@Mrx Tack för omtanken men tyvärr så landade inte vad du var ville förmedla på rätt sätt hos mig.

@Se klart Ja…jag tänker nog också så…att mitt arbete/mina insatser på jobbet behöver man nog inte vara orolig för. Jag levererar och nog mer därtill dessvärre räknar ledningen mer kvantitet än kvalitet. Möter inte patienter utan föräldrar.

I min stad är det inte helt enkelt att hitta croissanter…men tänker det blir te i sängen….och kanske brunch ute på stan.

Kram 🥰🌟

@Varafrisk Godmorgon och Grattis kram på födelsedagen!!🥐🍰🎁🎂🎈🎉🥐 Önskar dig en härlig dag med lust och glädje! 🤗 🌟💗🧡💚💛💙

Grattis VaraFrisk🌷🎉💐🎂🍧🎁💝
Ge dig själv en nykter fin dag i present!
Det blir liksom inte festligare med alkohol i glaset, även om man har fått för sig det.
Nu är det såklart lite sent, men det kanske finns såna för djupfrysta som man kan slänga in i ugnen. Finns en chokladvaroant av frysta croissanter alla fall.
Ha en jättefin dag! Och håll ett tal till dig själv kanske! Alla dina fina egenskaper!

@FinaLisa @Sisyfos @vår2022 @Charlie70 @majken_r @Ase @Nania Tack kära vänner för hälsningar på min födelsedag🙏🏻❤️

Har förstått/lärt mig att ju äldre man blir desto mer ska man vara tyst om sin egen ålder och framförallt inte säga att man tycker om att fylla år eller vilja stå i strålkastarljuset. Men faktum är att jag älskar’t…tycker om att ha fyllt 59, tycker om att fylla år, bli äldre…och har inget problem med att få uppmärksamhet🙏🏻❤️

Oavsett hur det är med mig så älskar jag livet och jag älskar att få bli äldre🙏🏻❤️

Ha det fint❤️

Vad fint att läsa VaraFrisk! Tänk vilket fint budskap du skickar till dig själv om att du är värd att firas.
Jag har inte samma relation till födelsedagar. Men har fattat hur viktigt budskap det egentligen är att verkligen låta någon stå i centrum och firas. Gillar det inte riktigt själv men jag tycker att man ska bejaka och acceptera sina känslor runt sånt. Tror det enbart är sunt att vilja stå i centrum och bli firad! Grattis igen 🎉💐💝

@Sisyfos Minns mina födelsedagar från barndom och tills jag växte upp då när jag fortfarande bodde m mina föräldrar var på ett annat vis. Tyckte om att fylla år men blev ofta besviken vilket bidrog att jag skämdes…man ska ju inte vara otacksam. Min mamma gav mig aldrig vad jag önskade mig i present. Hon sa ” det är väl inte kul få vad man önskar sig då vet man ju vad det är”. När jag blev äldre så sa jag till henne att det är ju själva grejen med att önska sig dvs möjligheten att kunna få det man önskar sig. Jag tror att det handlade om att jag skulle inte bli bortskämd. Budskapet som man ger blir istället att din röst är inte viktig. Det var först när jag träffade min man som jag kunde få vad jag önskade mig och det värmde❤️Därför med åren blev födelsedagen en dag för mig då platsen är min. Men det finns ju något osagt budskap att man inte ska säga att man fyller år idag, inte heller hur många år man fyller. Fast jag tycker att det är faktiskt något att hylla att få den äran att bli ett år äldre…och då passar det ju bra att göra det på sin födelsedag. Idag ska jag fira med mina barn. Ska hämta dem vid tolv och åka t en annan stad och åka t en amerikainspirerad hamburgerbar efter det åker vi hem t oss och äter cheesecake.

Tredje Advent idag. Har svårt att få en julkänsla att infinna sig. Men så har det varit ungefär sedan min syster dog. Allting blev så annorlunda då. Det har inte heller varit en självklarhet att barnen varit hemma. Vår dotter har dragit iväg ngn gång, jobbat nästan för det mesta och vår son m sambo har varit hos sin svärmor/mamma. Min dotter säger själv att hon har ingen känsla för jul möjligtvis för maten. Jag tycker ändå att känslan infinner sig något mer när själva julafton kommer och i år kommer barnen hem t oss. Jag hoppas att man ska kunna gå t någon musikgudstjänst att inte smittspridningen ökar ännu mer så att man är tvungen att införa strängare restriktioner. När nätverket är litet brukar jag tycka om att gå på ngt musikevenemang, bio el liknande.

