Nykter livet ut

Profile picture for user Sisyfos

Sömnen ja, jag brukar inte ha sådana problem med det när jag inte har fått för mig att jag behöver alkohol för att somna 🤔. Men nu har jag större problem med sömnen. Tänker att det är viktigt att jobba med det i tid. Fick atarax utskrivet för några år sedan och testade det. Vet inte om just det funkade eller om det räckte med nedvarvningen som jag ägnade mig åt då För mig tror jag att det är nedvarvningen som behövs, jag har vaknat på nätterna också i stress nu och det är ju aldrig bra. AHs tips lät ju som en guldgruva. Att få bukt med sömnen är så viktigt.

Profile picture for user Se klart

Ja @sisyfos du har rätt- sömnen är så viktigt men kan göra en knäpp att något grundläggande naturligt ställer till det, funkar dåligt för många av oss. Nya tag efter en halvdålig/eller snarare halvbra? vecka, kram 🤗

Profile picture for user Se klart

Det är ju flera dagar sen jag skrev men har varit inne och läst lite varje dag. Känner aldrig längre att drickandet är i fokus - just nu håller jag på med att få till en bättre vardag med mindre stress och bättre sömn. Bra grej- inte tagit en sömntablett på två veckor.
Veckan med tidig tidig uppstigning och det är bra för mig och gör mina dagar mindre stressiga.
Det betyder i sin tur att jag behöver somna i tid- en ytterligare utmaning för en utpräglad ”kvällsmänniska”. Men lite i taget. Eftersom jag verkligen identifierat fördelarna med den tidiga morgonen- känns det mer motiverande och helt möjligt. Det är en del, gissar jag, i förändring. Att ”vilja” effekten tillräckligt mycket.
Igår lördag höll jag min goda vana och gick upp tidigt för att preppa för mina frukostgäster 👨‍👧‍👦👶🏼
Sprang, duschade kallt- med följande oplanerad sen höneblund - 2 timmar 🙀🙀🙀Det gick att somna ändå. Idag gick det att sova till 10.
Har röjt ut hela julen nu, så skönt. Satt en stor bulldeg. Mannen spikar och målar ett ytterligare projekt. Jag har dagen nästan för mig själv. Ska lyssna på bokklubbs-boken samt tänka lite. Perfekt dag för dessa göromål. Igår såg jag serien ”En brittisk affär” tror jag är rätt namn. Väldigt väldigt bra. Ohyggliga mängder alkohol och dess biverkningar på livet.
Undrar ibland hur mitt liv blivit om jag aldrig hade druckit. Går inte att ångra. Gör faktiskt inte det heller. Kanske en av få nykterister som tycker att det var ok att dricka fram till att det inte var det. Inget är tråkigare, allt är bättre. Njut av söndagen! Kram 🥰

Profile picture for user Andrahalvlek

@Se klart Riktigt bra att du inte har tagit sömntablett på två veckor 🙏🏻 Själv har jag kommit till den insikten att jag nog måste skippa mina höneblundar 😢 De påverkar nattsömnen negativt har jag märkt. Jag blir inte trött nog när det är dags att sova. Men att lägga mig ner och bara blunda och ställa larmet på 30 min är okej, då brukar jag inte hinna sova många minuter. Bara för att det är så skönt att blunda och känna vilan liksom landa i kroppen. Obegripligt att det inte är lika skönt att lägga sig ner när det väl är dags att somna för kvällen. Men godnattmeditationen har funkat sen jag började med den, hoppas det fortsätter så nu när det är dags att börja jobba igen.

Jag har sömntåg som går vid vissa tidpunkter, utan att vara tvärsäker exakt på när tågen går. Men om jag inte går och lägger mig ungefär samma tid kan jag missa tåget och då kan klockan lätt bli både 01 och 02. Senast kl 22 ska jag ligga i sängen och senast kl 23 ska jag släcka ner skärmen och sätta på min godnattmeditation. Punkt.

