@Se klart Hejsan! Jag tycker också du borde ta hand om dig bättre.❤️ När kroppen börjar säga ifrån med sömnproblem mm, så måste man göra något åt det. Tänk om du åker på en utmattning likt den Andrahalvlek har haft två gånger. Det verkar vara fruktansvärt, och tar lång tid att bli frisk från. Du pratade ju om att ta ett lite lugnare jobb för ett tag sedan. Ligger den planen kvar? Du är ingen maskin, utan en människa.

Kram 🤗

@Se klart Det är nog ändå bra att du tar det på allvar. Jag förstår att du är högpresterande också och vill få allt gjort. För min egen del så har jag återigen börjat jobba för att få till mina sömnrutiner, mycket tack vänner som har diskuterat sömn och gjort att jag har lyssnat på den där podden som jag pratade om i min tråd. Jag hade fasta sömnrutiner under hösten och våren men jag har glidit bort från det.

Jag vet hur svårt det kan vara och det finns ju ingen enkel lösning såklart, men jag gissar att det mycket handlar om att du har stora krav på dig själv. Du måste ju vara snäll mot dig själv också och ta hand om dig när din kropp ber dig om att göra just det.

@Se klart vill bara skriva hur jag har tänkt när jag läser din tråd. Tänker att du har ett arbete/en yrkesroll som ställer höga krav på dig men även att du vill prestera…inte prestera som i att vara duktig, klättra på stegen utan mer prestera som att ta ansvar.

Tänker även att du är socialt aktivt med vänner/middagsbjudningar. Du har även barn och barnbarn och du älskar dem. Även om du vilar på landet så finns det mycket aktivitet omkring dig.

Funderar på🤔kan du sortera? Kan du sortera bort något i alla fall ett tag? Jag tänker att det behöver bli nödvändigt för att du ska orka.

Vet inte om det blir hjälpsamt. Vet inte om du vill ha råd från en som inte är särskilt bra själv på att ta emot råd. Vill bara att du ska få må bra och att du håller🙏🏻

Kram🥰🌟

Att vara sin egen schyssta, omtänksamma gränsvakt är så svårt i praktiken ibland… Gränsvakten måste ju deala med ens egna ambitioner och idéer om sig själv, sin kapacitet & sina ”måsten”, mitt i vaktandet. Så lätt att bara växla upp och upp och, som du skriver, beta av och mata på (när en period kräver det) 🙄🥵. Så bra att du sitter still en stund! Och så bra att du har landet! Och mannen! Fina Se klart ✨💖

@Se klart Ibland snurrar det förbannade hamsterhjulet lite för snabbt för att man ska hänga med på ett bekvämt sätt. Och gränsvakterna hamnar på efterkälken eller tittar bort lite för länge. Det är inte lätt att räcka till för alla, men allra viktigast i ditt liv är du ❤️ Det är lätt att råda andra, men väldigt mycket svårare att själv se de trasiga mönstren i sitt eget liv. Lyssna på kroppens signaler är det enda vi kan göra. Den är smart och tar till alla knep den kan ta till. Till och med sjukdom och feber om det krävs.

Kram 🐘

Tack tack alla som skrivit här hos mig idag. Jag skulle kunna säga ”ni anar inte vad det betyder” men ni om några vet betydelsen av att lägga bomull och kloka ord kring dagar som skaver mer än vanligt. Idag var en sån dag och även om det inte direkt var desperation jag kände så var det helt klart ett lite skamset viskande ”hjälp”.

Jag är inte bra på hjälp. Att våga be om hjälp är det yttersta av svårt för mig. Det är sådär svårt så det blir lite knöligt i halsen när jag sväljer. Att be om hjälp är liksom ett blottande av, eller snarare att öppna upp för att jag inte klarar allt själv.
Jag klarar inte allt, och framförallt klarar jag inte allt på egen hand.
Det här låter som ord man pratar på förskolan. Jag ligger väldigt mycket efter där.
Jag återerövrar eller kanske erövrar jag insikterna lite i taget.
Tack vare alla era smarta och framförallt så genomsnälla inlägg känner jag mig stärkt i att jag är okej. Att okej räcker bra. Att jag är bra nog, troligen på alla möjliga kanter men också här.
Jag kan hjälpa till. Och jag kan få hjälp när jag behöver.
Körskola för mänskliga livet del ett. Tack för den varsamma lektionen. Kram ❤️🙏🏻

Okej räcker bra SeKlart! Frågan är om det inte ändå är mer än ok. Jag sätter ribban rätt högt på nåt sätt. Också extremt dålig på hjälp och har lite höga ambitioner. Pianisten skrev: ”Det jobbiga när man kör det där maskinläget är nog att jag mått ganska bra i det, man blir lite hög på sin energi på nått sätt.”
Jag tänker att jag till viss del kan känna igen mig i det. Planera helgerna så att de går i ett, check, check, check och att det är lite tillfredsställande i att kunna bocka av och lite maskinellt. I helgen havererade min tidsplan. Det är då det blir lite jobbigt. Och det är då på nåt sätt jag måste fatta att det är mina egna ambitioner som är högt satta. Ingen annan varken vet eller bryr sig. Och jag kan egentligen både delegera och be om hjälp. @Se klart skrev:"Jag klarar inte allt, och framförallt klarar jag inte allt på egen hand."
Det är en viktig insikt. Men det är nog så svårt att leva efter, särskilt när man hamnar i maskinläget. Jag tänker att det är en varningssignal ändå och att det är bra att du ser den. Snart jul och viktig avkoppling.

@Se klart men som jag känner igen mig i ditt inlägg från igår lunch. Det är många Imovane genom åren som har räddat mina arbetsinsatser. Det har känts som det enda rätta - men är det det? Jag tror vi får oanade insikter här i nykterheten.
Var rädd om dig!
Kram!

