@vår2022 80 dagar, wow! 🤗
Trist med dålig nattsömn, hoppas du klarar av att skaka av dig alla tankar innan du somnar ikväll, hatar när de följer med in i drömmarna för det brukar bli väldigt rörigt & stökigt då.
Ha en fin skidtur! ⛷

@Kebne1 Ja, det var skönt! Helt ok glid också. Sedan en dryg timmes promenad med hundarna på det i skogen, nu är jag skönt mör i hela kroppen och luftat knoppen😀❄️.

Ha det gott💕

@majsan_nu Tack! Har laddat ned en app, mindfulness appen heter den. Har provlyssna lite och tycker den verkar vara bra. Många olika instruktörer man kan lyssna på. Planen är en kort övning på morgonen och en lite längre på kvällen. 7 dagar gratis och sedan typ 450 kr för ett år.
Kram🤗

@Andrahalvlek Tack så mycket! Det finns så mycket värme och kloka tankar att ta del av här så det inspirerar mig. Allas bidrag är så viktiga💖.
Kram🌷💕

@Rehacer Tack! Skidturen var guld värd😀. Ja, drömmarna kan bli så konstiga och jobbiga, man känner sig så trött på morgonen. Har laddat ned en app, mindfulness appen, har gjort ett litet prov, kändes skönt. Den blir det ikväll!
Ha det gott🌷💕

Avundsvärt med skidåkning @vår2022 ! Här är det typ aldrig tillräckligt med snö. En faktor vid förestående flytten är faktiskt att ha lite närmare till skidterräng. Grattis till alla dina framsteg! 🙏😊

@Geggan Tack! Ja, det är en lyx att kunna sätta på skidorna utanför huset. Inte jättemycket snö här, men tillräckligt för att kunna åka. Se till så ni flyttar nära skidterräng, det är guld värt😀.
Ha det gott🌷💕

Dag 81. Sov hela natten, men kände mig klubbad i huvudet när jag vaknade. Gick över efter ett tag. Gjorde en mindfulness övning på 20 min på kvällen, blev väldigt avslappnad. Läste lite bok och sov sedan. Kan övningen ha något med detta att göra? Ska bli intressant att följa hur dessa övningar påverkar mig. Har tidigare inte haft ro i kroppen att göra övningar men igår gick det bra. Det är klart, hur kan man göra övningar om man är påverkad eller bakis? Klart det inte ger något, jag är ju då inte där med ett nyktert och öppet sinne. Hjärnan måste ha fått spatt. Det ska som sagt bli spännande att utforska hur mindfulness påverkar mig framöver.

Har hittat två intressanta jobb att söka, ska skriva ihop ansökningar idag så får vi se hur det går. Först en långis med vovvarna. Den har haltat lite men det ser bättre ut nu.

Ha en fin torsdag🌷💕

Hej @vår2022 . Nej, allt som innebär sinnesro och verklig kontakt med kropp o själ, det går ju inte när man är påverkad. Kanske ska jag också försöka. Känner mig så mkt mera mindful hela tiden. Ska nu iväg o hålla kurs i självreflekterande skrivande. Samma där- kräver nykterhet. Var påverkad många ggr förra året- täckte upp men vissheten gnagde o stressade. Spännande med jobb! Hoppas du hittar det rätta!

Dag 82. Oj, oj vad det blåser ute! Får hoppas att hundarna inte blåser iväg på promenaden😂. Sov hela natten men tungt. Något nytt är på gång med sömnen. Idag lite träning, promenad, skriva jobbansökningar och sedan ska granen åka ut. Den barrar som bara den och förmodligen kommer det endast vara kala grenar kvar när pyntet är borta och en stor barrhög är det enda som blir kvar. Jag har funderat på vad det är som rasslar till då och då i vardagsrummet, det är barren som släpper och åker ned på golvet!

