@trött_och_less_72 vad kul att höra från dig igen😊.
Om du lurar dig själv eller inte vet bara du. Läs tillbaka i din tråd vad du önskade då och kände då.
Det känns som dina tankar om alkohol har ändrats mycket sedan du skrev sist.

@trött_och_less_72 Hej igen!
Tänker lite som @Ase skriver... Läs i din tråd hur du tänkte då jämfört med hur du tänker nu... Fundera över hur andra skrivit om sina resor i det måttliga livet... Något råd har jag inte men önskar dig förstås lycka till! Så fint att du är tillbaka i alla fall - fortsätt att skriva!
🤗 kram

@trött_och_less_72 Jag håller med tjejerna ovan. Läs tillbaka i din tråd, är det verkligen värt att chansa? Dessutom hann du bara vara nykter ett par månader, en alldeles för kort tid för att bli fri från alkoholdjävulens lömska manövrar. Du är garanterat inte botad från beroendet nu. (tror jag i alla fall) På din fråga om du är ute på farlig väg, så tror jag faktiskt det. En livsfarlig väg dessutom.
Men bra att du skriver här och frågar om vad vi tycker, och hur det har gått! 💪

Tack för era svar.
Nä egentligen har mina tankar inte ändrats. Jag hatar alkohol. Hatar att inte kunna känna mig avslappnad, trevlig och ha roligt utan giftet. Det är sanningen. Ända längtar jag efter känslan. Jag vet att jag inte på långa vägar är fri ännu men känner mig ändå rätt stolt över att jag vet att det inte är nåt problem utan.

I år så hoppar jag både julbordet och avdelningens fest vi har en gång om året.
Alltid nån som vill bjuda och alkoholen brukar flöda.

Orkar inte med fulla skräniga folk.

Jag ska fundera på era ord och läsa ikapp hur det gått för er den tid jag inte vart här

@trött_och_less_72 Hoppas att du fortsätter ett tag till på den inslagna vägen dvs a-fritt - många skriver ju att det behövs några månader innan det går att ta ställning till fortsättningen! Tror det är ett bra råd. Du får fundera på saken! Kram 🤗

@trött_och_less_72 Hej! Undrar lite hur du tänker o hur det går för dig??? Hoppas att du kommer på spåret igen!
Jag traskar på i det nyktra spåret o hoppas du dyker upp här också!
Kram 🤗

Hej majsan och tack för din omtanke.
Jag dricker inte nåt. Det blir tidiga kvällar. Suget kommer varje fredag . Man kan nästan ställa klockan efter det. Jag kommer förmodligen få leva resten av mitt liv med det. Jag vet att det går över så jag försöker härda ut. Helgerna går väl liksom ut på det. Härda ut med vetskapen att det går över. Det blir dock bättre och bättre och jag blir inte paralyserad av suget som de första helgerna. Det är det läge som jag lever nu. Jag ska väl inte klaga. Det är ju mitt eget fel att jag befinner mig i den här situationen. Jag har en förhoppning om att det med tiden blir en ickefråga att dricka mig full när jag är ensam. Inför barnen kommer jag aldrig dricka igen och jag har kommer att vara spiknykter hela denna jul. Hela min familj, föräldrar syster och bror med familjer ska vara hos mig över julen ( jag har stort hus). Min första nyktra jul sen jag var barn typ.

Min dröm är fortfarande att bli normal.. alltså dricka normalt vid speciella tillfällen utan att känna att jag vill fortsätta.

Ja det är väl lite hur det känns just nu.
Lite deppigt. Livet känns lite tråkigt men jag är nykter?

Hur mår du?

@trött_och_less_72 jag tror inte att du kommer behöva leva resten av livet med sug på fredagar.
Men det tar tid för hjärnan att fatta att det blir inget fast det är helg.
Tankarna på alkohol blir mindre och mindre med tiden. Men det är ju här som det blir lite lurigt om man tänker att man ska dricka ibland. Det finns några här som fixar det men det kräver nog mer jobb än att avstå helt.
Hoppas du hittar din väg 😊.
Ja, Julen närmar sig med stormsteg imorgon är det bara 2 veckor kvar till första advent 😱.
För mig har Julen oftast inte förknippats med alkohol så den blir alkoholfri för mig också. Vi får kämpa på och stötta varandra på denna resa.
Kram

@trött_och_less_72 Så skönt att du är på spåret igen 👍Så fint för dina barn också men i första hand för dig själv! "Smittar" ju av sig till barnen också!
Jag kämpar på, det är väl sisådär... Jag samlar dagar o har ju förstått att det kan ta tid innan fördelarna med a-fritt visar sig på riktigt! Ha en fin helg!
🤗 Kram

Jag fick ett tips av en bekant, vill man hänga med och sällskapsdricka, så köper man några alkoholfria öl, och sippar på dom under kvällen, folk brukar inte fråga någonting då, men dricker man ingenting, så brukar frågorna komma.
Jag har inte druckit en droppe själv på 100 dagar nu, och kommer inte dricka alkohol igen, jag trivs att vara alkoholfri, och jag kan umgås även med fulla människor, men ibland vill man ha hörselkåpor på, för ljudnivån blir hög.
Folk är nyfikna och frågar, och jag säger bara som det är, jag dricker inte, för jag kan inte kontrollera mitt drickande, är det party, så är det full gas, och det orkar jag inte med.