Kram 🐘

Profile picture for user Se klart

Jag har dina tider @andrahalvlek - tandborstning senast 22:30 och släcka 23. Det här är ett projekt jag verk-li-gen vill komma iordning med, min sömn har ju varit knäpp så många år och är också en viktig faktor till mitt drickande. Sen flöt drickandet ut på allt möjligt. Och jag har inte haft riktigt kraft att ta tag i det förrän nu. I morse : vaknade klockan 06 och detta innan klockan ringde. Klappade mig själv på axeln. Typ.
Tricket för min nattsömn är ju att komma upp i tid…måndagskram!

Profile picture for user Se klart

Skrev ett så (för?) långt inlägg igår och sen dog telefonen. Story of life men idag ska jag iaf få ny dator.
Jag är SÅ glad för mina tidiga morgnar. Jag sitter vid mitt skrivbord med en kopp kaffe 06:15. Tänder ett ljus. Säger godmorgon till pappa (på bild). Förbereder dagen. Sen kan dagen rulla in som en snäll våg för jag är redo. Nu har jag lite paus så jag checkar in här och säger god morgon forumet. Hoppas att ni får njuta av er dag, inte bara stöka undan den. Jag ser fram emot eftermiddagens hämta på skola/förskola. Och mitt soffhäng med man lite senare. Har dessutom bara ett par möten idag så det blir en springtur också. Kram 🥰

Profile picture for user Se klart

Ja @sattva 💕 har alltid varit lite avundsjuk på dig- och inspirerats. Tack 🙏🏻

Och jag har njutit av min dag. En fullproppad sådan men med något så ovanligt som lugn i stormen. Så mycket som drar igång nu och jag tycker att jag vilar mot de där tidiga morgontimmarna ha dagen. Hade ett gulligt gäng på middag. Skjutsade hit och dit men jag låg trots det i sängen en stund innan klockan slog 23.
Sova straxt. Att ”hoppas” att komma upp lika tidigt känns plötsligt lika vettigt som att ”hoppas” vara nykter. Bara jag som bestämmer. Har ansvaret. Nykterheten verkar sprida sig. På det bra sättet- och då menar jag tänket och görandet. Kanske är det så som @torn så bra beskriver- stt han mår bättre och bättre hela tiden.
Har inte känt igen mig hundra i det. Men nu börjar jag förstå vad du babblar om @torn 🤗
Känner mig tillfreds och in power, en skön kombo. Godnatt alla vänner här. Du som är ny och som jag irrar runt och försöker förstå hur forumet funkar så vill jag bara hälsa att ja- det gör det. Kramar 🧚‍♂️

Profile picture for user Se klart

Försov mig. Eller vaknade min vanliga tid = stressigt. Men inte ge upp. Ny dag imorgon.
Så måste det kunna vara hur ska vi annars kunna bli bättre? Jag är jäkligt dålig på att små-misslyckas. Att ge mig på saker igen. Har med det där med självsnäll att göra.
Bra där- två dagar i rad, en mindre lyckad dag = lärande. Okej. Kram en dag som blev stressig fast jag ville den skulle bli lugn. 😥

Profile picture for user Andrahalvlek

@Se klart Det är ju en jättebra insikt. Att du verkligen märkte hur mycket mindre stressigt det blev när du började jobba jättetidigt. Sen att det inte funkar varje dag inledningsvis är ju bara helt normalt, målsättningar kan ta tid att sträva mot. Jag tänker att det är precis så vi lär oss snirkla oss fram på den nyktra resan. ”Det här funkar, det här gillar jag, så här kan jag göra, det här behöver jag skruva lite mer på” osv.

Det är ju viktigt att du får sova tillräckligt många timmar och att din arbetsdag inte blir för lång utan att du slutar tidigare också. Men jag kan tänka mig att de första ostörda timmarna kan vara viktiga för dig att få till, för sen kommer alla möten och andra puckar susande. Minns i mitt förra arbetsliv att jag vissa mötestäta dagar verkligen kände att jag inte hade fått något vettigt gjort alls vissa dagar 😢 Jag fick verkligen jobba med att säga till mig själv på skarpen: Möten är också jobb!

