Har varit en bra dag. Haft mycket att göra. Inte tänkt på att dricka. Jo en gång, men kunde snabbt lämna den tanken.

Tog första promenaden på över ett år. Sådär bara för min skull. Försöker hitta sätt nu att må bra. Depressionen har satt sina spår. Men känner att jag är påväg mot något bra.

En tanke som slår mig att det normala är att Inte dricka på vardagarna. Att det inte är konstigt att inte ha druckit på en månad eller två. Hur skev min syn på alkohol har blivit. Att det blivit normalt att dricka ett glas vin Varje dag när jag lagar middag. Det är väl inte så konstigt egentligen kanske. Men att jag sen dricker hela flaskan.

Jag vet inte än om jag är en människa som kan dricka normalt eller om jag alltid kommer må bäst av att inte dricka alls. Att inte en kväll ska handla om att förhandla med mig själv. Det får tiden utvisa.

Har iaf inget Sug efter alkohol längre. Två dagar tog det för att Suget skulle gå över men sen har jag fortfarande automatiska tankar kring alkohol när jag blir glad. Och gamla vanor kring matlagning går igång. Men inser att jag nu är inne i "tankevanorna" och måste skapa nya vanor så hjärnan programmeras om.

@dennadagenettliv Håller med. Att dricka varje dag har till slut normaliserats och att ständigt gå på bolaget för att fylla på vinförrådet är som att gå att handla mjölk. Så det handlar verkligen om att få in nya vanor, många nya vanor för mig där vinet var en ständig följeslagare. Och som du säger, det är ångest man gått runt på, druckit för att dämpa den ångest som alkohol skapar. Skönt att du fått sova gott och vakna utan ångest.

Ha en fin dag🌸

@vår2022 jag har vuxit upp I en miljö av alkoholmissbruk. Men detta var förlagt till lördagar och söndagar. Det dracks aldrig på vardagarna så jag reflekterade inte i mängden som konsumeras när de vuxna väl drack. (Tuppade av och vi barn tog hand om allt).
Nu när jag själv fått barn har jag tänkt MYCKET på alkoholens verkan och hur jag vill att mina barn ska se på alkohol. Vill inte banna och döma och kräva nyktert liv av mina barn men vill INTE att alkohol ska vara en ångest och förändring i föräldrarnas beteenden.

Jag skulle gärna vilja visa att vuxna kan dricka öl eller vin men att det inte är förknippat med fara. Men måste först skapa vanor som Jag kan leva i.

Svamligt. Vet inte vad jag ville ha sagt.

Men började tänka vid två (hinner fortfarande till systemet). Har lite tråkigt så behöver sysselsätta mig lite. För jag kommer inte åka dit oavsett hur mycket tankar som vandrar till klockslag.

@dennadagenettliv Ja, att reflektera över sitt drickande är bra och hur det kan påverka barnen. Man ska ju vara en förebild för sina barn och de härmar efter. Känner igen helgdrickande förälder och den oro det skapade när jag var barn. Som ung vuxen körde jag själv med helgdrickande och fylla och senare i livet blev det varje dag.

Ha det gott🌸