@vår2022 Fantastiskt bra, 82 dagar!! Så länge har jag inte varit alkoholfri på 20 år tror jag- om ens det. Vanans makt är stor och i början tror jag att jag måste ersätta vinet med något annat gott.. @snart medelålders - jag får inte, än, nån besk smak i munnen när jag tänker på vin men hoppas det kommer med tiden. Jag känner, redan, att jag lär mig så mycket bara av att läsa vad ni skriver om er alkoholfria, jobbiga men fantastiska resa.

Vår2022, jag längtar tills jag kan säga 82 dagar, bra jobbat av dig🤩

Mormorellen, jag upplever att när jag försökt sluta på egen hand så ökade mitt godissug. Men nu när jag slutar med campral så är det som vanligt (dvs ganska stort 😂).

När jag försökt sluta på egen hand har fredagarna varit jobbiga. Stressen och ångesten har varit stark och jag har vaknat på lördagsmorgonen med rusande tankar. Igår var jag inte stressad och när jag vaknade var jag lugn. Jag antar att den kemiska obalansen utan campral gjorde att jag var mer lättstressad och ångestfylld.

Jag köpte mig lite god cider och åt chips till. Det var festligt och gott. Det var också skönt att orka plocka av i köket. Annars vaknar man alltid på lördagsmorgonen av gamla flaskor och glas. Det kunde göra mig så ångestfylld, att se allt jag druckit.

Jag har också tillfällen nu då jag är fullständigt lugn inuti nu. Även på jobbet håller jag mig sansad. Jag var rätt nedgången innan tror jag. Jag var alltid stressad och irriterad. Det var därför jag alltid tog återfall. Det var bara i fyllan lugnet kom. Nu vet jag att lugnet fanns inom mig hela tiden men att jag druckit mig till en obalans.

Min puls och blodtryck är också helt fantastiskt nu. Och vikten börjar peka nedåt. Det är så skönt. Så befriande. Jag känner mig stark och fräsch!

@mormorellen Jag hade inte heller varit nykter så länge så långt jag kan minnas. Men nu jävlar denna gång ska det lyckas eller jag vet det💪. Törs faktiskt att vara så stursk i mitt uttalande😂.

Kämpa på, det går!🌷💕

@Snart medelålders Tack! Härligt att höra att mår så bra med det mesta. Hemma, på jobbet, puls, blodtryck och vikt. Att vara nykter gör under med en.

Kämpa på som du gör💪🌷💕

@Snart medelålders S intressant att läsa vad du går igenom för jag känner igen mig, tänk att vi alltid tror att vi är ensamma med problemet.. För ett antal år sedan gick jag in i väggen och fick Lergigan som gjorde mig lugn och jag sov bra och det fick inte tas med alkohol. Vilket gjorde att jag ungefär varannan dag tog Lergigan o varannan dag drack en flaska vin o några öl... Allt för att få lugnet o egentligen blev jag vara mer stressad har jag förstått nu. Jag har fortfarande en massa Lergigan kvar som jag nu tar, en halv eller en kvart, utifall jag sovit dåligt några nätter. Mycket piller, jag vet, men jag vill klara det denna gång (sjuttielfte) o kanske slippa blodtrycksmedicinen i slutänden. Dag sju o jag känner mig stolt.

@mormorellen Det kommer du att fixa!💪 Tror inte att du har en egen tråd? Man kan starta en egen tråd och skriva, jag använder min som en dagbok. Det blir lättare att följa dig då.

Det har gått en arbetsvecka till. Denna gång lite mer stressande. Jag har ätit för mycket. Kände sug efter alkohol efter sista jobbsamtalet. Men det försvann efter en promenad. Nu är jag inte längre sugen. När jag blir stressad kan jag komma på mig själv att tänka att en drink skulle lugna. Eller om jag känner mig lite uttråkad. Det är inte på samma sätt som suget. Suget känns i munnen och kommer när jag ser eller hör om alkohol, det här är något annat. Som invanda mönster som upprepar sig.

Jag har situationer framför mig jag oroar mig för. Som en weekend med goda vänner . Det kommer bli svårt att stå emot grupptrycket att dricka. Men jag tänkte ta naltrexon hela helgen så om jag tar ett glas hoppas jag att jag stannar vid ett.

@Snart medelålders Som jag uppfattar ditt inlägg öppnar du upp för att ta ett glas vin och att hoppas att det stannar där. Läs igenom din tråd med allt du berättat om hur det är att vara nykter och att du nu insett att du är beroende. Det är verkligen riskfyllt tänkande, är det verkligen värt det? Är det grupptrycket som ska bestämma hur du ska göra eller är det du och din vilja som ska bestämma? Eller vad är din vilja egentligen? Frågorna kan nog uppfattas som raka och det är för att jag önskar att du ska fundera noga på konsekvenserna som detta tänkande kan medföra, ett återfall.

Ha det gott🌷💕

vår 2022, det är bra att du frågar. Jag fick två mediciner av min läkare. Den ena medicinen , campral tar bort suget man har men den andra naltrexon , tar bort belöningen när man dricker så man inte får mersmaken. Jag tar bara campralen nu, eftersom jag inte dricker alls, men om jag kommer i en situation där jag känner att jag kommer dricka tänkte jag ta naltrexonen för att se hur det påverkar mig när jag dricker. Om jag kan dricka måttfullt när jag tar den. Det kan ju vara så att medicinen inte fungerar på mig, men eftersom campralen fungerar så bra, så har jag tilltro till naltroxenen med 😊

Hej @Snart medelålders. Mitt sug och beroende försvann då jag tog en 1/2 Naltrexon på morgonen under en period. Då drack jag typ dagligen men nu dricker jag ibland. Så på mig hade den omedelbar verkan.
Lycka till 🥰

Hej @Snart medelålders. Typ 2-3 veckor. Bröt vanan liksom. Har fortfarande kvar och tar ibland. Om jag varit på middag och druckit vin etc så kan jag lätt känna mersmak dagen efter och då tar jag dem igen.

Testade att dricka lite alkohol i helgen. På fredagen hade jag föresatt mig att dricka Max fyra enheter, det klarade jag av utan mersmak, på lördagen drack jag ett glas vin på resturang. Det fungerade också bra utan mersmak. Men jag upplevde direkt att jag blev tröttare dagen efter. Det har ju varit skönt att slippa bli trött på helgmornarna. Jag gillar att studsa ur sängen. Det kändes bra iallafall att jag klarade det.