Anonym26613

Så modig du är. Tycker inte alls det är fegt att välja sluta när man inte kan få tag på A. Det är smart att skapa sig så många hinder som det bara går. Som den gången som du klippte bankkortet. Att be hjälp från anhöriga hjälper också.
Faktiskt nu när jag tänker så det är ju så behandlingshem fungerar. Typ att man inte ens kommer åt alkoholen.

När man inte har känt känslor på länge, så är det läskigt att sluta dricka. Men tankar och känslor du får är inga order. Du kan låta dem vara. Tryck inte bort dem. Drick inte bort dem, bara låt dem vara.

Med nyfikenhet följer jag din resa. Du kämpar så duktigt 💚🦋💚🦋💚

God Jul! 🌲🎅❤

Tack för fina inlägg❤️

Har sovit väldigt dåligt inatt. Svårt att somna. Somnar och vaknar. Kommer nog ta tid att få bukt med sömnen. Kroppen är mest van vid att somna in med alkoholen i kroppen. Brukar sova flera timmar i rad för vakna upp på morgontimman. Men skillnaden att vakna upp med vetskapen av att varit nykter kvällen före slår allt oavsett dålig sömn. Var hos vår son igår på uppesittarkväll. Han bjöd min man, min dotter på öl. Jag blir aldrig tillfrågad vilket känns skönt men han och hans sambo är oerhört måna om vad jag vill dricka istället, igår blev det julmust.

Även om ena hjärnhalvan tänker aldrig mer alkohol så håller den andra på att spöka. Skulle nog vilja säga att tre fjärdedelar av hjärnan spökar. Blir sugen när de andra dricker öl. Funderar redan hur det ska bli på nyårsafton.

Idag blir det alternativen alkoholfri julöl, svagdricka, vanlig julmust el sockerfri julmust. Jag väljer nog svagdrickan. En tradition sedan barnsben. Jag bodde ju på landet och ”drickabilen” kom hem. Mina föräldrar köpte en stor kagge med svagdricka. Heter det kagge eller är det västgötska? Minns första somrarna när vi hade sommarbarn fr Göteborg..första gången som jag hörde ordet mocka…Min pappa sa ju möka…och när jag började skolan…så annorlunda med en del mat…jag var ju van vid egengjord blodpudding..mat utan konserveringsmedel….ja herregud…vilka olika världar. Nog om detta….nu kom jag in på ett sidospår…

Hos mig skiner solen och ca nio minusgrader så underbart☀️Ska ta en promenad snart👌🏼I år drog min man och jag vinstlotten barnen kommer hem t Kalle Anka och vi ska fria julafton tillsammans. Jag är tacksam, känner mig nöjd och jag kommer att vara nykter🙏🏻❤️

Jag önskar er alla en God Jul 🌟Tilla alla oss som kämpar💪🏻Till alla som är ensamma/känner sig ensamma då julen kan upplevas så annorlunda. Jag kan förstå detta…jag har inte varit helt ensam utan haft min man men känslan av ensamhet har ändå funnits där. Så till Alla en varm innerlig kram❤️

Vad bra att det kändes bra ändå. Funderingarna och suget kommer du att leva med ett tag tror jag. Men handen på hjärtat, hade dagen/kvällen varit bättre med alkohol? Jag tror ju inte det.
Och även inför nyår gäller det att hitta fokus: ”jag skålar i a-fritt bubbel”. Det finns faktiskt så goda sorter så just smakmässigt förlorar du nog inte så mycket. I år var nog första året utan svagdricka för mig. Vi drack alltid det när jag var liten, tappat från kran blandat med lite julmust. Det blir inte riktigt samma sak från en plastflaska men det har hört till, men jag tycker inte längre att det är särskilt gott. Men gamla traditioner sitter i. Igår blev det alkoholfri öl. Hade köpt en god NAPA från Sigtuna Bryggeri. Den passade så bra till de salta smakerna.

