@Se klart Oj, jag tar till mig så mycket av det du skriver. Du prickar så rätt! Tacksam över dig & över andra här som får mig att stanna till och tänka. Tacksamhet!

Du skrev oxå:
”jag är ju en sån som slutat i något (sorts) förebyggande syfte, backat undan från stupet. Inte ramlat hela vägen ner, kraschat. Alkoholism är progressiv, betyder att jag troligen var påväg dit eftersom måttlighet för mig- håller enbart begränsad tid. Jag kom alltid tillbaka tlll att dricka för mycket. Så det som jag delar är förstås inte hjälpsamt för alla. Jag vet tex inte mycket om att tex dricka på arbetstid. Men efter 1,5 år med covid hade jag säkert bekantat mig med det också…Jag har inte erfarit att mina barn hittat mig redlös- men med sjukdomens hastighet hade det varit troligt. Så allt vi ”inte” gjort- till det kan man nog troligtvis addera ”än”. ”
Det kunde ha varit jag som skrev det! Jag slutar just av den anledningen, att jag vet att jag var helt galet ute och att det bara var en tidsfråga innan jag hade gjort bort mig totalt för familj & andra. Har turligt nog sluppit det.. än.
Jag är så glad för att ni som kommit så mycket längre är här och vägleder! Tack! 🤗

Grattis till tid !!!

Och det där med vinterbad......nä !!! Aldrig !!!
Fick lära mig när jag gjorde lumpen att överlevnadstiden i 4-gradigt vatten var allt mellan 5-10 minuter :O Och vem vill ha en inåtsnopp ?????

Ine ett enda dopp under 25 grader plus !!!!

@adde tack! En av de konstigare saker som hänt mig i samband med att ha blivit nykter- jag badar! Och uppenbart i alla temperaturer! (Min man avstår kan möjligen hänga ihop med din invändning 🤗) kram!

Nu går denna mega-lediga och lata vecka mot sitt slut. Jag har hållit mig i bordskanten för att inte; börja slits ner gamla tapeter och sätta igång ett projekt vi ska vänta lite med. Har inte heller ringt vänner eller familj och erbjudit något alls.
Så nu är jag färdigvilad. Känns som om jag kan anta utmaningen vardag med lite kapital i min kånken i form av lite överblick, ganska skönt!
Jag läser hos nykomlingar (heja!) om tråkighet, lite leda och ibland ilska. Minns det. Att jag kunde vara arg och irriterad- varför skulle inte jag kunna?? ”Och okej jag gör det hör nu för jag har lovat: men sen får det banne mig torna upp sig en roligare nykterhet…” idag finns de tankarna ingenstans att hitta. Jag har väl tråkigt ibland men jag har inga problem med att få tid att gå. Sitter inte timtal vid middagsbordet. Vet inte vad jag gör istället men livet utspelar sig inte DÄR. Livet pågår som en annan liten fors i en annan del av tillvaron.
Igår var jag less. Städat klart. Lyssnat klart på bok. Kokat marmelad, bakat bröd, städat kylen. Köpte hämtmat som smakade noll och ingenting. Idag bär det av mot lägnhetslivet, promenader i stan, jobb. Träning på gymet. Ordning och reda med att lägga mig i tid. Inga resor eller vidare festligheter inplanerade och det är väl så som januari känns igen.
Önskar alla en skön lördag. Även lite småtråkig sådan blir aldrig så stentråkig och deppig som en bakis-lördag.
Vi kämpar på eller hur? Kram 🤗