Kram 🐘

Profile picture for user Andrahalvlek

PS. Min högsta chef tillbringar kanske 80-90 procent av sin arbetstid i olika möten. Jag är INTE avundsjuk. Men hon är samtidigt ett mötesproffs. Hon styr dagordningen med järnhand, för anteckningar under tiden och sammanfattar och delegerar tydligt fortlöpande. Man känner verkligen att den typen av möten bidrar till verksamhetens utveckling. Hon tycker att det är kul också, det är nog en förutsättning. Jag skulle aldrig fixa det 😫

Profile picture for user Se klart

Tack snälla @andrahalvlek för din insikt om precis vad jag behövde höra. Och det är sant det här att vi får snirkla oss fram lite. Och inte vara för hårda. Hade jag druckit hade jag druckit på besvikelsen över mig själv den här kvällen. Nu har jag laddat om och hjärnan är inställd på en skön morgon med förberedelser och att dyka in i dagen mjukt. Försöker också att inte stanna till så mycket utan fortsätta på en inslagen väg, ja en resa är det väl. Tack för ditt inlägg. Vi som är så vardags-nära här, känns himla skönt att följas åt i det vidare livet. Kram 🥰

Profile picture for user Se klart

Vi följer nån tv-underhållning ihop med våra barnbarn. Just nu tittar vi på 1 mot Sverige, lite knasigt men uthärdligt och barnbarnen gillar. I avsnittet vi såg sist var det en utmaning som handlade om att dyka från hög höjd ned i ett hav av bollar. De låg alltså i bassängen, i liksom en ram. (Gud vilken dålig liknelse när alla som läser har somnat innan man kommer till poängen.)
Iallafall!
Dyk ett var en liten gosse som dök som en fisk rakt ner så smidigt att endast tio bollar lämnade sin plats.
Dyk två var en lång man på 110 kilo som hoppade bomben.
Cirka 2000 bollar skvätte utanför ramens kanter.
Det är skillnaden på mina morgnar.
I morse- ett milt dyk, fokuserad, koncentrerad, lugn. Klockan 06:15 satt jag vid min skärm och förberedde en mega-presentation som jag jobbat med ett halvår. Det gick jättebra. Nervöst- precis som det ska vara. Bra återkoppling. Pustar ut lite nu. En kvart ungefär 🥳🙌🏻
Känner mig lite stolt. Jag fixar svåra saker. Nya saker som den här lite patinerade hjärnan behöver sätta sig in i.
Apropå patinerad tycker jag också att min man just nu förtjänar mig lite mer än vanligt. Så himla glad för mig stege-hållare på livets upp- och nedklättringar. (Som @annabell så väl noterade 😍) Till skillnad från de där männen som avviker från sin viktiga postering. Ikväll har jag lovat att laga mat- det har jag lite LUST med när jag avslutar dagen i bra tid och inte har haft grund flås-andning i 12 timmar.
Jag ser lite ljus här utanför mitt fönster och det beror inte bara på snön. Tänk om det är idag jag ska gå och köpa mig några frön?
Kram på er alla tappra, slappa, goda medresenärer denna torsdag! 💕🌟

Profile picture for user Andrahalvlek

PS. Det där tv-programmet har jag försökt att se. Fattar ingenting. Men det är rätt roliga utmaningar, och det där med dyket var en svinbra liknelse för hur olika jobbdagar kan kännas.

Profile picture for user miss lyckad

Tack för inlägget i min tråd Se Klart🤗💫. Vissa dagar blir man extra berörd av stöd, och uppmuntran. I dessa pandemi- tider kan det även vara svårt att få den där kramen från kollegan, eller pratstunden på tu man hand. Jag är glad att du verkar ha ett så fint nätverk. Där den starkaste tåten hålls upp av din man. Ha en härlig helg, och unna dig något du mår gott av. 🤗🤗