Är väldigt trött idag men hade jag druckit alkohol igår så hade jag varit SÅ trött idag. Hade en mysig julafton med barn och make🙏🏻 Kom i säng vid 00.30-tiden vilken bidrar till att man känner sig tröttare. Men sov lite bättre inatt, tack och lov för det. Vackert väder även idag! Sol, vitt och minusgrader☀️

Förutom under de senare åren är jul inte så förknippad med alkohol för min del men med mitt beroende så har det ju blivit det. Dagen före julafton…slå in julklappar i garaget drickandes en öl. En snaps i glaset till julmaten men även en liten klunk direkt ur flaskan i köket. Fy farao! Usch så vidrigt! Igår drack jag alkoholfri glögg och svagdricka ( ur glasflaska👌🏼). Och hela familjen drack alkoholfritt…det var inga problem med det.

Men visst … visst håller hjärnan på… dels med tankar på nyår dels med tankar på de här mellandagarna. Att krypa in i den där bubblan med ett glas vin eller två eller tre…sittandes i fåtöljen som vi flyttat in i ett annat rum eftersom julgranen står på fåtöljens plats. Å då när fåtöljen står för den står så mycket lättare att krypa in i bubblan…då njuter jag…ensamhetskänslor försvinner ifall de gör sig påminda…ja alla känslor försvinner. Ska ju inte jobba nästa dag så vad fasen är problemet?!?! Nästa dag blir likadan.. och nästa…och nästa.. så böckerna som jag ville blev olästa… närvaron jag ville känna försvann…istället blev det timmar av tittande på Instagram och Facebook…då om inte förr ska alla lägga ut bilder….blandat med reklam. Och helt plötsligt var julledigheten över…🙄🥺

Jag vill inte ha det så i år…det kommer inte betyda att julledigheten kommer bli helt fantastiskt…för det kommer bli ett förhandlande…precis som Se klart kommer jag känna dagar som blir tråkiga…å då handlar det om att stå ut i känslan. Jag tänker faktiskt att det är viktigt att stå ut i känslan att inte fly in i något annat även om det inte är tråkigt. Dagar då Systembolaget är stängt gör inte att förhandlandet avtar men för mig blir det ett avbrott och möjlighet t nystart.

Jag funderar på vad är viktigt för mig med den här julledigheten. Naturligtvis först och främst nykterheten. Men därefter att hitta lite ro, tillåta mig att vila…gå i morgonrock utan att känna stress, läsa.

Idag är tanken att min man och jag ska gå på bio men just nu känner jag mig så trött så jag vet inte om jag orkar. Vi ska i alla fall åka till ett motionsspår där det finns en tipspromenad för vuxna och barn. Det är ett par som tog initiativet till detta förra året en tipspromenad mellan jul och nyår och en ny mellan nyår och trettonhelgen för att samhället stängdes ner. Restriktionerna är inte lika stränga än så länge men i år finns en ny promenad. Man kan swisha pengar till dem som sedan skänks till Barncancerfonden. Minns inte summan från förra året men den var ganska stor. Nytta med nöje!

Önskar er alla en fin Juldag🌟🌟

Saknar också redigeringsknappen….

Även om ni förstår så ska det stå….

..Å då när fåtöljen står där den står är det så mycket lättare..

…Se klart skriver….

…fly in i något annat även om det inte är alkohol…

Kram🌟

Anonym26613

Grattis till nykter julafton 💚🙏🎅
Det märks att du får avsmak när du tänker på förra jul. Bra tecken 👌

Jag minns hur jäkla trött jag var när jag slutade. Tror du också var helt slut, även om det kunde bero på medicinen du åt. Men vilket som, så är det bra att förbereda sig, att man inte orkar så mycket de första veckorna. Tydligen går energin åt att kroppen rensas och man återhämtar sig. Så ta det lugnt 💚 var snäll mot dig själv!

🌸💚🌸💚🌸

🦋

Blir glad att du tittar in @Miss Mary Poppins💗Tack🙏🏻 Förra året drack jag inte heller under juldagarna och tror inte att jag gjorde det året året dessförinnan men under mellandagarna. Är ändå väldigt glad över att jag är inne på tredje dagen som nykter.

