StarkareK

Jag har haft fyra år med turbulens i mitt privatliv och det har verkligen gått snett många gånger med alkohol. Jag vågar inte lita på mig själv längre, svårt att hålla fast vid lagom. Jag vet inte när jag trampar på en mina nästa gång.

Så det där med att begränsa sig till vissa tillfällen kan jag inte just nu. Senare vet jag inte.

Men jag tror det går att vara beslutsam om man är stabil, eftertänksam, planerar och har stöd runtom. Och om alkohol har tillräckligt med positiva bitar som överväger i ett nyktert resonemang.

Men nu är det väl befriande att kunna njuta utan alkohol! Helt utan. Upptäcka så mycket mer av livet... sköt om dig! ?

Det kommer gå bra, känns som du oxå bestämt dig och det ör bra med mål! Och ja man Kan vara utan A helt det finns faktiskt goda alkoholfria alternativ som bubbel och öl! ?? Vi måste peppa varandra så kommer det gå bra? ha en fin kväll!

Första helgen på länge Som jag inte tagit någon Alkohol alls! Det är inga problem för mig att avstå det om jag bestämt mig, mitt problem är att jag romantiserar A på något konstigt sätt! Att man måste dricka A till helgen för det ska man till god mat, eller när solen skiner mm... och klart man ska ha vin så det blir lite roligt för snart är det arbetsvecka igen och då blir det ju inget dricka! Men jag har ju haft lika roligt denna helgen som de helgerna som jag drack A, om inte trevligare! Så det har jag bestämt jag tänker inte ta någon alkohol bara för att det är helg, eller solen skiner mm! Kommer det ändra mitt sätt att dricka om jag ändrar mitt sätt att tänka? mitt drickande har aldrig påverkat mitt arbete eller familj negativt än, men jag påverkas av det jag har alltid lite ångest av att jag drack även om jag inte blivit påverkad av alkohol den gången! Varför?? Men sen händer det att jag dricker så jag får minnesluckor Och lite för ofta dricker jag mer än vad som var tänkt från början! Så vill jag inte ha det i fortsättningen det ska jag försöka få bukt på! Om jag ändrar mitt sätt att se och tänka på alkoholen? vad tror ni?
Ha en fortsatt trevlig Söndag?

Jag kämner likadant som dig. Har egentligen inga problem att avstå men som du säger jag romantiserar alltid jag med. Fom idag är jag nykter är min tanke i alla fall i 5veckor framåt är mitt första mål sen får jag se. Får ångest av alkohol vilket är en stor anledning till varför jag måste ta en paus för att hitta mig själv utan A. Måste oxå ändra mitt tankesätt kring alkoholen för att det ska hålla i längden. Sover ju verkligen inte bättre med a i kroppen så ikväll ska jag lägga mig nykter och vakna fräsch! Vi får kämpa båda två??

StarkareK

Det tar nog ett tag, men jag tänker att ju längre tiden med nykterhet eller måttligt drickande pågår(beroende på vem man är) så får inte alkoholen samma plats i tankarna. Min mamma har varit nykter ca 9 år nu och hon skulle nog aldrig fundera på alkohol inför något, och hon reser mycket, umgås med många, är på fester mm... hon är en av de piggaste pensionärer jag känner, så mycket piggare än när hon drack!

Kanske behövs det tid. Och att man envist letar andra njutningar som får segla om alkoholen på den där förstaplatsen. Tankar, beteende och känslor kan ändras. Tid, planering och reflektioner tror jag på! Samhörigheten här är ju ett grymt sätt att reflektera på.

Och en sak till. Det är en sorg att gå miste om det positiva med alkohol. Sorgen måste få plats och ett erkännande tänker jag. Och om jag kallar det för just sorg behöver jag inte kalla det för något annat, tex längtan eller behov eller något jag helt enkelt är värd...

Jag tänker lite på det du skriver om att solen skiner. Det är ju en njutning i sig! Punkt. God mat likaså. Helg och ledig tid med familjen. Njutning i all enkelhet. Prova mindfulness om du inte har det. Och ge det tid... fantastiskt för rastlösheten ??

