Jaha idag blir det julbord med sambo, hans bror o fästmö. Ev. något vuxet brorsbarn också.De vet att jag ställde till det förra helgen och dessutom körde onykter.
Det jag gjort kommer vara elefanten i rummet, eller snarare vid bordet.
Kommer bli pinsamt att sitta och kallprata trevligheter när man vet att de vet.Pust! Lekt med tanken på att ställa in och stanna hemma, men nu bestämt mig för att följa med ändå.
Mycket tankar på att de tycker synd om min stackars sambo som behöver stå ut med en sån som jag.

@Liten på jorden Skönt att du bestämde dig att följa med ändå,, det kommer en dag då man måste stå för sina misstag.
Du ska se att det är ganska skönt att få prata ut om det,, om det kommer på tal, det blir lite jobbigt för stunden.
Men du,, låt bli bilen,, det blir dyrt som f*n om du åker dit,, och jag kan lova att den ångesten som du får då polisen står där med ditt körkort i handen, är värre än något du någonsin känt.
Och du ska stå på jobbet och berätta för alla kollegor vad som hänt + chefen.
Det vill du inte!
Tro mig,, jag har gjort den x 2 till och med. (Jag är också Elefanten, så du är inte ensam där)

Julbord igår. Det var bra och inget särskilt sug. 85-åringen i sällskapet tog en konjak till kaffet efter maten. Det såg ju himla gott ut, men inte så att det kändes jobbigt.
Idag advent. Kom på när jag tände adventsljuset att det flera år varit så att det kommit i otakt med tändandet av ljusen. Det har alltid varit något elände åtminstone någon av helgerna. Bakfylla, osämja etc. Vilket slöseri på liv och år.
Har svårt att känna riktig glädje med julen. Barn som bor långt bort och avundsjuka på de som har sina barn och barnbarn närmare.
Stressas av bilder i sociala media där folk lägger upp bilder på allt MYS. Det är glöggmys etc. och sedan kommer nyår och det ska tipsas och smakas champagne i TV:s morgonsoffor.
Sånt tycker jag känns jobbigt. Man vill vara som ”alla andra”…
Har provat köpa dyr champagne och rom och glögg o massa annat dyrt men när man måste smygdricka det för sin sambo så är det ju inte så mysigt när man inte kan hälla upp i det där fina glaset utan kanske ta en skvätt direkt från flaskan och sen bli osams för att man luktar alkohol.
Jaja idag blir det dag 8 utan alkohol i alla fall. Heja oss alla här som kämpar med oss själva.

@Liten på jorden Hej, kul att det gick bra på julbordet.
Högtider är inget jag tycker om längre, försöker man hålla sig ifrån sprit, så blir man rädd för dessa helger.
Jag har barnen en bra bit bort också, men till veckan kommer dom hem.
Det blir bara vi till jul, och det känns jäkligt skönt.
Nyår brukar jag och sambon sitta själv bara,, ibland sover man innan 12 slaget.
Man kräver inte så mycket när man är 49 år, och har hunnit gjort det mesta i sitt liv, man kan säga att man inte levt ett stilla liv utan händelser direkt!
Kämpa vidare, och ta hand om sambon!

Hej, fint att det går bra, även om juletider är tuff med barnen långt borta. Angående att vilja vara som alla andra- man får jobba med att hitta sin inre punkare och börja njuta av att ge alkoholindustrin fingret och gå sin egen väg. Det går verkligen att ändra inställning. Förut älskade jag att vara en av de flamsiga med vin och cigg på festen, nu älskar jag att vara den nyktra och tycker att det är det coola valet. Man får bestämma sig för att det val man gör är rätt och backa sig själv. Och jag backar dig här på forumet!

Ja egentligen är det bedrövligt med alkoholnormerna i samhället. En ny kollega råkade säga att hon inte dricker alkohol. Veckan efter nämndes hon (naturligtvis i sin frånvaro) och någon sa:”- Ja nu vet ju inte jag vad hon har för orsaker att inte dricka alkohol…” Detta lite mysko som om det vore självklart att det finns en orsak. De som dricker behöver ju aldrig komma med 1000 orsaker till att de fr det men om man INTE dricker då ska det utkrävas förklaringar eller spekuleras.
Så irriterande 😡

Ja, det är konstigt med ifrågasättandet Det är lite samma om någon inte äter kött. Det är väl delvis att folk känner sig provocerade av att man väljer bort något som de använder. Väcker kanske obekväma frågor hos dem själva....

@Tikka Ja det går bra. Är tacksam över mitt arbete och hoppas jag kan hålla i nykterheten innan man ställt till det mer för sig. Det måste vara mycket svårare att hålla sig motiverad om man förlorat jobb inbillar jag mig. Men jag vet ju att sug och prövningar kommer att smyga sig på såsmåningom och då hoppas jag att att jag kan agera klokt.