@Se klart Tänker på det där med att be om hjälp. Jag är ganska dålig på det. Det ena gäller tex när det gäller datatekniken..journalföring osv...har jag fått en genomgång en gång och inte riktigt förstår..har jag väldigt svårt att be om hjälp igen...till slut måste jag be om hjälp men det kan ta lång tid innan jag gör det, det är då väldigt pinsamt att fråga..att jag inte har frågat tidigare. Det andra som handlar om att be om hjälp var när min man var sjuk i cancer framför allt när han låg på Sahlgrenska under drygt två veckor. Jag hade behövt hjälp då. Jag hade behövt att istället för att köra själv att någon var med och körde. Jag hade behövt be om att få komma hem till någon vän att äta mat. Jag gjorde det inte då, jag tänkte att man borde förstå...fast många är ju upptagna med sitt. Om jag skulle utsättas för en svår situation igen ja...då skulle jag be om hjälp...det är ju inte säkert att jag skulle få den...men jag skulle be om den.

Du är ju också en oerhört klok person...så jag tänker...precis som du gör...lyssna till din kropps signaler...du först!

Varm kram:)

Att säga att man inte förstår, då är man smart, att låtsas att man förstår, är tokigt. Att be om hjälp när man behöver är bra, helst om man vet vem som kan hjälpa mig, att hjälpa någon annan när man kan, är bra för själen.❤️..Jag har haft sömnsvårigheter för några år sedan, det hade troligen med alkoholen att göra. Nu om jag sover dåligt en natt, så är det oftast något jag är orolig för, eller grubblar på. Oftast löser sig det mesta, om man inte räknar med svår sjukdom. Se Klart, var rädd om dig, det finns bara en DU ❤️

Tack för alla ❤️❤️❤️ Jag bär med mig alla kloka och och tankar, och så kikar jag in här och tänker på det RIKTIGA jobbet jag har gjort och gör varje dag. Nykter.
Slår allt. Kan missa både det ena och det andra, faktura-attester, inlagd sill, eller skjuta medaebetarprocess till februari.
Jag dricker inte. För MIN skull.
Allt annat kommer efter det, hör jag @blendas ord eka inuti.
Att inte ta första glaset är sedan en tid en lag som sällan eller aldrig ens i tanken dyker upp.
Att nykterheten går före allt är också en process att etablera.
Jag tror att det för mig är nödvändigt med forumet- så länge det känns nödvändigt (och så länge jag själv kan bidra med något men det är inte heller livsviktigt varje dag)
För mig har det kommit att bli en del av mig. Ett tag tänkte jag på det som doft-allergi för att man då får avstå vissa festligheter när människor brukar ha parfym! Men numera tänker jag att det är en superkraft, inte en brist. Stor skillnad i mitt mindset som gör mig mer livs-stolt.
Idag kör jag tricket att gå väldigt långsamt, så kroppen tror att jag har all tid i världen!
PS! Tips på superbra tv-serie är Dopesick som handlar om Oxycontin-katastrofen i USA och läkemedelsföretagens bisarra cynism

@Se klart Tack för att du påminner mig om mina egna ord.
Kämpar också hårt med en tuff verklighet, många måsten, orosmoment och en del sorg.
MEN jag är nykter. Allt annat får helt enkelt ordna sig på det ena eller andra sättet.
Kram!

Intresseklubben är på besök och delar med sig av kvällen nyheter.
Ä hämtat ut paket = novembersyssla som verkligen blir lättare för varje nyktert år. Inte en enda tanke kring atf vara tvungen att stanna till och villhöva ett glas vin.
Fredag är underbart men inte samma laddning från förr, ett jämnare flöde även om Gränsvakten har att göra för sin lön. Halvsju ss han (rikssvenska helt klart) att jag fick gå ut och handla på villkor att jag lämnade mobilen hemma. Det gjorde jag inte. Men lämnade den sen ifred och stängde av mina kommunikatornsprigram. Köpte hyacinter
Bestämde oss för att stanna kvar istället för att vrålstressa ut till landet.
Gjorde något så lyxigt som händer 1 ggr/år och beställde frukost hem från ett ljuvligt ställe i min stadsdel. 8:45 levereras detta och min princip är att ut och rör på fläsket när du ska handla samt andra mer politiska överväganden kring den cyklande underklassen som växt under Corona då folk tydligen inte längre orkar gå ut och handla sin mjölk.
Fiket ligger en bit bort, har stadens godaste croissanter (jag bjuder @varafrisk om du kommer!)
Det ska vi njuta av imorgon bitti, smoothie, juice och yoghurt.
Helglyx delux men jag har å andra sidan inte hunnit med frukost en enda dag denna vecka så jag har fortsatt jobb med jämnare flöde i mitt liv- och fortsatt eller utökat jobb för gränsvakten från (är det) Hägersten? 👨‍🚒💂‍♀️Han är på inskolning! Kram alla d-vänner! 🥰

Aha, en gränsvakt från söderort ✨💂‍♂️😄 (pratar man lite sådär som en söderkis om man är Hägerstenare? 🤔)! Fint med lyx-frukost 🥐☕️😊. Har några såna där frysta, inte jättegoda ”gör-det-klart-själv-om-du-ska-ha”-croissanter som jag baske mig ska gå och ta fram nu. Kram och ha en ljuvlig morgon 🏙🥰!

Tack alla croissant-mumsade och alla ni andra! Jag hade skrivit ett vrållångt inlägg men intresseklubben kan lägga ner pennorna- nu ska det åkas till landet.
Min gränsvakt har alltid ledigt på lördagar. Behövs dylika uppgifter så rycker min man in sån bra vikarie.
Kram från där solen skiner! 💕💂‍♀️