Och alkoholen då…som jag skrivit tidigare så är det som en vana…en autopilot (som Sisyfos beskrev det som)…..och ibland är det som jag köper för att få tyst på det där förhandlandet inom. Känner att jag även om jag vill skriva om alkoholen försöker jag nog vara mer försiktig i mitt skrivande. För rätt som det är kommer det ett inlägg…inte ofta…men när det väl kommer drar undan mattan för mig och jag backar. Det är ju ett öppet forum så när man väl klivit in så måste man veta vad man ger sig in på. Vill ändå förtydliga att det är ett forum som verkligen är fyllt av värme, kärlek och medmänsklighet❤️

Ha en fin tredje Advent 🕯🌲

Godkväll och hur kan jag ha missat att gratta? Oförlåtligt eller kanske inte - men grattis kommer här! 💏 jag gillar som du, att fylla år. Mysigt och kul att träffa familjen, få paket! På julen bryr jag mig föga om julklappar men på födelsedagen är det verkligen ”min dag”. Hoppas du haft det bra. Jag har varit på landet hela helgen, obetalbart skönt. Plockat in granris, lite mossa och kottar. Skramlat ihop ytterfoder till julblommorna. Packat upp julklappar ur diverse kartonger och checkat av. Försökt hålla jobbet ifrån mig, gått bra.
Nu sova och önskar dig en god kväll. Kram

Tack för hälsningen @Se klart 💗 Jag tänker att jag är väl den enda som skrivit här på forumet att jag fyller år🙈 men det var inte meningen att man ska känna att man måste gratta eller om man inte grattat känna oops…men jag är ändå glad för de hälsningar som jag fått. Anledningen att jag skrev om det var väl mer utifrån glädjen över att få bli äldre men även att jag tyckt om att fylla år för att det är ”min” dag (precis som du skriver Se klart)och kanske den känslan har växt sig starkare utifrån min uppväxt samt att jag vill fylla dagen med saker som jag mår bra av. Lång mening….Har haft en bra dag med min familj. Fått så fina presenter. Så jag är ytterst tacksam🙏🏻🥰 Fast jag som inte brukar på helgen. Satt och dokumentera några timmar. Längtar verkligen efter en längre ledighet nu.

Se klart, dina beskrivningar av hur du har det ute på landet (har alltid lite svårt att skriva landet men du vet ju varför) låter alltid så fantastiska. Så rofyllda. Lite som ”i det enkla bor det vackra” som Ernst Kirschsteiger. Men jag uppskattar när du berättar om sekvenser från tiden före du blev nykter. Kanske låter lite dumt men på något vis känns det lite hjälpsamt.

Jag tänker även på vad Torn skrev om att kunna hämta och skjutsa barn. Trots mitt missbruk så har vi alltid skjutsat och hämtat. Antingen har min man åkt, många gånger har vi båda åkt och någon enstaka gång har jag kört. Och. Vi har kört långt det vill jag lova. Våra barn har varit allt annat än lugna tonåringar därför vi alltid känt att vi måste kunna hämta. Och vi har avstått från mycket för att kunna vara nära , för att kunna hämta.

Nu är det sovdags men det är så svårt att somna på söndagskvällar dock inte beroende på jobbångest.

Kram🕯

Attans att man inte kan redigera…vill tillägga….alla gånger som vi skjutsat och hämtat har varit värt allt. Min son sa en gång…”vi har alltid känt att vi kunde komma hem”. Han syftade då på om det hade hänt ngt tokigt bla druckit alkohol. Alla kan ju faktiskt inte komma hem…

God eftermiddag, jag överdriver mina dagar på landet- men för MIG känns det fint, däremot platsar det nog inte i någon feelgood- serie… jag är själv världens slappaste när det kommer till my appearance, går i mjukisbrallor och orkar inte tvätta håret. Det spelar ingen roll. Jag kan skärpa mig när det krävs men har stort behov av kravfria stunder och platser. Det tror jag är allmänmänskligt och kanske det som många av oss försökt dricka oss till. Nu är jag nykter och njuter av det.
Jag tänker inte så ofta på de där svarta dagarna men de är många. När jag ser tillbaka tänker jag främst att det var så ensamt. Det ÄR ensamt att dricka ensam. Jag gjorde ju helst det. Få vara ifred. Nu försöker jag hitta annan tid att vara ifred, behovet finns kvar. Trädgården är perfekt på så vis.
Jag är säker på att både du och de flesta av oss lyckats bra nog med att ansvara för tonårsbarn och småbarn. Men när vi inte gjort det, är det väl bara ytterligare ett bevis på hur a-beroende slår ut våra instinkter.
Jag tänker att allt jag”lyckades” med trots mitt drickande var nån försyn. Bara en tidsfråga. På så vis är vi alla i samma båt när vi klivit i. Turen, insikterna, beslut, kan vända sjökortet och ny riktning för kompasset. Kram!