Ha en fin nykter fredag🌷💕

@vår2022 Har precis varit ute med min hund och gudars vad det friskar i idag! Jag har en mindre hund och när vi inte gick i skogens skydd utan över ängarna så fick hon kämpa rejält för att kunna gå/springa rakt! 😂
Ha en bra fredag du med! Kram

@vår2022 Här hos oss är julen också utstädad, tjugondag Knut är det läge eller hur?
Har ingen hund så det kan jag inte skriva om...
Önskar dig en fin a-fri dag!
Jag har ju många a-fria dagar, men men...Allt det går trots allt både upp o ner. Kanske lite mer upp i alla fall 👍💪
Kram🤗

@vår2022
Det är en fantastisk dag med sol idag. Vindarna känns ljumma och bringar nästan lite vårkänsla 🌸

Den här dagen behöver utnyttjas till goda ting 🙂

@majsan_nu Ja, då åker den ut, kanske skulle det skett tidigare, alla barr ramlade av! Är nog värsta avbarrningen jag varit med om😂.

Ha en fin kväll🌷💕

Dag 83. Sov bra i natt. Vaknade 05.45 utsövd och hundarna var fortfarande sömniga och tittade slött upp på mig och gäspade stort när jag väckte dem. De sträckte först på frambenen ordentligt med ett stort gäsp, sedan bakbenen och till sist skakade de om hela kroppen så den lättade från golvet😂. Därefter ut på morgonpink, rush till frukosten sedan rusch till mattes säng för vidare morgonvila i den sköna sängen. Samma procedur varje morgon.

Mina reflektioner idag går till tilltron till den egna förmågan. Hur viktigt det är för att få styrka till olika saker. Jag har ofta haft ett mått av tilltro till min egna förmåga men dålig självkänsla har många gånger försvagat tilltron. Kraften till att genomföra något har därmed försvagats en del. Det har varit oerhört ansträngande att genomföra/slutföra saker med massor av åtgång av min energi. Påfyllning av förlorad energi ha skett genom alkohol som bedövat mina sinnen och tillfälligt förljuget och förfalskat fått mig att känna mig stark och bra. I själva verket har jag utarmat min energi för varje gång jag druckit och därmed även min tilltro till min egna förmåga och min självkänsla. Mellan drickandet har detta varit påtagligt i form av symptom som skam och självförakt. Bot på detta har det förrädiska vinet varit som dessutom gjort mig beroende av vätskan innehållande alkohol. Ja, till slut en enda ond cirkel för att hålla mig vid liv.

Det enda botet och medicinen som fanns för mig mot denna sjukdom var att sluta dricka. Egentligen fantastiskt att denna sjukdom kan botas av att inte tillföra något, med eventuella biverkningar som följd. Den botas av att ta bort något, alkohol. Efter att ha tagit bort alkoholen som fördärvat mig har min självkänsla ökat liksom min tilltro till den egna förmågan. Den har spridit sig inom mig och bottnar allt mer för var dag jag är nykter. En ren, varm och omfamnande känsla som skapar lugn och trygghet. Energin till min kraft fylls på och skammen lyser med sin frånvaro.

Tänk att nyckeln till detta tillstånd var att ta bort alkoholen ur mitt liv, nog för att jag anat det men alkoholdjävulen är en starkt jävel som förmörkat, förgiftat och stängt av mina sinnen. Att det är en djävul är helt klart och den gör sig synlig och kännbar när man slutar dricka. Man skakar, mår illa, har ont i huvudet, drömmer mardrömmar, kan inte sova, svarta tankar och vill stoppa i sig giftet igen för att slippa detta. Att komma över detta kräver exorcism för att få ut djävulen.

Någonstans finns det dock en viss kraft kvar till att sluta dricka trots att alkoholdjävulen tagit den mesta kraften och det gäller att finna den kraften. Jag har tagit stöd från mina nära och via detta forum men framför allt har jag bringat fram viljan och kraften själv. Jag är så oerhört tacksam för att jag fann kraften!

May the force be with you!💪💕

majken_r

Så väldigt härligt att läsa ditt inlägg!! Blir glad. Tänk så det kan bli, så mycket bättre. Att du känner skillnaden och ger dig själv erkännande. Grattis och önskar dig en riktigt fin lördag!! @vår2022