@Andrahalvlek Just det fär att skapa marginaler är så viktigt!!
Jag har en hörna där jag sätter mig varje morgon o gör andningsövningar typ 15 min. Samma program varje morgon. En vana jag verkligen inte vill vara utan. Ibland 5 min meditation innan. Det är mest att jag sitter i min hörna på min lilla plats. Inget fancy. Har några yogagrejer i samma hörn. När jag yogar hemma står jag också i det hörnet. Föreställer mig att där har samlats massor av goda energier genom åren😇. Vad jag vill mena är att allt du behöver är bara att välja ut en plats💞 Sedan längtar jag också efter ett eget yogarum, det vore underbart!!

@Sattva Ja, jag ska nog hitta en speciell djupandas-plats! Nu ligger jag i sängen. Det funkar, men det syftar ju till att jag vill somna gott. Att djupandas för att sakta ner hamsterhjulet även andra tider på dygnet är viktigt. När jag börjar djupandas känns det obehagligt precis i början, luften kommer liksom inte ner i lungor och mage riktigt, men sen släpper det efter en stund och jag riktigt känner hur krypet i kroppen också avklingar. Djupandning är verkligen ett bra verktyg!

Att tänka positiva tankar är också ett bra verktyg, och fixar man inte att tänka positivt så kan man åtminstone tänka neutralt. Istället för att tänka ”fan, det regnar ute” med avsky i kroppen så kan man tänka ”det regnar ute, jag får ta på mig regnjacka”. Ingen värdering alls. Men att tänka ”tjoho, vad kul att det regnar ute” är ju bara fånigt, om man nu inte älskar regn förstås.

Att summera dagen med tacksamhetstankar är också ett bra sätt att fokusera på det positiva. Och det kan jag behöva just nu, för att liksom fjärma mig från negativa energier. För att göra mig lite mer hårdhudad. Ibland känner jag mig nästan hudlös, en blick eller ett ord eller ett obetänksamt mail från någon kan göra mig helt knäckt. Det är inget som syns utanpå, men det känns inuti. Men jag har inte ansvar för andras mående. Jag har ansvar för mitt eget mående och jag behöver just nu ta på mig den förbannade syrgasmasken och ta djupa lugna andetag. Stänga öron och ögon för negativa energier från andra, inte låta det förgifta mitt blodomlopp.

Idag är jag glad och tacksam för att:

1) Dottern har haft en helt okej första dag på sin dagliga verksamhet och att hon var nästan som vanligt ikväll när vi pratade. Hon pratade med värme i rösten om personal både på daglig verksamhet och boendet, och det gör riktigt gott i mitt hjärta.
2) Jag har haft en bra ”heldag” med min efterträdare och jag kunde ge henne ytterligare några viktiga pusselbitar för att göra sitt bästa möjliga jobb. Att det sen innebar att jag kunde börja jobba kl 9.30 och sluta kl 15 var en underbar bonus 🙏🏻
3) Jag har fått mina biljetter till musikalen ”Så som i himlen” i Göteborg i slutet av maj, som jag och äldsta dottern skulle se i maj 2020. Då blev det inställt pga corona, men nu två år senare blir det äntligen av 🤩 Och vi två ska ha en hotellhelg i gbg ihop, då det är Mors dag och allt. Finaste presenten ❤️

Kram 🐘

Å jag är glad och tacksam för att du skriver här AH. Om dina strategier, om djupandningsövningarna som du gör nu. Jag tror det har extremt god effekt på kroppen och är det jag testar just nu mot smärtan. Jag tror det blir en ond cirkel, spänning, bristande andning och ”syrebrist”. Ont!
@Andrahalvlek skrev:" Ibland känner jag mig nästan hudlös, en blick eller ett ord eller ett obetänksamt mail från någon kan göra mig helt knäckt. Det är inget som syns utanpå, men det känns inuti. Men jag har inte ansvar för andras mående. "
Jag tror att det här är rätt viktigt. Tänker att det skyddande skalet går lite sönder av t.ex. oro för sina barn och då måste man jobba lite på att lappa och laga. Att förstå det där med att man inte har ansvar för andras känslor och mående. DET är en konst att leva med och att putta tillbaka andras mående till deras boxar om de försöker putta över det i din. Ungarna behöver inte putta, där plockar vissa av oss nog över själva, på gott och ont. Gäller att vara uppmärksam.
Det är så trevligt att läsa om dig och dina döttrar! Du är verkligen fantastisk!

Usch, jag mår verkligen inte bra. Min kropp och hjärna känns litegrann som ett självspelande piano, det är verkligen skitsvårt att påverka. Men jag kämpar på med promenader, frisk luft, dagsljus, djupandas. This too shall pass.

Idag är jag glad och tacksam för att:
1) Det blev en tidning idag också. Ibland är ribban lågt satt.
2) Det strålande fina vädret, om än lite kyligt, som jag tog en långpromenad i på lunchen.
3) Båda döttrarna mår bra, den ena har tillfrisknat helt nu och den andra har inte blivit sjuk än trots att hon delar hushåll med en covidsjuk. (Som inte var speciellt sjuk heller.)

Kram 🐘

@Andrahalvlek Usch så jobbigt. Men det känns som att du har den rätta inställningen till det. Fortsätt att traska på så kommer det ljusare tider, men livet är väl lite så ibland att det går upp och ner. Det börjar ju vända lite sakteliga med solljuset nu så vi får hoppas att det också har en positiv effekt och att det vänder snart. Kram!