Ibland när det handlar om att räkna dagar kan det bli mer viktigt i att vara duktig (själva presterandet) än betydelsen av att vara nykter…nykter för den psykiska och fysiska hälsans skull för mig! För mig var det inte så svårt att vara nykter 58 dagar med hjälp av antabusens för faktiskt var det så att jag tvekade aldrig att ta medicinen. Men jag inser att jag är ordentligt alkoholmarinerad och det kommer ta sin tid innan jag landar stabilt. Jag vet inte om jag tänker fel men känslan är att vägen kommer inte vara spikrak vilket den inte har varit hittills. Kanske är det ett försvar för att kunna ha en dörr öppen. Kuratorn som jag träffade på Rådgivningscentrum sa att man skulle börja räkna från ett så fort man hade en icke nykter dag. Jag hade 58 dagar nyktra och det blev som de försvann när jag fick återfall. För min del tror jag att det delvis kunde påverkat men det kan vara ett försvar från mig.

Antabusen var mycket bra för mig eftersom jag kunde vara nykter. Men så dödligt trött och så nedstämd som jag kände mig…det var så tufft! Jag stensov hela nätterna och drömde absolut ingenting.

Var på bio ikväll ” Tills solen går upp”. Bra skådespelare men lite speciell handling men ändå lite mysig.

Ja…det handlar verkligen om att ta en dag i taget!

Kram💗🌟

Anonym26613

Grattis till 3 dagar. 🥳💚 Jobbiga dagar dom första, hur många gånger man än gör det. Men nu när jag varit nykter nästan hela året så går tre dagar raketfart. Nu planerar jag inte längre att dricka. Men fattar exakt din bakdörr. Jag har använt den 4 år. Men årets experiment har gett mig så många goda exempel på lyckanden att jag inte är orolig längre. Jag ska spika igen min bakdörr. Jag tänker säga nej till all a under 2022. Hur tänker du göra?

Jag ser framemot att alla nya kommer in efter julhelgen. Och igen i januari. Det är så roligt att hjälpa andra och när det händer lite saker. Tänk att det gått ytterligare ett år 😱

💚🌸💚🌸💚

Vet du VaraFrisk jag känner såväl igen din beskrivning av förra julen. Gjort ingenting av det man tänkt och vips är julen slut -ungefär så beskriver du det. Så var det för mig och alkoholen gjorde mig passiv. Kanske har du, liksom jag, svårt att erkänna dig trött. Och då när man vilar blir man oerhört trött. Då är det lätt att hålla sig igång med alkohol eller med insta, Facebook, spel och forumet. Jag kände mig väldigt passiv när jag drack. Nu när jag inte dricker har jag tusen projekt och måste egentligen vila lite, men det är mycket, mycket bättre och roligare nu ändå, mer här och nu. Men måste sätta broms.
Jag kan bli tokig på såna som säger hur man måste göra för att lyckas, 0:a dagar t,ex. Det passar vissa, andra inte. Jag har inte valt den rakaste vägen själv, men de två perioder av att sikta på 0 alkohol har egentligen varit de helt bästa. Även om jag första gången körde i diket ett par gånger.
Satsa på en spikrak väg tycker jag! Aldrig första glaset. Du klarar det, och om inte styr du tillbaka upp. Kanske bidrog antabusen till att du kände dig extra trött sist. Jag kan verkligen fatta hur trött och ledsen du kände dig, men kanske ska du låta dig vara i en sån känsla också. Jag kunde ibland förbanna att jag fattat att alkoholen inte hjälpte, för vad gör man då? Men det går över. Fokusera på kroppen för att dämpa tankarna. Jag tror inte att det är särskilt lång tid som du måste ”härda ut”. Du hade 58 dagar med antabus, satsa på att slå det tycker jag. Kanske mådde du även dåligt av antabus. Köp hem ingefärashots och ta en sån när du blir sugen. Eller nåt annat som kanske ger lite energi. Och var snäll mot dig, du ska se att det går vägen. Även om jag ibland kan tycka att det är eländigt att det inte finns nån quickfix nu, så är det så mycket bättre och jag tror inte att jag har haft några såna där passiva tråkiga perioder på länge. Håller tummarna!

