Hej.
Jag behöver hjälp & pepp från er.
Att erkänna för sig själv är jobbigt …
Har druckit mer eller mindre varje dag i många år nu.
Är 47 år. Kvinna. Har familj. Ingen vet om mitt drickande.
Men nu får det räcka.
Har inte tagit något sedan i lördags. Men vad svårt det är. Är så rastlös. Går till vinskåpet & tittar hela tiden. Vräker i mig vatten & te.
Ni som har kommit längre på er resa.
- kan ni hjälpa mig med pepp, tips, råd & vad jag ska göra.

@detärdags2022 Hej o välkommen hit!
Hur tänker du - helt a-fri eller dricka ibland? Hur kommer det sig att ingen känner till att du dricker? Eller är

det ingen som känner till att du dricker för mycket? Berätta gärna lite mer!
Jag har varit här på forumet en tid o har ganska många a-fria dagar! Jag har valt a-fritt, svårt för mig att vara "måttlig" o svårt för mig att bestämma vad som är "måttligt". Så har jag tänkt o kännt!
Ännu en gång Välkommen hit! Finns mycket att läsa o även program att göra, personlig rådgivare att ha kontakt med! Men det kanske du redan har koll på?
Kram 🤗

Hej där. Känner igen mig. Efter en lång startsträcka tog jag steget och slutade dricka. Första tiden är jobbig men det blir bättre med tiden. Jag höll mig sysselsatt och såg till att det inte fanns en droppe alkohol i mitt hem. Många tar hjälp här i forumet under fliken stöd, kanske det är nått för dig? Jag tog hjälp av sjukvården. Det plus motion har räddat mig. Plus att skriva här och ta råd av dem som kommit längre.
Varmt lycka till.@detärdags2022

@majsan_nu
Tack! Det känns lite läskigt & darrigt att skriva här. Samtidigt en lättnad.
Jag var inte riktigt tydlig . Det är ingen som känner till att jag dricker för mycket , gömmer flaskor & dricker i princip varje dag..skäms så för det. Hade en pappa som drack för mycket, han lever inte längre. Men aldrig att jag trodde att jag skulle hamna där själv.
Jag minns som i går känslan av att dricka bort mins bekymmer. Hade det jobbigt & har det fortfarande jobbigt med ett av mina barn. Det blev min flykt. Så urbota korkat. Nu sitter jag här & vill inget hellre än att åka till systemet.
Jag tror inte att jag skulle klara att bara dricka i bland.

Vad har du för tips till mig? Kommer det kännas lättare? Hur många a fri dagar har du?

Tack 🤗

@detärdags2022 För mig var dag 4 jobbigast,
Jag cyklade bort det värsta suget, så testa motion, kanske blir bättre.
Nu är jag bara inne på dag 16, men det funkar mycket bättre nu när man är över det värsta.
Sen har även jag alkohol hemma, men inget rödvin kommer över tröskeln hos mig.
Skulle ju bara bli jobbigt o blänga snett på den hela tiden

@Kebne1
Tack!
Det känns väldigt skönt att skriva här. Just nu är det sjukt jobbigt. Vill bara dricka nu.
Jag vågar inte ta hjälp av sjukvården . Löjligt & dumt men ingen vet…

Men jag tänkte försöka börja träna & röra på mig. Det har jag försummat helt & gått upp mkt i vikt ..

Tack för din pepp @kebne1
🤗

@Jan.3. Tack.
Ja jag måste ut & röra på mig.
Här hemma finns det allt för mycket frestande.
Jag är på dag 3 & tusan vad tufft det är.
Har du tänkt i framtiden att du skall kunna ta något glas eller är det stopp helt för dig?

Tack 🤗

@detärdags2022 Oh, vad jag känner för dig o din kamp! Men det är du ju inte hjäpt av...
Under rubriken Stöd här på forumet finns olika rubriker, du kan hitta telefonnummer till rådgivare, maila o få en personlig kontakt mm.
Här på forumet finns många i olika grupper som skriver o berättar... Du får kolla runt o läsa/skriva/kommentera! Hoppas du kommer att hitta stöd som kan kännas hjälpsamt!
Min tråd finns under rubriken Alkoholfri, jag valde den för att jag känner att den passar mig bäst. Har skrivit i den under ganska lång tid...
Hoppas du får någon nytta av det jag skrivit nu!
Styrkekram till dig från mig 🤗

@detärdags2022 Hej och välkommen hit!
Vilket bra beslut du har tagit! Det är inget lätt beslut och inget lätt jobb, men jag är helt klart övertygad om att man klarar det & att det är värt det! 🌸
Jag har hängt här ett bra tag och hämtar inspiration från att läsa andras trådar, deras erfarenheter och råd. Det är en enorm tillgång i jobbet mot nykterhet. Jag använder min tråd lite som en dagbok, tycker det är skönt att skriva om det som är tungt eller även få säga att det varit en lätt dag.
Du gör det bra, du är redan på din tredje dag! Heja! 🙌

@detärdags2022 Hej och välkommen hit! Här vet vi exakt vad du går igenom och hur tufft det är i början. Bra att du skriver här, det är för mig en oerhörd hjälp och ett bra stöd. Jag drack också varje dag de sista åren och självföraktet var tungt. Inga utomstående visste/vet om mitt alkoholberoende men det var säker bara en tidsfråga innan jag skulle ha gjort något som avslöjat det. Första 4-5 dagarna var jobbigast för mig, sömnen krånglade en längre tid men jag var i alla fall nykter. Då jag inte kan hantera alkohol och vill ha hela flaskan efter ett glas har jag bestämt mig för att inte dricka mer, idag är jag så tacksam och glad över mitt beslut och ångrar inte en sekund. Har varit nykter i 86 dagar. Bra att veta är att det tar tid för hjärnan att återhämta sig och skapa balans igen efter överkonsumtion av alkohol och tar 3-6 månader. Därför mår du så dåligt nu både fysiskt och psykiskt, men det blir bättre😀. Motion och mindfulness har hjälpt mig att må bättre och jag går även hos en psykolog.

