Se klart
Får börja med att säga varma grattis🍁
Tack för dina rader I min tråd.
Ibland behöver man skriva av sig och få några tänkvärda ord som inte innehåller ,du ska ,du borde,det finns de som har det värre....
Det värmer att en forum vän ger ljus i mörkret.
För mig är det så att jag känner mer nu förtiden och ibland så gör det ont och nu tar vi inte till vinet utan är kvar utan att fly.
Här är det full fart i din tråd,va härligt!🌼
Ha en fin söndag från Pilla

Tack för alla fina hälsningar och grattis! Jag känner mig mest att jag gratulerar mig till ett livsavgörande och BRA beslut. Jag gratulerar mig till att jag slipper dricka. Att mitt liv har blivit så rikt på allt annat.
@sisyfos jag ser aldrig att någon kapar tråd utan är glad för allas tankar! Jag är inte heller en bästa vän av AW. Hennes tvärsäkerhet känns nästan ”gubbig”. Hon avfärdade klimakteriebesvär som ingenting- dvs fanns ingen vederhäftig forskning. Då skulle jag säga att forskningen kommit beklämmande kort…
@pilla jag tänker som du. Inte behöver vi mer av vad vi borde? De flesta av oss ha guldmedalj i den sporten, alla år med alkohol har ju varit ett enda gatlopp av borden. Nu är vi här. Det vi bör är att vara lyhörda för våra egna behov och vad vi orkar. Alkoholen gjorde sitt för att nöta ner våra små känselspröt. De måste få växa till sig! Görs bäst utan pekpinnar. 🤗
Jag har min varannandag- tröttma. Då är det lugna gatan här. Vilar allt jag kan istället för Treo och köra på.
Några småskruttar sover middag och spelar Ipad. Storisarna vilar och snickrar. Vi helgar söndagen helt enkelt.
Tänker på er alla, och vilken tur vi har, som har varandra. Aldrig ensam på forumet.
Varm kram till den som behöver en! ❤️

Pigg idag. Var hos frisören klockan 08, så himla lycklig att orka upp och ha energi! solen skiner, mamma kom förbi för att hjälpa mig med några grejer (hon pular på med sitt, vi dricker kaffe och pratar lite när jag tar paus)
Från imorgon har jag tänkt börja gå till kontoret men inte hela dagen utan 4-6 timmar får räcka. Jag hoppas det blir bra, en stund i taget. Kram 🥰

@Se klart Det låter bra att du är pigg!🤗 Och nog smart att trappa upp jobbandet lite lugnt. Jag blev lite nyfiken på vem vår vän @NiPa är 🧐 Men det verkar vara en snäll person. 😀

Ha en bra kväll! Kram

@Se klart Klokt att ta det långsamt! Hur jobbigt det än var måste det vara skönt att veta att du har haft covid. Åtminstone nu efteråt. Nu tar det fart rejält igen tror jag. Höstlovet 21 blir lika stor källa till smittspridning som sportlovet 20. Tror jag. Lite trött på att mitt företag envisas med att vi ska tillbaka till kontoret nu - mitt i denna brytningstid.

Tack fina vänner @torn och @andrahalvlek och tack för grattis @NiPa.
@andrahalvlek- har själv fått signaler från medarbetare likt din. Först tänkte jag ”ånej kan inte bara folk komma tillbaka och jobba” men nu med nya uppdateringar så har jag förståelse och ska ta det vidare med HR faktiskt. Oro är viktig att lyssna på, du stärker mig i den tron.
Jag har känt mig nästan salig idag. Wow- såhär känns det att orka och ha LUST att göra. Jag är så beroende av den där lusten (gäller väl alla!) men inser när den dippar att det jag vanligen gör på en kvart, liksom blir såå jobbigt.
Men jag är ödmjuk. Varannan dag har det varit såhär långt. Håller tummarna för två dagar i rad.
Mamma var här på middag. Vanliga tillfällen hade det varit ett tillfället för mig att dricka ett par glas vin och den ett par till. Slog mig först nu. Så lätt livet är med den här ryggsäcken av nyktra dagar- snart år. Livet är mycket fint att få vara med om.
Kram alla fina! 💕

@Se klart skrev:"Jag har känt mig nästan salig idag. Wow- såhär känns det att orka och ha LUST att göra. "
Ja, den känslan är så oerhört skön. Lusten, driver och viljan. Hoppas du får ha den länge.

När jag läste här sist var fokus covid. Nu läser jag om ett sprudlande energiknippe. Ja, kanske inte just precis här men i andra trådar. Känner du dig liksom EXTRA pigg nu efter covid eller? Det är inte ofta jag är riktigt sjuk men den där känslan när febern går ned från riktigt hög till mer hälsosam där man upplever att livet återvänder, den känslan är ju obetalbar. Något sådant du upplever kanske? Härligt att läsa i vilket fall!
Kram!