Tack för att ni tittar in@Miss Mary Poppins @Sisyfos! Det värmer oerhört mycket🙏🏻

Sovit ruskigt dåligt inatt. La mig sent. Stickar ju raggsockor och får inte ordning på hälen. Så jag ville få till det innan jag la mig men jag fick ge upp…nya tag idag. Har ju klarat av att sticka en raggsocka så jag ska väl klara en till. Somnat och vaknat. Grubblat…

Jag märker så väl hur mina tankar kretsar kring alkohol. Tror att jag har lite svängdörrar hos mig. Eller kanske de där dörrarna som stängs och öppnas på ett köpcentrum. Borde ta fram spik och stora reglar och spika fast reglarna… fast jag känner ändå att dörren håller på och ”småslår” så där som den kan göra när det blåser och dörren inte är stängd.

Jul- och nyårshelgerna har ju varit helger som under de senaste åren framkallat ensamhetskänslor. Tyckte mig inte känna av dem tidigare men nu har de börjat pocka på igen. Jag är ändå lyckligt lottad som har min man och mina barn. Min dotter arbetade igår och går på igen i em, jobba natt. Min son m sambo åker till fjällen. Finns ju dem som är helt ensamma. Jul är så förknippad med familj. Nyår med vänner.
Här på forumet om inte på Facebook och Instagram kan man läsa om hur man firar julen, hur många man är, hur man firar även med ex-släktingar. Och det låter som om det är ganska idylliskt. Det är då jag kan fastna i tanken att om jag skulle bjuda hem någon nu när allt är så traditionellt..vem skulle jag bjuda in då?? Eller ringa?? Och hur dumt det kanske än låter så kan detta trigga mig ..sätta igång tankar på att vilja dricka alkohol. Så vad kan jag göra? Naturligtvis låta bli att vara på Facebook, Instagram och Forumet. Lägga fokus på annat. På mig själv. Lyssna inåt. Men det är svårt…

En annan sak som även den kan trigga är tex att inse att jag kan inte oroa mig för att något ska hända min dotter när hon är ute då jag vet att det finns alkohol inblandat. Och för att uthärda den känslan kan jag vilja dricka alkohol. Igår skulle hon träffa en ”kompis”…känner oftast inte ro förrän jag har haft kontakt m henne dagen efter..

Å det här kanske låter ännu dummare …när tankar kommer till mig om att jag faktiskt kan påverka både mitt drickande min möjlighet att kunna gå ner i vikt…då kan känsla av eufori infinna sig…å då triggar det…

Tittar ut genom fönstret…ser ut som solen försöker komma fram…12,5 minus…kan nog bli fint idag. Ska fortsätta med stickandet idag…

Önskar Alla en fin Annandag …och en extra tanke till alla dig/oss som kämpar och till ig/oss som kan känna sig ensamma🌟

Kram❤️

God fortsättning @Varafrisk! Beundrar dig för ditt stickande. Hoppas hälen löser sig i dag. Vill bara ge en bild av min jul och kommande nyårsfirande. Exmaken blev sjuk så det var jag barnen och deras morfar. Morfar är en lugn typ, säger inte mycket, "tränger sig inte på". Barnen tycker om honom. Flickan har svårt med de flesta besök i vårt hem, inklusive morfar tydligen, för hon höll sig på sitt rum i två dagar. Åt knappt något. Sonen satt på sitt rum och tittade på sina filmer, morfar i vardagsrummet och tittade på sitt. Jag lyssnade på ljudbok. När morfar åkt hem kom flickan ut från sitt rum. Nu planerar vi för att lägga pussel, spela spel och gå på bio (obs att man behöver vaccinationsbevis för det sedan 23/12). Jag vet inte vad jag ska säga. Det har varit lugnt men inte så värst mycket samvaro. För nyår har jag inga planer. Har inga "fria" kompisar att umgås med så jag kommer vara hemma själv. Min pappa frågade och jag såg att ha reagerade när jag sa att jag skulle vara själv. Barnen ska vara hos sin pappa och jag gissar att sonen kommer hit för att sova sen, han har liksom bosatt sig hos mig på heltid (vilket jag är mycket glad för, inte för att jag skulle bli ensam utan för att han behöver struktur och riktig mat).

