@Andrahalvlek Vad bra att du fick ett så bra bemötande på VC och snabb tid hos psykologen. Din transparens om ditt mående är jättebra och håller skammen borta, det finns liksom inget att dölja eller gömma, du är bara sann💕. Jag har fått göra om mina rutiner nu när jag är arbetssökande. Jag har ju iof rutiner kring mina hundar också som ska ut på dagliga promenader, den blir numera längre och en stor del i skogen. Morgonen börjar jag med kaffe och att läsa nyheter, är lite nyhetsknarkare. Kör ett 30 min träningspass, olika för varje dag, via nätet för att få upp pulsen och måbra hormoner. Sedan jobbsökande under dagen. Testar olika maträtter som är lchfbaserade. Köpte färdiga tulpanlökar som jag planterade om i stor kruka som jag dekorerade med mossa, kvistar och blåbärsris. Något att titta och njuta av varje dag som de växer. En sväng på stan och kikar lite och fika på kafé. Sedan mindfulness. Ja, lite sånt håller jag på med.

Ta hand om dig och hämta nya friska krafter🌷💕

@vår2022 Ja, det är ju viktigt att hitta nya rutiner när man inte har jobbrutinerna. Har inte energin riktigt, men jag jobbar på det! Jag måste nog landa i acceptans nu. Nu är det så här. Oavsett vad jag vill eller inte vill så är det så här.

Kram 🐘

@Sisyfos Nej, det togs inga prover alls. Är det något inifrån som påverkar mig negativt så är det garanterat hormonerna. Jag är ju fortfarande inte i menopaus, tyvärr. Klimakteriet är en vidrig period i livet, med mycket dåligt mående enbart på grund av det. Sen tillkommer allt annat.

Kram 🐘

Cairy-appen är ett forum för missbrukare, mest alkoholister men också en del knarkare. I den har jag ett dagligt löfte som jag checkar in: ”Jag vill hålla mig nykter för att ha tillgång till alla mina förmågor och känslor - slippa må psykiskt dåligt.” Och här sitter jag idag. Snart 2 år nykter (9/2) och mår inte alls bra psykiskt.

Nykterheten är inte allt, men det är en väldigt viktig grund förstås. Och det finns inte i boken att jag skulle ta ett återfall, då skulle jag ju må ännu sämre. Det är jag inte ett dugg orolig för. Faktum är att jag aldrig har druckit en droppe alkohol under mina perioder av utmattningsdepressioner. Ren självbevarelsedrift. Och jag är inte utmattad, jag är ”bara” väldigt uppvarvad och mitt sympatiska nervsystem går bananas. Men det är fan inte så bara när man befinner sig mitt i det.

Jag känner mig som en stor bluff. Jag vet ju i teorin precis hur man ”ska” göra. Fokusera på det man har gjort istället för det man inte har gjort, att good enough alltid är tillräckligt, se till att få återhämtning regelbundet, bla bla bla. Varför gör jag inte så då? Varför gör jag inte som jag tipsar andra om att göra? För att jag inte ser mönstren förrän i efterhand sannolikt. Att jag har öst på hela hösten utan att knappt ta fikapauser. Att jag skippat körsång och annat för att jobbet inte tillåtit det. Ja, det finns en massa som jag både gjort och inte gjort som samverkat till det här. Men gjort är gjort och kan inte göras ogjort.

Nåväl, acceptans är viktigt. Nu är det så här. Och Cairy-appen har jag raderat nu. Den är så full med människor som mår jättedåligt att det inte lyfter mig ett endaste dugg just nu. Det sista jag behöver nu är att ta del av andras dåliga mående. Det finns så många andra som verkligen har anledning att må dåligt, men inte jag typ. ”Så illa är det inte för mig”, straffar jag mig själv med att tänka. Jag skuldbelägger mig själv för att jag mår dåligt även om ingen annan gör det. Jag är min egen tuffaste kritiker.

