och får mig att må skit och bara vill döva och fly in i vindimman. Låter det inte få så stor betydelse helt enkelt. Jag kan inte ändra på andra, jag kan bara ändra på mig själv, mitt sätt att hantera det som sker. Ger mig en härlig känsla av kontroll.
10 dagar nykter men känns som det var betydligt längre sedan jag drack senast, så lång väg kvar att gå, många hinder att ta mig förbi innan jag hittar ett sätt att förhålla mig till alkoholen
Så glad om vi kan kämpa tillsammans
@Rehacer @knickan @majken_r