Vet egentligen inte vad jag vill ha sagt med detta. Kanske att jag väljer att inte känna mig ensam trots att jag är det på något vis. Men vi är olika du och jag och jag har full respekt för din önskan om fullt hus vid högtider och andra tillfällen. Jag har också levt så när vi var gift och älskade det! Men för mig har det blivit lite som att var sak har sin tid och jag gläds mycket åt det jag har och tänker bort det jag inte har. Kanske har det att göra med det där om att leva i nuet och trivas med sig själv.

När jag tittar ut ser jag att du kommer få finfina hundpromenader i dag. Ha det fint Varafrisk så hörs vi snart igen.

Kram!

Härligt @Varafrisk !

Tack för kommentar i min tråd, jag blev så glad att läsa att du har en nykter jul!🤶🧡
Angående det där med att skriva om att må dåligt ... jag har varit så dubbel till det, jag vill ju skriva att allt är toppen för att jag är nykter. Men, så insåg jag att det har hjälpt mig mycket med personer som delar om motigheter - för livet är inte lätt alla gånger! Och det hjälper för mig att skriva om det jobbiga, hjälper mig få distans och analysera och komma fram till att -Nej, alkoholen löser ingenting.

Tankar. Ja, de kan verkligen plåga en ibland. Bengt Renander (Närvaropodden) brukar likna dem med en radio som står på och skvalar, vi styr inte vad som sänds, och det som sänds behöver inte styra vad vi gör - om vi inte vill.
För i min radio finns verkligen riktiga knaskanaler 😂! Försöker byta kanal när det går igång. Funkar ibland att hitta en fin kanal men ibland blir det bara skrap och brus och något ännu värre.
Vet egentligen inte vart jag vill komma med det här .... men, du beskriver mycket tankar på alkohol. Det är fullt naturligt! Det har vi alla här! Ffa i början, det minskar med tiden. Och när det drar igång - tänk för guds skull INTE på en rosa elefant 😉😉😉.

Du fixar det här!
Kram!

Tack för att du tittade in @Charlie70 :) Ja, jag vet inte riktigt vad du ville säga med ditt inlägg för jag vet inte om du tänkte att jag hade offerkoftan på eller om du tänkte att jag var lite egoistisk i mina tankar...att det bara handlade om mig....eller kanske att väcka mig liksom...att inte lägga energi på vad man inte har utan vad man har...och att jag då ändå har det väldigt bra. Jag vet inte...men det skulle ju kunna var några tolkningar...hur som helst så kände jag ..att jag fick inte fram mitt budskap....eller jag vet inte om jag hade ett budskap. Hur som helst så har jag ingen som helst önskan om att ha fullt hus på högtider eller inte annars heller för den delen. Och som sagt var vi drog vinstlott i år som fick ha barnen samt svärdotter hemma på julafton vilket innebär samvaro för mig/oss. Även om jag inte vill vara utan min syster samt skulle önska att få träffa en del av släkten ibland så betyder inte det att det var bra på julen...att det var en jul så som jag ville ha den....och framför allt inte mina barn. Sedan vi började fira jul ensamma har våra barn mått mycket bättre i det...ingen som kommenterar osv. Men det har varit jular som varit tuffa då vår dotter inte mått så bra eller har dragit iväg. Så jag har gjort/gör vad jag kan för att få en helt ok/fin jul och likadant med nyår. Kanske låter detta som ett försvar men det är nog mer menat som en förklaring. Om det låter som jag tog illa upp så gjorde jag inte det utan det fick mig bara att fundera några varv till, Charlie70:)

Vad ville jag då säga med mitt inlägg? Jo, det handlar väl om att jag inte är tillräckligt grundad i att vara rofylld i mitt egna sällskap vilket triggar lusten att dricka. Om jag inte ska välja att känna vad jag känner...det är på den känslan jag dricker...jag behöver mer stå ut i känslan jag känner...inte bli bitter...inte välja alkohol. Och så finns även en längtan att känna att sig behövd, att någon har lust att prata med mig...visst kan jag ta kontakten själv...men har gjort det så många gånger så jag har tröttnat...det är därför jag även vill välja andra vägar...träffa nya människor.
Jul- och nyårshelgen...är inte så enkel att välja nytt utan det är mycket tradition...det är därför vi har valt att gå på bio på Juldagen under många år, och gärna även någon musikgudstjänst.