Nåväl, jag tänker på triangeln tänka-känna-göra. Nu är det fokus på göra. Och den här tråden blev plötsligt självterapi på ett helt annat plan än tidigare 🤣

Kram 🐘

@Andrahalvlek
Du har ju hållit på med mindfulness länge och jag är nybörjare. Tycker att övningar med medkänsla är sköna och tänkte på dig. Hittade denna enkla övning på 1177:

Öva självmedkänsla
Den här övningen kan vara bra att göra när något är tungt eller när självkritiken är stark.

1. Stanna upp och konstatera att just nu är det svårt.
2. Lägg en hand på hjärtat eller på ett annat ställe på kroppen som känns bekvämt. Låt kroppen känna värmen genom handkontakten.
3. Säg milt till dig själv att det är tungt och jobbigt, att det är fler som i samma situation känner likadant och det är en del av livet. Om det känns bra, vagga från sida till sida för att förstärka den kroppsliga lugnande upplevelsen, som när man vaggar ett barn till ro.

Självmedkänsla innebär att du finns för dig själv när du möter en motgång. Samtidigt är det viktigt att inte ha förväntningen att allt blir bra om du bara gör den här övningen. Övningen kan inte få smärtan eller svårigheten som du går igenom att försvinna. Däremot kan övningen göra det lättare för dig att hantera det svåra och att minska din självkritik.

Ha det gott❤️

Tack @Tofu på besök ❤️ Kanske är jag duktig på att formulera mig, jag har ju övat en del på det här. Det finns absolut förändringar som behöver göras på jobbet, men först måste jag må bra igen. Det är huvudprio just nu.

Kram 🐘

@Andrahalvlek Trodde att jag skrivit till dig men kan inte se något inlägg från mig till dig. Kanske bara tänkt men inte gjort det. Tycker det är svårt att höra hur tufft du har det! Du som hela tiden peppar oss andra, grattar o kommenterar...
Nu får du tänka på dig själv o hur du bäst kommer vidare. Som du skriver ta del av positivt o hoppa över de sidor/saker som du känner ohjälpsamma!
Önskar att jag hade tips men känner att du kanske redan sitter inne med dem...
Önskar dig allt det bästa o att den här dippen snart ska leda dig vidare. Försök att vila också!
Stor kram från mig 🥰

Tack alla för omtanken ❤️ Att jag har varit sjukskriven två gånger tidigare gör allt väldigt mycket värre. Jag vet ju hur dåligt jag kan må. Samtidigt vet jag också att jag kommer att må bättre igen ❤️

Kram 🐘

@Andrahalvlek Du skriver att det gör allt värre då du varit sjukskriven två gånger tidigare. Kan du använda dina verktyg du fått med dig från tidigare sjukskrivningar? Mår du på annat sätt denna gång eller är det en skillnad?

@Andrahalvlek Det kan ju absolut vara så som @vår2022 skriver om nyttan av tidigare sjukskrivning...
Tänkte på en sak till - visst är det så att du slutat med en medicin du använt länge? Kan det ha någon inverkan på ditt mående? En fundering bara i all välmening...
Önskar att du ska må bättre så fort som möjligt!
Stor Kram från mig till dig 🤗

@majsan_nu Jo, jag slutade med Venlafaxin i höstas efter 1,5 års uttrappning. Mot slutet tog jag en tablett per vecka. Men visst kan det spela roll. Jag har också tänkt på det förstås. Men jag vill inte börja med det rävgiftet igen.

Fördelen är att jag vet att jag kommer ur det. Nackdelen är att jag är rädd. Rädd för att bli så jävla sjuk igen.

Kram 🐘

@Andrahalvlek Förstod att du tänkt på det o jag menar verkligen inte att du borde fortsätta. Tänkte bara som en förklaring på ditt mående.
Hoppas att du snart ska känna dig/må bättre! Du har många runtomkring dig som kan stötta dig! Har du någon läkarkontakt också?
Och det är ju inte säkert att det blir så svårt som de tidigare gångerna...
Men jag förstår din oro! Absolut!
🤗 skickar en hel bunt med må bättre o styrkekramar till dig!

AH här kommer en björnkram fylld med tro, hopp & kärlek & en jäkla massa styrka & positiva energier till dig 💪❤️!
Känner igen mig i dig.
Det vänder & du kommer ur detta ännu starkare.
Kram