Hemma i vardagshemmet. Älskar det. Älskar också att ligga och dra mig två timmar i sängen på en söndag. Guilty pleasure men frågan är hur guilty med tanke på att jag är pigg om än lite trött av sömnen och söndagen.
Jag har fortfarande en autostrada till att känna mig just lite skuldslagen, det ligger mycket nära i mina val av känslor kring mig själv. Blir fortfarande arg och irriterad när jag är ”för lat”. Därför gissar jag att mitt jobb har också den funktionen. Att jobba till en får blodsmak i munnen- då går det inte att vara missnöjd.
DET blir en utmaning detta år. Att inte vara acceptera att jag inte orkar-allt utan att också gilla mig själv när jag inte orkar-allt.
Idag ska jag se utvandrarna på bio. Härligt. Står i kö på några klasser på gymmet men väldigt många väntwlistor så jag får boka in mig kommande vecka istället.
Ha en skön söndag! Kram 🍀

Känner igen mig delvis i dig @Se klart. Tycker om att gå länge i morgonrock. Slappa. Läsa. Men får alltid lite dåligt samvete. Bör ju ta på mig…göra lite nytta….fast så tänker jag…mina lediga rår jag över själv. Kanske ta hänsyn t mannen…men även han tycker ju om att slappa men har måsten inom sig.

Skulle sett Utvandrarna på Nyårsdagen men blev ju sjuk. Du får berätta vad du tyckte om den.

Kram💞

Dag 1 i vardagen- med rutiner och lite ordning och reda. Tråkigt men behövligt.
Lite påminner det om nyktra jobbet/bara att göra. När jag kom på det kände jag en lättnad: jag är ju bra på det här att bara göra. Jag vet hur man kliver stora steg över irritation och liksom skav som kommer av att medarbetare är sjuka och jobbet ska ändå göras, inga optimistiska planer går att lita på. Acceptans. Fokus på det jag kan påverka. Som att gå och lägga mig i tid och det ska göras nu! Kram måndagsklubben 🌟

Dag 2, mycket bättre utfall på vardags-kvoten.
Nummer 1 bra var att jag gick upp vid 05:45 och satte mig med mitt goda kaffe xi datorn cirka 06:10- då får jag 2-2,5 timme att jobba utan att bli störd. Så skönt!
Frukost blev det inte men brunch- var vrålhungrig kl 11.
Skippade matlagning så det blev pizza med några barn, som gick ganska tidigt. (Ingen alkohol serveras hos oss numera på vardagar)
Ingen glass.
2 bra grejer - 1 inte lika bra.
Jag har då 66% positivt utfall.
Släcker nu- ska helst sova 23.. geting there, en dag i taget! Kram från intresseklubbens riksstämma/ dvs inte mkt handlar om alkohol just nu, eller inget handlar om alkohol. Inte nu, inte sen. 🍀

En intressemedlem antecknar. Bra där av er båda två @Se klart och @Andrahalvlek! 🤗 Själv har jag satt några mål from den 10/1. Nämligen att inte förtära något godis, läskeblask, glass, bullar och annat sockerstint. Jag tänker även på att inte äta alltför stora portioner mat. Två ✅✅ på detta i alla fall. 😀 Löprundor hade jag tänkt att sätta igång med också, men det är lite eftersläpning på dem.😅

Kram

@Torn Inget godis, läsk, bullar eller godsaker är ju en svinbra målsättning! Jag tänker fortsätta med noll choklad, och det är faktiskt inget annat godis som lockar mig. Bullar är dock min svaghet, jag mulade i mig tre stycken på kort tid i måndags kväll. Det är okej, jag behövde nog det efter all oro och logistik med sjuka dottern. Bullar sällan är okej. Om jag sköter frukost, lunch, mellanmål, smoothie så tänker jag att det inte blir så många tillfällen för blodsockret att dippa och skrika efter sötsaker.

För att komma igång med löpningen igen är ett tips att bara ”känna efter lite”. Vips så brukar man vara igång. Jag är lite avundsjuk på er som kan springa för det är verkligen en optimal träningsform. Man kan göra det när som helst, får frisk luft och hela kroppen inklusive flås får jobba. Förut hade du ett varannan-dag-upplägg väl? Det är ju lätt att komma ihåg. ”Sprang jag igår? Nä, då springer jag idag!”