Haft en skön helg med träning shopping och sömn? har faktiskt tagit vin till maten både i går och idag! Det har gått bra hållt mig till ett glas Både fredag o lördag! Få se om det håller i sig så helgerna framöver! I morgon blir det lugn skön söndag med träning och ev rensning av grejer hemma som behöver slängas???? I morgon vaknar jag pigg och glad ☀️☀️?

Hej,
skriver inte så ofta här men läser desto mer! Vet att jag har en osund relation till alkohol mitt problem är inte att jag dricker på vardagen aldrig faktiskt förutom på semester Och då är det inte heller varje dag utan oftast dricker jag helger. Har börjat med att bara dricka en dag på helgen oftast Lördag det går bra om det bara är jag och min man då blir det bara en flaska som vi delar på eller jag tar nog 2 glas mer än han? men problemet är när vi /jag träffar vänner då släpper det ngt i mig o jag dricker på så jag oftast får minnesluckor ! Idag har jag ångest för att jag inte kommer ihåg allt i går och att min son såg mig onykter! Han själv skrattar bara åt mig idag när jag kom och bad om ursäkt för att han fick se mig sådan! Han tycker inte det var så farligt men det är inte OK! Vet inte vad jag vill med inlägget bara skönt att få ur sig lite ångest ?

Tar min ångest och går o lägger mig? hoppas den försvinner snart och nästa helg blir det ingen bakfylleångest ??

Ditt senaste inlägg är väldigt likt hur det var för mig innan jag slutade. Testade vara nykter tre månader och det var så otroligt skönt att jag valt att fortsätta vara det. Att slippa det där parerandet och bromsandet för att inte bli för full när man egentligen alltid vill ha ett glas till och ett till.. Och att inte riskera minnesluckorna.. Har varit nykter fem månader nu och njuter mer och mer av det. Var lite deppig första månaderna innan hjärnan återfick förmågan att uppleva njutning och guldkant utan alkohol, men nu är allt bättre utan.

Ja problemet är inte när jag och min man är hemma själva på helgen då dricker vi sällan mer än 1 flaska vin! Utan mitt problem är när vi träffar vänner. Då blir jag glad och uppspelt och då kan jag typ inte sluta utan dricker alltid mer än de andra! Jag borde / ska börja med att köra de gånger vi bortbjudna och Inte bjuda hem vänner i början nu på ett tag! Tack för att ni ger feedback ??

Hur har det gått/känts för dig i veckan? Låter som en bra plan att undvika de värsta frestelserna nu med middagar hemma och att köra när du bortbjuden.
I början för mig (typ 15 år) var det nästa bara fest i glada vänners lag som var problemet och jag lyckades i perioder hålla det i schack. Men till slut smög det sig in i vardagen och när jag var ensam. Inte varje dag, inte varje vecka men jag kunde tydligt känna hur det gick utför. Även fredagsflaskan med maken blev 2 och jag tog några extra klunkar av hans eller såg till att fylla på mer av mitt. Det jag vill säga är att om man känner det där suget i sig att dricka till det svartnar när det är festligt så tänker jag att risken är så himla stor att det på sikt kan leta sig in till övriga livet. Om man börjar som jag ta det första glaset en vardagskväll ensam så viskade alkoholen till mig, ta nästa, ta nästa, drick upp allt. Förstår att det inte behöver vara lika för alla. Men tänker att det vore fantastiskt om du vill och satsar på att sluta redan när det ”bara” är ett fest- och helgproblem.