Tack fina @Se klart för ett så fint inlägg i min tråd🥰 om du visste vad det värmer att du skriver och om vad du gör inte platsar i en feel good-serie…så är det ändå lockande👌🏼

Har haft allvarligare diskussioner med mig själv på sistone än mer än tidigare! När ska du kliva över…ta steget…inte stå kvar i gyttjan…vad är du rädd för??? Faktiskt inte så mycket egentligen.
Behöver tid för mig själv….säga….oavsett om julen nalkas eller inte…men säga…nu tar jag paus…just nu klarar jag inte av mer än jobba de dagar jag ska jobba. En fin vän som finns på mailen…som jag skriver till emellanåt….hen skrev …glöm inte rösten….sjung! Åh jag får ju inte glömma av att sjunga 🎤

När det blir mycket jobb, födelsedag, förberedelser…då blir det så himla rörigt i min hjärna…och möjligheten till tänka klart ..prioritera mig själv…går förlorad…men vad har jag att förlora…jag kommer först och jul sedan…så lätt att skriva men så mycket svårare för mig att prioritera i verkligheten.

Ktam🌟

Det är det som är så tråkigt, VaraFrisk att det är en sån ond spiral -tröttheten och alkoholen. Läste TappadIgens inlägg om sömn och alkoholens effekter på vår läkande sömn och våra signalsubstanser. Det är intressant och effekten blir ju helt klart att det blir ännu svårare att fatta rätt beslut. På nåt sätt inbillar man sig nog att alkoholen gör det lättare att fokusera och orka. och kanske är det så en liten, liten stund. Innan jag började dricka kunde jag ibland känna att ”livet snurrade för fort”. Jag tänker att det har varit det som jag sedan medicinerade med alkohol och är lite av det du beskriver nu. Många idéer om vad som ska göras, ordnas, administreras, organiseras… Orken går upp och ner och det är så svårt att känna efter. Tänker på Soffi som beskrev lite samma problematik. Full av energi och dra igång en massa saker och sen orkar man inte riktigt med. Lite alkohol på det beteendet och man har en väldigt ond spiral.
Att prioritera sig själv och det som man vet är bra är extremt svårt, tycker jag. Särskilt när det dippar. Jag har svårt att inte ”ta i för mycket”. Och nu har jag något som verkligen begränsar orken ibland. Men viljan och energin och lusten finns där och vi är osynkade jag och min kropp.
Tänker att det är bra att skriva listor kanske. Göra en kalkyl och proioritera, välja bort sånt som inte är nödvändigt. Att verkligen acceptera att man inte orkar. Du, liksom jag, har allt i huvudet och då är det svårt att sortera. Man blir heller aldrig färdig och får kicken att bocka av. Hade stora planer i helgen som gick och hann alldeles för lite av dem. Känslan av misslyckande finns där, trots att jag hann flera saker som jag ville. Det hade nog varit bättre att skriva ner så att jag sett vad som var gjort.
Ja, teoretiskt klok som vanligt.., praktiken är det värre med. Men det jag vill säga är att jag fattar att det inte är så enkelt. Men tyvärr är det en ond spiral och du behöver verkligen ta dig ur tornadons öga. Just det behöver du inte vara rädd för. Jag tror ju faktiskt att du är där du inte längre får något positivt av alkoholen och då blir det ju ännu mer eländigt att fortsätta att dricka. Det är så kontraproduktivt. Och jag fattar att du fattar… men var inte rädd för att misslyckas heller, en nykter dag i taget. Samla nyktra dagar. Koppla av med fotbad istället för vin. Små, små förändringar och du kommer att komma över den där jäkla tröskeln. Ha en fin tisdag!

@Sisyfos Tack för ditt inlägg som alltid så klokt!

