@kvinna 38 @Andrahalvlek
Ni har sĂ„klart rĂ€tt bĂ„da tvĂ„. Jag skrev ett lĂ„ngt svar pĂ„ det hĂ€r dĂ€r jag förklarade och motiverade varför jag ”lĂ„ter” vinet finnas kvar. BlĂ€. Sanningen Ă€r nog snarare att jag blir
 provocerad? av att lĂ€sa era och @TappadIgens kommentarer. Skitirriterad faktiskt 🙈 Jag VET ju att ni har rĂ€tt men kĂ€nslan att alla ska ge fan i vad jag gör och inte gör kommer krypande. Det Ă€r ju JAG som sökt mig hit.

(FörlĂ„t! Jag Ă€r ju inte alls arg pĂ„ er förstĂ„s 💚)

@laser SÄ insiktsfullt av dig! Att du sÄ hÀr tidigt kan identifiera det och se det för vad det Àr och jag kan absolut sympatisera med den kÀnslan! Jag tror att alla kan kÀnna igen det. Men ofta tar det vÀldigt vÀldigt lÄng tid att kÀnna igen kÀnslan för vad den Àr. Det blir ibland lite bitskt pÄ forumet och det bottnar nÀstan alltid i just det du beskriver hÀr men dÀr den provocerade lÄngt efterÄt fortfarande inte har sökt sig inÄt för att fÄ svar pÄ frÄgan varför man blir provocerad.

Men av den anledningen fÄr man sÄklart ha en ödmjuk framtoning ocksÄ. Jag blir sÄ glad för ditt inlÀgg. Det gör mig Ànnu mer sÀker pÄ att det kommer gÄ bra för dig!

@laser Man fĂ„r bli lite provocerad, det Ă€r till och med nyttigt tror jag. För du har ju sökt dig till forumet av en anledning. Jag minns stunder i terapisessioner som jag har blivit helt galet arg och provocerad. För att terapeuten ”förenklat” eller ifrĂ„gasatt mina tankar och beteenden. Men det Ă€r de stunderna i terapin som har gjort allra störst nytta. Ingen mĂ„r bra av att omge sig endast med ja-sĂ€gare. Framför allt sker ingen förĂ€ndring dĂ„.

Kram 🐘

@TappadIgen Oj. Tack! Det var fint skrivet! đŸ€— Jag har lite svĂ„rt att ta Ă„t mig bara. Jag fastnar lĂ€tt i meta-tankar och tvivlar pĂ„ om det Ă€r Ă€rligt det jag sĂ€ger/skriver eller om jag bara försöker ”outsmarta” ffa mig sjĂ€lv, men kanske ocksĂ„ andra. Det gĂ€ller verkligen inte bara hĂ€r, eller i den hĂ€r frĂ„gan, utan tankesnurren genomsyrar det mesta. Om jag inte dricker vill sĂ€ga, dĂ„ lugnar hjĂ€rnan ner sig.

Vad jag iaf 100% Ă€rligt sĂ€ga att de hĂ€r tankarna/beteendet Ă€r sjukt pĂ„frestande och irriterande 😖

Peth-resultatet har kommit; 0,29. Testet togs 12 dagar efter senaste fyllerejset. Fy fan. Fast det kunde varit vÀrre.

@Andrahalvlek Jo
 det Ă€r sĂ€kert nyttigt. Det kĂ€nns bara sÄ  ”kladdigt” pĂ„ nĂ„got sĂ€tt, om du förstĂ„r vad jag menar? Mest det jag sjĂ€lv skriver. Jag har tvingat mig sjĂ€lv att gĂ„ in och skriva hĂ€r nu eftersom jag verkligen tror att jag behöver det. Än sĂ„ lĂ€nge undviker jag att lĂ€sa det jag skrivit tidigare dock. Jag blir bara illamĂ„ende av mig sjĂ€lv. SjĂ€lvförakt Ă€r ingen mysig kĂ€nsla đŸ˜€

Dagens notering: 21 dagar idag.

Inga svĂ„righeter att lĂ„ta bli att dricka. Tycker det Ă€r vĂ€ldigt konstigt att jag inte kĂ€nner av nĂ„gon vidare abstinens. Sötsuget har gett sig. I alla fall för tillfĂ€llet. Har varit nykter max 3 dagar i veckan de senaste 7 Ă„ren. Ofta noll dagar i veckan. Druckit 1-3 flaskor vin per dag tors-sön, och ofta nĂ„gon 3,5’a mĂ„n-ons. Alla ledigheter har jag druckit frĂ„n kl 15 pĂ„ eftermiddagen. Alla dagar i veckan.