@Soffi Så kul att du tittade in! Ja, det är väldigt mycket tankar på alkohol....kan verkligen köpa jämförelsen med en radio som står på och skvalar....det är som ett brus som pågår hela tiden...och nu försöker det verkligen utmana mig. För även om systemet är stängt och jag inte har druckit alkohol på fyra dagar så finns ju beroendet kvar....det känns som om det finns i varje cell av min kropp ...så fruktansvärt obehagligt...Så hos mig finns också många knaskanaler....och jag tänker att jag behöver skriva om dem annars är risken att jag tänker på en rosa elefant!! Hihi...

Det blev ingen hundpromenad fastän det var vackert väder utan det blev en timma i stadens badhus, simmade i ca 40 minuter. Ensam i bassängen större delen av tiden. Men nu dags för raggstocksstickning igen samtidigt som jag ska lyssna på Stina Wollters julaftons program.

Kram till er alla:)

Hej @varafrisk
Jag läste tillbaka i min egen tråd från förra året och blev påmind om mina barns megagräl på annandagen som resulterade i att jag grät mig igenom kommande dagar. Jag skrev att jag var som ett durkslag och det stämmer bra, jag grät massor och av tusen skäl. Barnens bråk, min pappas svåra covid. Det var en fin jul ändå, jag hade inte gråtit på lång tid. Två av barnens relation präglas i viss mån av det där grälet. Det är okej. Mycket är helt okej i det nyktra livet för grunden är frisk och stark. Önskar dig sköna promenad-dagar! Stor kram 🥰

Missade att skriva….kanske det viktigaste…. som jag ofta skriver på exempelvis Facebook…. att helger nödvändigtvis inte är fantastiska utan att det finns mycket ensamhet i samhället..igår pratade man även om ensamheten man kan känna fastän man är tillsammans med andra människor..jag har funderat på att vara med som volontär när kyrkorna går samman, lagar mat och bjuder på för den som vill komma in i samkvämet🙏🏻❤️ jag tänker att ensamhet är något viktigt att prata om att lyfta vetskapen om den existerar.

@Varafrisk offerkofta och egoist/egoism är två ord jag INTE tänkte när jag skrev mitt inlägg. Jag tänkte nog snarare på tacksamhet för det man har och så gjorde jag kanske ett dåligt försök att beskriva min vägran att känna mig ensam när jag är (ofrivilligt) ensam. Att du känner tacksamhet för din familj råder det ingen tvekan om!

Kommer just från bio med flickan. Årets Disneyfilm, den har vi hemma men hon ville så gärna se den på bio. Jag rotade fram några kronor ur plånboken och så drog vi iväg. Flickan kommenterar gärna filmer högt när hon tittar, så även i dag. Jag bad henne vid flera tillfällen prata tystare och hon kämpade, men ibland gick det inte. Och som ett brev på posten blev det kommentarer från en ung kvinna som var där med sin pojkvän. Jag förklarade läget för henne men hon gav sig inte förrän jag sa att vi tittar färdigt på den här filmen sedan kommer vi ALDRIG mer gå på bio igen. Det är OK sa hon... Jag tänker med en suck att om man går på en barnfilm en söndag eftermiddag så kanske man får räkna med att sådant här händer. Här i Stockholm kan man välja att gå på filmen en mindre barnvänlig tid om man vill se den i lugn och ro. Att se årets Disney-premiär är en av få saker som får flickan ur lägenheten så det kommer vi fortsätta göra. Hon har inte så mycket annat.