Kämpa på! Det är tufft men det blir också bättre💪🌷💕

@Rehacer
Tack. Men tusan vad tufft det är. Men jag försöker glädjas att jag är på dag 3.
Men nu behövs det verkligen hjänstyrka .
Vilka vägar ska jag ta från jobbet för att inte svänga förbi systemet…

@vår2022
🙏
Jag är så tacksam att jag vågade börja skriva här. Att jag tog det beslutet.
Jag förstår att resan jag har framför mig kommer att bli supertuff
Jo självföraktet är stort. Och skammen. Såklart mina barn har märkt att jag varit full.
Det känns ju bara så vidrigt..
Jag är så tacksam för pepp 🙏💕

Det hade varit fint på sikt att ta en promenad med någon här.. vart bor du?

Ja, psykolog är ingen dum idé. Ska kanske också försöka att få en tid.

Tack för pepp 💕

@detärdags2022 Skammen är nog det som varit värst! Skammen är alkoholdjävulen, som jag kallar den, det monster som beroendet skapat i hjärnan. Den övertalar en att dricka, ta mer och mer, sedan skapar detta stress och ångest i hjärnan och man mår dåligt, då kommer alkoholdjävulen och vill att man ska ta mer för att döva ångesten…det blir en ond cirkel. Sedan kommer skulden och skammen som ett brev på posten på morgonen😱.

Det bästa är att skammen tynar bort i och med nykterheten😀 och det gör även ångest och skuld. Så botemedlet mot skitkänslor är att inte dricka.

Jag skulle gärna ta en promenad men ändå inte då jag tycker det är bra att få vara anonym och tror man blir friare i sina tankar då. Men vi kan skriva om allt här😀. Det är så bra att skriva ned sina tankar och funderingar, det påverkar hjärnan positivt. Så bra att kunna utbyta tankar och funderingar med varandra här. Man får många aha-upplevelser av både det man själv skriver och från det andra skriver.

Ha det gott, vi hörs på forumet🌷💕

Har inte heller druckit sen i lördags och har precis bestämt mig också. Räknar idag som andra nyktra dagen dock då jag tänker att bakfyllan inte räknas som en nykter dag. Vi kan stötta varandra. Heja dig!

Anonym26613

Välkommen hit 🌸💚🌸💚🌸

Visst är det skönt att inte vara ensam. Flera år har det bara varit forumet som vetat om mina problem. Nu är det inte ett problem längre, men jag glömmer aldrig de första stapplande stegen jag tog tillsammans med Mary (alterego).

Första dagarna är jobbiga. Ush! Oavsett hur mycket man har druckit så tar det tid att hjärnan återhämtar sig. Jag rekommenderar fakta-metoden. Tex kolla på YouTube Annie Grace. Destå mer du lär dig om alkohol, desto lättare det är att stå emot (så var det för mig).

Lycka till och grattis till ett bra beslut 💚🌸💚🌸💚

@asdffg

Hej, i min bok så räknas varje dag som nykter, även första bakfylledagen.
Finns en app som heter " I Am Sober"
Där kan man skriva in varför man inte vill dricka.
Brukar själv titta på mina egna orsaker, blir mer beslutsam när jag läser dom.
Men den räknar också UPP dagarna som nykter.
Tänker själv när jag ser mina egna dagar öka.
Nej ingen alkohol idag, blir ju så jävla tråkigt om jag måste börja om från början och räkna dagar.
Blir en liten morot att ha den i mobilen.

Väkommen!
Vi jobbar kanske med olika metoder, men alla med samma mål - att förändra vårt drickande (till helt a-fri eller s k måttlighet). Vissa vet med en gång vad som gäller, andra velar och känner sig fram under vägen. Jag har startat och kör programmet här på AH, som är 10 veckor. Jag tycker att det är bra. Som andra nämnt ovan, läs, titta på nätet, kolla in fakta och lär dig om vad alkoholen gör till din hjärna och kropp. Annie Grace är toppen tycker jag, hennes videos är bara på engelska, men boken 'This Naked Mind' finns på svenska numera.

Forumet är toppen - här är man alltid välkommen för att dela sina tankar över hur man tar sig vidare, man kan fira sina framgångar (för i IRL är det lite konstigt att skrika ut "Jag har inte druckit på 4 dagar! - Visst är jag bra!" ).
Och när det blir jobbigt, när det går åt skogen, när man trillar av vägen - då är forumet det bästa, för här finns det andra som förstår hur j-a jobbigt det är!

Så, haka på oss andra - det här klarar du!
Ha en fin dag 🐯

@cthd skrev:"för i IRL är det lite konstigt att skrika ut "Jag har inte druckit på 4 dagar! - Visst är jag bra!" )."

Den där meningen gjorde min dag.😂
Vilka bilder jag får i huvudet.

Tänk om alla nynyktra gick utanför dörren o skrek de orden.
Tror det skulle bli en kedjereaktion till folk
som är tveksamma till att försöka ha en vit period.
Alla de skulle vilja börja skrika rätt ut hur stolta de är.