Håller med, bra jobbat VaraFrisk! Det är många dag 2 vi pratar om nu 😀.
Jag ska också gå på Musikalen. Ska bli kul.
Tänker att tacksamheten och de känslorna har lite att göra med ”här och nu”. Alkoholen gör en rastlös själ både passiv och rastlös, en rätt jobbig kombination. Alkoholfriheten lugnar i alla fall mig. Och det är lättare att vara tacksam när man inte ständigt är på väg. Ha en fin dag!

Hej @Varafrisk!

Tittar in och ser ditt inlägg från i söndags. Så fint, så skönt! Jag får känslan av att du var/är tillfreds ♥️.
Med så många fler nyktra dagar än onyktra så landar du där 😍.

Hoppas du mår fint även idag.

Kram 🤗

@Soffi Nja mår inte riktigt bra😔men tänker att det blir bättre. Tack för titt in h mig och tack även @Tofu på besök @Sisyfos ❤️

Kram🥰

@Varafrisk God morgon! Hoppas du kunnat sova bra i natt? Jag och flickan vaknade tidigt i dag. Nu har hon ätit våfflor till frukost och snart är det dags för tandborstning och avfärd med skoltaxi.
Kram!

@Varafrisk! Även jag hoppas att du mår bättre idag... Vet ju inte riktigt vad som inte är bra men önskar dig en fin dag!
Styrkekram från mig 🤗

@Varafrisk Hej!
Hoppas det bara en tillfällig svacka i måendet. Alla dagar är man ju verkligen inte på topp. Önskar att Du snart känner att livet är lättare igen. 🤗

@Varafrisk skrev:"Nja mår inte riktigt bra😔men tänker att det blir bättre."
KRAM!@Varafrisk
Ja, livet och måendet går upp och ner. Ibland blir det bättre "av sig själv". Ibland får jag titta lite på vad kroppen, eller hjärnan, faktiskt försöker säga mig, vad jag borde göra annorlunda. Det är inte lätt alla gånger - men jag gör så gott jag kan.
Det vet jag att du också gör Varafrisk!
Vet du något du kan göra för dig själv idag? Något som ger ett uns - eller kanske flera kilo - av "må bra" till just dig själv, just idag.
För att du är värd det - för att du är bra som du är!

🧡

@Sisyfos @Soffi @majken_r @Charlie70 @majken_r @Lavendelblomman @majsan_nu @Rehacer …kan man vara annat än tacksam när så många av mina forumvänner skriver t mig❤️

Kram❤️❤️❤️

Här kommer en kram från mig också @varafrisk
Snart är första vardagsveckan över och vi kan andas lite, och idag var det faktiskt lite vårljus på min gata. Kram kram 💕

Sänder dig en liten tanke och hoppas att du är ok VaraFrisk. Fredag idag!
Vila, själv ska jag försöka vara här och nu. Vila. Göra klart några saker, men försöka ta det lugnt.
Kramar ❤️

Jag vill först säga varmt innerligt tack till er alla som skriver till mig, som undrar hur jag har det. Det värmer så otroligt mycket! Jag har ju inte skrivit här på forumet under några dagar mer än någon kort hälsning. Anledningen är förstås...alkohol!! Vill inte skriva när jag har druckit alkohol. Känner mig som en svikare. Blir så himla besviken på mig själv...så otroligt besviken!! Precis just nu är den väldigt stark ....men jag behöver få bort känslan för den är så destruktiv.

Varför har jag då druckit?? Ärligt talat så vet jag inte fullt ut men jag tänker att det är mycket vana. Jag behöver inte alkoholen som medicin numera. Jag tror att det är vana samt att jag försöker fylla något tomrum. Det där tomrummet som jag inte hinner fylla med det jag vill för jag har redan hunnit fylla det med alkohol. Jag vill bara fylla det väldigt enkelt med lite läsning, med lite promenader, med lite vila...så absolut inte svårt att få till i ett liv utan alkohol.

Jag har fortfarande sviter efter Covid-19. Är väldigt trött, hostar och är tät i bihålorna. Har jobbat varje dag i veckan. En väldigt speciell vecka. En vecka när några jobbar hemifrån för att vi är rekommenderade att jobba hemifrån om vi kan, några jobbar hemifrån i väntan på att få testa sig eller få svar på sitt test och några är sjuka. Flera avbokade besök. Det känns som om alla ska få det här viruset. Är otroligt tacksam över att jag inte blev mer sjuk än en kraftig influensa.

Ni vet ju att jag har registrerat alla dagar sedan 23/12 och nu leder inte de dagar utan alkohol med så stor marginal så nu får det bli ändring på det här! Idag blir det ingen alkohol. Jag köpte en almanacka igår liknande en sådan där almanacka som man kan ha liggande på skrivbordet. Jag ska ha min liggande på nattygsbordet. I den boken ska jag fortsätta mitt registrerande. Nyktra dagar ska registreras med fina färger medan onyktra med ondskan själv! Jag ska försöka få till många dagar i rad så att det kan bli en helhet. Jag känner skillnad i min mage när jag inte dricker, får mindre problem. Jag tänker att jag behöver en lång tid för att bli piggare och sova bättre. Men, vad som finns inom mig hela tiden som lite skav...något som gnager....och det är alkoholen....att jag inte har släppt den helt och hållet...och jag vill det. Jag har försökt att bli nykter under så lång tid så jag kan nog ärligt säga att jag har kommit över den där gränsen att det skulle inte vara jobbigt med ett liv utan alkohol utan snarare tvärtom...en frihet. Jag känner att jag kan inte känna glädje fullt ut när detta skav finns. Jag behöver ta en dag i taget. Och, vad jag än tar mig för behöver jag ta det verkligen lite i taget för att jag vill lyckas. Jag behöver känna att jag lyckas! Har en längtan att till våren kunna köpa några fina nya kläder. Om jag inte dricker sparar jag massor av pengar. Vågar knappt tänka tanken på hur mycket pengar jag har spenderat/spenderar på alkohol. Usch!

En dag i taget...börjar med dagen idag...och fortsätter med registreringen...något som var positivt förresten var att jag bakade frallor igår kväll som fick kalljäsa i kylskåpet i natt så gräddade jag dem idag så de var färdiga till frukost. Så himla gott!

Varm innerlig kram till er alla:)

@Varafrisk Så fint att höra från dig! Många har ju undrat... Hade börjat på ett inlägg till dig men du hann före!
Bra att du "bokför" dina dagar, då har du ju koll... Fortsätt att krya på dej 👍
Kram 🤗

majken_r

Frallor låter ljuvligt! Vad fint att höra frön dig, många kloka tankar🙏🏼 Jag tror på dig, din kalender låter som en bra idé. En dag i taget, fri. Stor kram och heja dig!!🥰@Varafrisk