Kram 🐘

@Andrahalvlek Tack för pepp! 🤗 Jo, jag sprang ju varannan dag och det funkade svinbra. Sedan blev det för kallt väder, och då sket det sig. Jag har ju tagit en del rundor mer sporadiskt det senaste året, men vill tillbaka till mer regelbundna vanor. Det dumma är att jag har ju all statistik på mina km-tider, puls, kadens mm lagrade på telefonen. Och kan inte låta bli att kolla tillbaka på detta och jämföra med hur den senaste rundan såg ut.😅 Men då blir jag sur för att det såg bättre ut tidigare. Och tappar motivationen pga det. 😂 Undra om det går att radera all data, och börja om från scratch liksom.🤔 Det känns som om jag vill göra det.

Kram

Vad skulle jag ta mig till utan denna starka @intresseklubb 😍
Bra vi är! @torn jag väntar på nån impuls att komma igång med löpningen. Ibland är impulsen nära men- näe, nu blev det mörkt och svinkallt idag också. Fast jag köpt pannlampa! Tycker det här med att börja om från scratch är helt i linje med din personlighet dessutom. 🤗
@andrahalvlek ja vad är det med bullar? har bakat de godaste bullarna ”till barnen” men det är snarare till mormor herself… Bra när jag är i stan är att här finns just nu väldigt skralt utbud av goda grejer- hemma alltså. Mycket impad av ditt schema ✅✅✅✅✅✅✅✅
Kram 🥰

Det blev en springrunda. Nu är jag igång. Just precis så här i starten av en bra vardag känns det mycket värdefullt att vara nykter. Att få känna sig utvilad. Ha energi. Fortsätter med tidig morgon. Känns som en nyckel till att slippa stressa så mycket med jobbet. Nu lite tråkig podd och sova. En riktigt malande röst är Nils Bergman- rätyegångspodden. Som en halv Imovane. 😴

@Se klart Låter härligt Se klart! Har jag sagt att en kvinna som går på yogan har lånat ut sitt utseende till dig?
Tidig morgon är guld värd. Man sätter likdom grundtonen för dagen. Vsd som än händer resten av dagen, så har man fått en stund i frid🙏

Åh @sattva precis så är det. Gör liksom skillnad på hela dagen.
Idag stor flopp. Kunde inte somna. Lade mig på soffan halv två och vaknade kvart i 8. Gissar att även med dessa nya vanor ska man inte vara för hård mot sig själv.
Men det ligger nära till hands för många av oss.
Tack för lånat utseende- hoppas det är trevligt och kanske rentav till det bättre💅🏻🤗
Kram ha en fin dag!

@Se klart Den förbannade sömnen. Så opålitlig och hit och dit att man blir helt matt. Ett steg fram och två tillbaka, två steg fram och ett tillbaka. Ingen pålitlighet för fem öre. Suck.

Jag har själv haft några sömnryckiga veckor nu. Igår testade jag appen Insight Timer och jag valde ”Meditation för djup sömn”, 20 min med Anna Johansson. Jag somnade och sov hela natten utan paus för toabesök ens. Tjoho! Känner mig nästan hög av pigghet idag, och det passar ju bra när jag ska ut och köra många mil med bil.

Heja dig och löpningen!

Kram 🐘

@andrahalvlek Tack för tips! Igår lyssnade jag också igenom ett avsnitt av Somna med Henrik (FÖR rolig för att somna till) samt någon meditation- för svår.
Testar nytt ikväll. Helt klart är min stress värre när jag kommer igång senare på morgonen. Bra att ha lokaliserat detta../
Vet inte om det kan vara värt att prova atarax vid sänggåendet. Ska kolla. Fått för länge sen men inte testat. Sömnen- blä när den krånglar! Har iaf slut på mina sömntabletter och har inte bett om nya. Ett halvt steg fram! Kram 🥰