Jag är en kille på 40 år som härmed skriver mitt första inlägg och har nu tagit steget..
Min bakgrund: Har tidigare i perioder druckit regelbundet under flera års tid, men rannsakade mig själv och fick en tankeställare tillsammans med min fru när vi skaffade barn för snart fyra år sedan där jag valde att utesluta alkohol helt.

Men för några månader sedan började jag igen. Dricker regelbundet och det sker på sena kvällar och nätter. Vid varje tillfälle blir det en starköl eller två folköl, men strax innan allt uppdagades hade jag handlat hem en flaska starksprit. Mängden vid varje enskilt tillfälle är till början kanske inte så stor, men är rädd att den skall öka (och hade ju som sagt köpt hem starksprit). Och 5-10 öl i veckan när jag har barn tycker jag bara det är för mycket. Fast det allvarligaste är att jag gjorde detta i smyg från familjen och detta smusslande tycker jag minst sagt är en varningssignal. Det blev så påtagligt här om dagen när min fru hittade en kasse med öl som jag hade gömt undan.

Är glad att det uppdagades , även om ärligheten och tilliten mer eller mindre sprack. Jag skäms som en hund och detta är verkligen något jag inte är stolt över och vill bryta mönstret på nytt. Men det har skett tidigare (innan jag skaffade barn) och då är detta ett återfall, vilket verkligen tyder på at jag har ett problem. Har bestämt mig för för att sluta helt för det ger mig verkligen ingenting och vill inget hellre än att få tilliten till min fru. Det är därför jag skriver dessa rader och behöver gärna lite vägledningen, råd och tips.
Pratade ikväll med AA över telefon och har bestämt mig för att gå snarast möjligt. Motivationen finns men är förstås medveten att detta inte kommer bli lätt.

Vad tyckte Ni själva var det bästa när Ni väl tog steget? Är AA en bra väg att gå eller vad rekommenderar Ni?

All hjälp, råd och vägledning är uppskattad :-D
/ Johan

Li-Lo

Hej och välkommen till forumet!

Det är med insikt och tydlighet du tar avstamp nu. Det är tydligt att du funderat en hel del kring alkolens vara eller ickevara i relation till just dina förutsättningar.

Jag hoppas att vi kan vara ett stöd för dig nu, i förändringens tid. Det är några dagar sedan du skrev men jag tror att din tråd snart får fart. Då vi är ett anonymt forum redigerade jag ditt namn hoppas att du är okej med det.

Varma hälsningar
Li-Lo
Alkoholhjälpen

Kan varmt rekommendera AA, men jag har varit på en mängd olika. Och för mig har det skiljt en del på hur grupperna varit. Men jag har inte kommit särskilt långt i mitt tillfrisknande men det är inte AAs fel, det är jag som ibland tror att jag fixar det här själv. Och det gör jag inte :)