Jag borde kÀnna mer. Det Àr lÀtt att tanken far ivÀg till att det nog inte var sÄ farligt ÀndÄ. Farligt.

Ja det Àr en riktigt farlig tanke. LÀs ditt första inlÀgg hÀr. Det brukar funka bra som ett sÀtt att fÄ saker pÄ plats.
Det Ă€r bra att hĂ„lla de dĂ€r riktigt jĂ€vliga dagarna en trappa upp i skallen, inte tolv. Det Ă€r samma verklighet men Ă€ndĂ„ en helt annan, nĂ€r vi orkar hĂ„lla i och hĂ„lla ut. Gör det. En dag i taget! Kram 🌾

Dagens notering: Dag 24 idag.

Just idag har jag en massa oro och Ă„ngest i kroppen. KĂ€nner helt klart att vin skulle ”hjĂ€lpa” för att dĂ€mpa oron och lĂ„ta alla mĂ„sten och allt ansvar försvinna en stund. Vill bara grĂ€va ner mig.

Men icket! Idag Àr jag nykter.

@laser det Àr jobbigt med Ängest och oro. Försök vara snÀll mot dig sjÀlv. Vila och lite godis kan hjÀlpa ibland.
Hoppas det snart kĂ€nns bĂ€ttre💖

@laser Grattis till 24 nyktra dagar! đŸ„łđŸ„łđŸ„ł Jag vill tipsa om NĂ€rvaropodden med Bengt Renander, som ocksĂ„ Ă€r ex-alkis. En viktig nyckel i kampen mot Ă„ngest Ă€r acceptans đŸ™đŸ»

Kram 🐘

Tack för tips @Andrahalvlek 👍

Dagens notering: 4e alkoholfria helgen och 27 dagenđŸ’Ș

IgĂ„r stod jag och stirrade pĂ„ en folköl och tyckte jag kunde ta i alla fall en 50cl. Kom fram till att den skulle vara extremt god men bara göra mig frustrerad över att inte ”fĂ„â€ fler. Jag har insett att det hĂ€r gĂ€ller nĂ€stan allt som Ă€r gott. FĂ„r jag bara lite stĂ„r jag hellre över. Om det bara finns en god brödskiva kvar vill jag inte ha den eftersom jag vill ha minst 3. FĂ„r jag bara lite godis stĂ„r jag hellre över eftersom jag vill ha ett överflöd. SjĂ€lva överflödet fĂ„r mig att kĂ€nna mig trygg tror jag.

Det gĂ€ller nog fler grejer Ă€n bara mat och dryck nĂ€r jag tĂ€nker efter. Jag fullkomligt avskyr nĂ€r saker jag tycker om tar slut. Hittar jag en fin tröja köper jag helst minst tvĂ„. Jag vill alltid ha ett vĂ€lfyllt förrĂ„d av tvĂ€ttmedel, skurmedel, glödlampor osv. Annars kĂ€nner jag mig
 stressad?

Hmm
 Jag Ă€r inte uppvuxen i en miljö dĂ€r det saknades mat eller sĂ„. Vi hade sĂ€llan rĂ„d med lyx men det var knappast sĂ„ att jag gick hungrig. đŸ€” TĂ„l att fundera vidare över.

Dagens notering: 1 mÄnad.

”Jag Ă€r en sĂ„dan som inte dricker” och ”Idag Ă€r jag nykter” Ă€r tvĂ„ meningar jag lĂ€ste hĂ€r nĂ„gon av de första gĂ„ngerna jag var inne hĂ€r. Jag vet inte vilka som skrev det men tack till er 🙏 Det har hjĂ€lpt att upprepa de tvĂ„ meningarna.

Imorgon Àr det fredag. Ser fram emot en myskvÀll med familjen. PÄ lördag kommer jag vakna pigg! KÀnns bra.

@laser Grattis till 1 mĂ„nad som nykter! đŸ„łđŸ„łđŸ„ł Att identifiera sig som en person som inte dricker Ă€r en övertygelse som vĂ€xer sig stark med tiden, och det Ă€r ett kanonbra mantra! Mitt mantra i början var ”Viktigast först - vara nykter”. Vad som Ă€n hĂ€nde eller inte hĂ€nde sĂ„ var det nummer ett. Grunden till allt annat. ”Aldrig ta första glaset” Ă€r ett bra mantra ocksĂ„! SvĂ„rare Ă€n sĂ„ behöver det inte vara.

Kram 🐘