När jag tänker vidare så undrar jag om inte alkoholen fick mig att känna mig ensam och kanske lite udda. Den gjorde mig begränsad i mitt inre på något sätt. Nu är jag mer vidöppen för mitt inre, har inget att dölja och då känner jag mig också mindre ensam. Vet att du vet. Vi får fundera vidare på det här med ensamhetskänslorna. Jag är uppvuxen på raka motsatt sätt som du och vi är i grunden olika. Har inga syskon, fick träna mig på att vara ensam redan som mycket liten när min mamma arbetade. Därför kanske jag inte ska skriva mer om det.

Låter härligt med simningen. Vi planerar för skridskor i morgon. Håll tummarna för att det funkar och vi kommer iväg!

Kram!

@Charlie70 så som jag känner dig efter min tid här på forumet så tänkte jag nog inte att du skulle tänka offerkofta eller egoism men jag var tvungen att fråga. Och...det är ju faktiskt väldigt lätt att glömma av vad man har och istället se vad andra har...jag är inte bäst på det men jag har blivit bättre.

Alkoholen blir ju en flykt från ensamhetskänslorna eller vilka känslor det än månde vara. Jag tror att jag under hela mitt liv har känt en rädsla för att bli ensam eller att bli lämnad. Jag är absolut inte rädd för den ensamhet som jag väljer själv som nu ikväll när min man är borta. Ok, jag har inte valt den men jag inget emot att vara ensam hemma. Jag är inte heller rädd för att bli lämnad av min man dvs att han skulle lämna mig för en annan kvinna. Inte på så vis att jag inte tror att det finns någon bättre men jag känner mig trygg med att det är vi. Den första natten efter att min man hade fått sin cancerdiagnos var jag SÅ rädd...kunde inte sova och hade panikångest...var tvungen att sitta på trappan för att få luft. Under lång tid var jag rädd inte för att han skulle dö i cancern men vetskapen om att det var ingen självklarhet att vi skulle få leva länge tillsammans utan faktiskt att döden kunde komma emellan och skilja oss åt. Idag är jag så mycket bättre på att hantera just dem känslorna. Har pratat mycket om det i terapin. Om min man dör före mig så kommer jag klara av det. Som du kanske minns Charlie så är jag ju sladdbarn, lite överbeskyddad..jag blev inte så pushad att stå på egna ben...jag ville SÅ mycket men hade inte tillräckligt med mod själv att våga. Jag har känt mycket skam för min rädsla över att bli ensam...att den tagit stor plats...men jag är bättre nu på att hantera den. Och Charlie...jo skriv mer...jag vill bara bli förstådd inte skyddad...så skriv...jag vill höra din berättelse.

Jag förstår din flicka, bio är något speciellt. Jag kan förstå att hon kommenterar när hon tittar med tanke på sin funktionsvariation fast somliga kommenterar ju även utan att ha en funktionsvariation. Men det är då fasen att folk inte kan förstå...Jag kan känna igen liknande berättelser från föräldrar som jag möter i mitt arbete...Var finns förståelsen?!?! Klart att ni ska fortsätta att se Disney-premiärer..Och jag håller verkligen tummarna för att ni ska komma iväg och åka skridskor imorgon. Hoppas hoppas att det ska funka!!

Jag har sagt det förr och jag säger det igen...du är så klok...ja, du är beundransvärd..å du fortsätt att skriv...vad det nu än är...

Varm innerlig kram!

Även om att räkna nyktra dagar blir mer för mig att vara duktig än att faktiskt ta det till en djupare nivå så är det iaf dag fyra idag. Vilket inte hänt sedan i slutet av april! Det känns verkligen som knaskanaler är på i min hjärna och det känns svajigt…imorgon blir det utmaning då det där jäkla Systembolaget öppnar igen!

Godnatt😴

Tack goa @Se klart för ditt inlägg❤️
Ja, det finns mycket att vara tacksam över. Mina barn har lärt mig mycket om mig själv, andra människor och livet i sig självt. Barn och ungdomar som jag mött i mitt arbete har genom att berätta sin berättelse gett mig ett förtroende som jag är så tacksam inför numera är det föräldrar som ger mig det förtroendet. Jag lär mig och är tacksam🙏🏻

Låter som du har haft en bra jul, Se klart🥰 Det känns som om du tar vara på stunderna ..den ena efter den andra.

Kram😍