Hej @charlie så glad för dina rader men är långt från ett energiknippe, däremot är det precis som du beskriver- känslan av att livet återvänder. Påminner faktiskt om den resan vi gjort ihop. Kram till dig 😍

Heldag på kontoret idag, eller 9-16 iallafall. Det var på gränsen, huvudvärk nu. Imorgon går jag hem vid lunch.
Skjuter massa grejer framför mig som en snöplog. Men det får jag ta när jag orkar och hinner.
Att komma hem från jobbet är verkligen lyxigt och en av de saker som är härligt med att jobba ”på jobbet”. Jag trivs så himla bra i vår lägenhet, nästan knasigt att jag kan få ha det så. Väntar på att min man ska komma hem från jobbet, blir hämtmat idag- minus väntvin- känns sunkigare än någonsin.
Har budat hem amaryllis-påse precis som förra året. Minns att min pappa just hade blivit sjuk då. Att jag ville göra något för mig. Numera känner jag inte så ofta att jag måste ”unna mig” - ett ord jag faktiskt inte är så förtjust i. Men däremot glädjs jag väldigt åt allt fint jag har. Saknar vinet mindre än jag saknar jordgubbar på vintern som @torn skrev så roligt i @charlies tråd. 😂. Saknar ALDRIG att bli full. Stressar ju inte på samma sätt som tidigare så jag saknar inte heller att ”varva ner” med hjälpmedel, lugna kvällar brukar räcka för att tanka energi till nästa dag.
Idag regnar det, mörkt och blåsigt.
Vilken tur vi har, vi som får vara inne där det är varmt. Som har någon att ringa som gillar oss. Som är påväg istället för i baksug. Friska. Pengar på något litet konto. En hjärna som inte är marinerad i alkohol. Känslor som går att se, liksom som tågspår istället för en bilolycka. Ingen skam som ligger millimeter under huden och river.
Tisdag i november, jamen det gick att skrapa ihop lite tacksamhet idag med!
Kram 🥰

Jobbat hela dagen- förmiddag hemma och em på kontoret. Roligt och energigivande att träffa kollegor. Lite dränerande att sitta i möten till klockan 17… men så mycket som händer nu, turligt nog är energin påväg uppåt och jag kan anlägga min vanliga ”en sak i taget”- hållning, då brukar det mesta lösa sig. Just nu är mycket i mitt arbete även nytt för mig. Kräver massor, behöver förstå och liksom införliva kunskapen så att jag kan leda min flock med nån sorts trygghet. Men lika ofta hör jag mig själv säga; jag vet inte, det får vi ta reda på, som svar på frågor.
Jag hade aldrig klarat att vara en så osäker chef när jag var ung, haha. Ju äldre desto mer känner jag riktigt genuint att vi behöver vara många kloka som tar gemensamt ansvar. Ingen chef är ett geni. Däremot har jag blivit bra på att sätta ramar. Ingen ska jobba över. Om vi jobbar rätt så fixar vi både utveckling och arbetstoppar inom ramen för vår tid.
Nu ska jag titta på tv (Knutby) och ta ett återfall i mitt glassätande. Ensam hemma, mysigt det med! Kram alla höstrusk-stretare. Mina amaryllisar står på balkongen och bidar sin tid! 🎅🏻

Tänker att du är en klok chef SeKlart. För om man svarar att @jag vet inte, det får vi ta reda på”, så är chefen ytterst ansvarig. Jag har en chef som ofta svarar så och när vi (jag) har tagit reda på så behövs nån typ av beslut och det är i det läget chefen måste visa vad hen går för. Ja eller nej, spelar inte så stor roll ofta, bara man bestämmer riktning så att vi jobbar åt samma håll. Knutby intresserar mig. Hoppas det var bra. Har sett och läst mycket om Knutby och det är intressant den där känslan av att vara ”för ner” och religös samtidigt. Alltså helt på tvärsemot på hur jag läser bibeln. Vet inte om det är Knutbyswrien du ser, men där är frånvaron av självrannsakelse stor. Jag menar inte att man ska kräla i skuld och skam, men likväl som vi behöver ta ansvar för våra val, likväl behöver dem och det saknas till viss del i Knutbyswrien. Alltså hur ursäktar man att man fryser ut andra personer? Nu skyller de ifrån sig konstant i serien tycker jag.
Tänk att börja på nytt med nya fönster etc. Jag blir gräsligt avundsjuk ibland på andra lägenheter med stora fönster. Så njut av att börja på nytt med stjärnor och annat, SeKlart. Jag fixade julgardiner förra året. Blev ombonat och mysigt.

Åh @sisyfos julgardiner står på min lista i livet 😍 så mysigt. Jag tittar på serien som bygger på Jonas Bonniers roman. Väldigt bra måste jag säga. Min man tyckte han hade hört allt om Knutby men denna tillför perspektiv, nä kräla i skuld och skam tror jag inte det minsta på. Men att vara ärlig. Och att stå för det man gör. Människor på jorden har ju inte nån guds tillåtelse att bete oss, tvärtom ställer livet ändå krav på anständighet. Vänlighet mot andra människor. Ungefär som här! Kram 🥰

Sitter på tåget och bakom mig sitter en kvinna 60+ som är plakatfull.
Så sällan jag ser de där alkisarna utom på parkbänken då, och det gör mig sorgsen.
Ett utspillt liv på plats 48 vagn 3.
Jag mitt lilla präkto pratar en stund med henne men inser att hon nog inte riktigt är här.
Idag hade jag ett bra möte med min chef, som jag gillar mycket. Jag har mycket just nu, så jag har i samråd med HR skjutit fram vissa processer. Sånt har jag stor frihet kring. Känner mig aldrig bunden eller att någon bestämmer över mig.
Nu påväg till landet där jag ska leva ut min skrotiga sida till max i helgen och på lördag ihop med vänner. Ibland tänker jag att jag är Mrs Jekyll och Hyde. Folk skulle knappt känna igen mig i mina mjukisbrallor och förkläde..
Nu pratar den stackars tanten så högt i telefonen att jag måste sluta.
Njut av kvällen kära ni! 😍