Igår när jag kom hem från jobbet var jag nästan gråtfärdig så trött som jag var. Från det jag kom till jobbet vid 7.40 tills jag lämnade jobbet ca 17.40 så hade det gått i ett. På tisdagar har vi även teamkonferens på förmiddagen då vi diskuterar patienter - återkopplar från besök vi har haft, bokar nya tider, lyfter problem ...hur går vi vidare osv. Efter en sådan förmiddag är man ganska mör sedan fortsatte em med besök...hjälpa föräldrar som är svagbegåvade att fylla i ansökningar om fonder, omvårdnadsbidrag mm samt skriva epikris och remisser med kollega. Jag visste att min man skulle bort några timmar på kvällen för sitt sportintresse. Jag kände att det skulle bli så skönt att vara ensam och att få vila. Men min man hade tagit med sig vår dotter hem för hon behövde hjälp med att lägga stödbandage om sin fot som hon har stukat. Jag förstod att hon hade tänkt stanna kvar en stund. Hon såg att jag var trött och hon kunde nog känna in att jag ville vara ensam. Min man sa att min dotter och jag kunde pratas vid och att han skulle skjutsa hem henne när han kom hem från sitt sportevenemang. Fast dottern sa att hon skulle åka med redan när han åkte. Jag sa att hon fick gärna stanna men att jag kanske inte var ett så kul sällskap för att jag var så trött. Men nej hon skulle åka med honom hem. Jag såg på henne att hon var besviken. Och jag fick så dåligt samvete...riktigt dåligt samvete....att det dåliga samvetet blir tyngre beror ju även på att hon är så ensam. Jag var även väldigt irriterad på min man. Men jag borde gör mer som han gör....prioritera mig själv. Dottern hörde att jag lät väldigt kort i tonen till mannen och då sympatiserar hon med honom. För han är snäll..väldigt snäll...blir väldigt sällan irriterad på mig. Kommer ihåg när jag blev sjukskriven för utmattning för 14 år sedan...jag berättade för min syster om utmattningen...hennes svar till mig var ...att det var väl tråkigt men hon hade nog med sina egna problem men jag hade i alla fall en snäll man. Jag är oerhört tacksam över att jag har en snäll man och det är tryggt att leva med honom men det innebär inte att det alltid är lätt.

Hur som helst...jag la mig vid 21.20....somnade ganska direkt och sov till ca 8.30 men var vaken under någon timme eller ett par runt fem, sex-tiden. Det brukar vara så att jag somnar till lite, vaknar, somnar till...vaknar...för att somna igen och då om det är möjligt som det var idag sova lite längre. Har tagit det väldigt lugnt under fm. Ska ut på hundpromenad när jag har skrivit färdigt här. Jag får se hur jag känner mig därefter om jag ger mig ut en lugn runda på stan. Kanske käka lunch ute.

Idag vill jag verkligen vara nykter. Jag vet...det är bara jag som kan bestämma det. Det är som om jag har kommit till ett stadium där jag inte litar till mig själv ...att vad jag vill göra det kommer jag göra...det finns liksom en osäkerhet i detta...kanske är det en bakdörr som är öppen lite på glänt. Men jag behöver verkligen komma till handling nu. Det går inte att vara så här trött längre...och då är alkoholen det första som jag ska ta bort från min dag. Jag är ju trött på alkoholen. Men sedan kan jag plötsligt tänka...men det är ju mysigt med vin och ost...eller bubbel och snittar...det är ju den där romantiseringen av alkohol som pågår i min hjärna som jag tänker är en del av att jag inte får till fler nyktra dagar men det är även vanan och autopiloten.. Just nu orkar jag inte riktigt läsa men kanske att lyssna. Jag tror inte Tänka klart finns på ljudbok? Tips på andra böcker? Har lyssnat till "Och jag som var så roligt att dricka vin med" ..titeln är kanske inte riktigt så men ungefär. Lyssnar lite sporadiskt på "Drunkna inte i dina känslor". Började lyssna på "Skål ta mig fan" men hade svårt att koncentrera mig då. Tänker att jag kan söka på böcker gällande alkoholproblem.

Vill ta tillbaka mitt liv. Försöka göra en plan för en dag i taget och försöka hålla det...klara av det så jag får tron tillbaka på mig själv och min förmåga att kunna bli nykter. Tron på kuratorn Varafrisk den är hög...men tron på att få bukt med privatpersonen Varafrisks förmåga att bli nykter är inte lika hög...så jag behöver hitta ett sätt.

Ha en fin dag!

Kram:)

@Varafrisk du låter både trött och ledsen.
Umgänge med dottern tar du igen när du känner dig piggare och då kommer det bli trevligare både för henne och dig.
Vad tror du om att sjunka idag? Sjunga själv hemma till musik tycker jag kan hjälpa ibland. Sorgliga låtar om det är gråta man behöver och glada låtar om det är det man behöver.
Styrkekramar från mig till dig 💖