Sen kram kommer här. Har tänkt på dig idag. Vad är det som skaver för @andeahalvlek. Inte ”bara” att din dotter haft det kämpigt och därmed du. Det är nåt annat. Tappra kompis med promenader och tacksamhet- bara ta sig fram. Men är det nåt som du- försöker berätta för dig- men att dig hör lite dåligt? Jag har lärt mig höra ganska bra sedan flimmerhåren i öronen reste sig tappert för ett par år sedan. Mig själv. Kanske andra.
Du är en kämpe. Mycket kämp blir också lite osynligt för andra. Nu ligger det inte för dig att mäta och vikta och förvänta sig. Men tänker att din initiativförmåga för andra är enastående. Låt oss hjälpa till om vi kan? Vända och vrida på nån liten sten.
Kram kompis. 🌱💕

@Andrahalvlek Det låter inte bra, hoppas att det bara är en tillfällig dipp. Januari och februari är ju tunga månader, och du har haft mycket runt omkring dig senaste tiden. De nya jobbet kanske har påverkat dig mer än vad du tror, även om det känns bra.
Ta hand om dig, Du är de viktigaste nu ❤️

@Andrahalvlek Ta hand om dig AH! Ja du är verkligen en kämpe! Tänkte på det förut med ditt jobb, att det är en daglig klättring, dagligt tufft jobb. Från scratch varje dag.
Tänker också ibland på hur vi förväntas prestera som pigga 30- åringar fast vi är 50+. Varken vår kropp eller knopp tror jag är rustade för det. Ja, mycket kan vi göra på erfarenhet. Men hela maskineriet behöver mer tid, kugghjulen är strävsamma men lite slitna. Mer återhämtning. Och jobbet är sällan allt vi vill fylla vårt liv med. Och så räcker varken tid eller ork till. ❤❤❤

Självspelande piano…det är ett ganska bra uttryck. Och det är inte helt lätt att ta över tangenterna igen. Jag har ju upplevt något liknande en period nu. Är helt övertygad om att det är hormoner, livet och kropp/vitaminer/mineralet som samverkar. Och du har rätt this too shall passe. Det vänder sakta för mig nu. Jag känner mer liv igen, mer fokus, mer koncentration. Jag tänker att det är lätt att bli extra påverkad när man blir så orolig för dottern som du blev. Du har lärt mycket nytt också, stressat lite kanske. Trött? Du har många ”måsten” dagligen.
Kanske är det naturliga dippar, men du gör ”allt rätt”. Visst kan man få vara lite arg på att det inte känns ”helt bra” trots att man gör allt rätt? Jag vet inte hur du äter men min mage spelar in tror jag. Ibland är den kass trots att jag äter bra. Kolhydrater? Äter du det? Jag tror att det finns belägg för att för lite kolhydrater påverkar måendet negativt. Tänker att det är en samverkan mellan våra körtlar och vår kropp om det inte finns något direkt att ta på utifrån. Så skapa bästa möjliga förutsättningar är liksom det enda som går att göra.Kanske yogaövningar som riktar sig mot körtlarna är nåt att testa? Det går troligtvis över och vi hoppas att det gör det snabbt! Och även om du inte känner dig fantastisk så är det så jag ser dig med din livsstil och livskunskap! Snart spelar du menuetter igen.

Tack alla för er omtanke ❤️ I natt har jag inte sovit någonting på grund av ångesten. Den svider och bränner, hjärnan är på helspänn. Förstås är det något med jobbet som skaver, men det blev akut nu när min apati blev överhettad. Alla på jobbet är stressade, min närmaste kollega inte minst. Jag vill liksom avlasta, om jag kan, men deras stress äter sig in i mig. När jag är i balans kan jag fjärma mig mycket tydligare, göra en sak i taget.

Nu har jag sjukskrivit mig resten av veckan. Måste lyssna på ångesten. Dra i handbromsen. Det får gå som det går, man måste ju kunna vara sjuk liksom. Nu har min chef fått bollen i knät, det är hennes problem att lösa nu.

Själv ska jag meditera och promenera.

Kram 🐘

@Andrahalvlek Tittar in hos dig för att sända min omtanke till dig. Vad bra att du dragit i handbromsen och sjukskrivit dig resten av veckan. Känner igen tillståndet och då känns det som att livet rusar på så fort, man släpar efter och hänger inte med i det snabba tempot. Man påfrestas på alla plan i den pågående karusellen. Den måste stoppas så att man ska få en chans att andas och samla ihop sig. Och den enda som kan stoppa detta är jag själv. Oj, jag fick påslag nu när jag skrev detta och minns tillståndet. Gäller att andas😊.

Använd dina verktyg som du har för att hitta balans igen, de som lugnar din hjärna och din kropp för att skapa välmående igen. Verktyg du delat med dig till mig och som är så verkningsfulla. Vila, sköt om dig och andas❤️

@Andrahalvlek Så bra att du tar hand om dig själv nu 🥰 Kan bara instämma med övriga som skrivit till dig!
Du som alltid peppar oss andra måste ju ta hand om dig själv också! Vila nu o sköt om dig! Stor Kram från mig 🤗

@Sisyfos Intressant att du nämner just kolhydrater. Jag äter ju väldigt kolhydratsnålt sen några veckor tillbaka. Jag tror att det är pytteliten pusselbit faktiskt. Så nu äter jag falu rågrut till lunch, vilket var min standardfrukost under hela min snart tvååriga nykterhet tills för några veckor sedan då jag övergick till äggröra och bacon. Snacka om att försöka hitta lätta förklaringar 🤣

Kram 🐘