Hej🙏🏼
Nu var det längesedan jag skrev här men min status är nog densamma som mitt första inlägg tyvärr. Fast det har inte blivit lika ofta och det har jag nog pandemin att tacka för då vi inte fått umgås med vänner på samma sätt eller gått ut på restauranger mm! Men jag ska verkligen ta tag i att få till nyktra helger framöver snart är julen här och vad passar inte bättre än att den får bli helt vit! Jag dricker inget på vardagar dricker aldrig själv heller men just till helgerna o speciellt när vi är med vänner då har jag en tendens till att inte kunna stoppa vid glas 3 utan det blir typ 8 🙄🙄 och mår som idag orolig, bakis trött 😔😔 Ingen annan tycker jag dricker för mycket vad jag vet iaf. Frågat mina barn när vi pratat om alkohol om de tycker det är jobbigt när jag dricker vin om de tycker att jag blivit för full men de tycker inte det… Men nu är det alkoholfria helger ett tag för JAG mår ju så mycket bättre när jag inte druckit vin fredag o lördag 🙏🏼 Så ny vecka nya möjligheter 👊🏻👊🏻

Godmorgon 🙏🏼 Grattis @miss lyckad på födelsedagen och dina 6 år utan A🙏🏼 Och tack för ditt inlägg det du skriver får mig att känna att ett liv utan Alkohol för mig är det jag vill leva! Detta ältande och ångest för att man dricker för mycket på helgen tar så mycket energi! Det är inte värt det mår ju så mycket bättre utan så varför varför är det så svårt att stå emot när helgen kommer och middagen ska intas? 😔 tack alla kloka och fina människor här inne för era fina och kloka inlägg som peppar och inspirerar🙏🏼

Skillnaden mellan mig o min man!
Helgen närmar sig men jag har planer för den🙏🏼 Så det kommer inte bli några problem med att inte dricka A! Skillnaden mellan mig och min man är att om jag planerar en helg som innehåller att vi har mycket att göra och ingen alkohol kommer att kunna intas är han helt lugn med det och reagerar inte ens! Jag hade blivit irriterad o lite stressad över att inte kunna dricka vin 😖 där märker jag våran skillnad till alkoholen! Tur att han är så Bra och inte har samma behov som jag det gör allt mkt lättare 🧡

Hej⭐️ vilken härlig 1 advent vi haft🙏🏼 Pysslat och bakat och ingen Alkohol överhuvudtaget så skönt! Vaknat utvilad både lördag och söndag har varit pigg och framförallt glad 🧡 ser fram emot nästa helg som kommer bli likadan🙏🏼 Hoppas ni alla får en fin vecka som kommer nu⭐️❄️⛄️

Hej @AstridK oj har inte sett ditt inlägg hos mig! Jag loggar inte alltid in utan oftast går jag in och bara läser och blir peppad av allas styrka och vilja här inne🙏🏼 Advent var fint och mysigt på alla sätt! Tyvärr kände jag att julen inte var lika mysig vet inte riktigt varför kändes inte som jul 🤶🏻 Jag har hållit mig till väldigt lite A på helgerna vissa helger inget alls och har det blivit något så har det varit till middagen då Max 2 glas! Nu är det nyår och jag har redan bestämt mig för att den ska bli väldigt lugn för min del🙏🏼 Vi umgås även med vänner som inte är så stora i A så det är skönt! Sitter nu och sätter lite mål för 2022 målet är att A fortfarande inte ska vara så närvarande på helgerna för alkoholfritt går bra ☺️ Fortsätta med min resa i träning och hälsa sen börja se mig om efter ett nytt jobb!

Hoppas ni alla får en fin sista dag på detta år och ett fantastiskt nytt år! 💫💫

Hej @AstridK Det går fortfarande bra även om jag halkar dit ngn gång ibland och då är det oftast med nära vän när man sitter o pratar o pratar och märker inte att glaset fylls på och på🙄 jag har inte problemet med att dricka på vardagar inget sug el beroende av det alls har aldrig haft. Mitt problem enligt mig själv är att det ibland blir 3-4 glas för mycket och att minnesluckor då uppkommer och det är fruktansvärt obehagligt och jobbigt! Men enligt min man och även mina barn har de aldrig upplevt mig som för full säger de iallafall men det spelar ingen roll för det är min känsla och det räcker för att må dåligt och skämmas när det blir lite för mycket A. Men åter till hur mina mål för 2022 går så får jag nog säga att det går bra , träningen är min räddning i mycket och helgerna har jag klarat med att inte dricka mer än 2-3 glas så jag är nöjd. Hoppas dina mål oxå blir som du vill!