Tack alla ❤️ Jag får nog falla till föga och börja med min medicin Venlafaxin igen 😢 Min hjärna har nog lågt inställd serotoninreglering, också ärvt av min pappa sannolikt. Värst av allt är att jag då kommer att må ännu sämre under insättningen. Jag kämpar på, jag vet ju att det blir bättre 🙏🏻

Kram 🐘

@Andrahalvlek skrev:"Jag får nog falla till föga och börja med min medicin Venlafaxin igen"
Om du verkligen inte vill fortsätta medicinera, kan du tänka dig att våga leva dig genom ditt dåliga mående en tid till? Eller känns det helt omöjligt? En dag i taget...
Jag har själv tvingat mig under lång tid att stanna kvar i stark ångest istället för att inte dricka bort den.
Det är fruktansvärt, och för mig är det långt ifrån över, men jag vill verkligen bort från beroendet.
Det är även därför jag kämpar med näbbar och klor för att undvika medicinering.
Och detta gäller ENBART mig, jag vet att många mår bra av läkemedelsbehandling mot depression och ångest. Att det räddar liv. Alla har sin egen resa. Att jag ens vågar lägga mig i din beror på att du skrivit om din kamp för att sätta ut medicinen tidigare, att du så innerligt ville sluta <3
Kan det inte vara så med SNRI (och SSRI med för den delen) som du ofta skriver om alkoholen, att det tar tid för hjärnan att återställa sig? Ibland väldigt lång tid. Och att man måste våga må riktigt jävligt den tiden, men att det sedan vänder?
Men din läkare vet såklart bäst, så ta detta för det amatör-inlägg som det är.
Kram!

@Andrahalvlek Styrkekramar till dig som får kämpa så! Har inget råd om vad som är bäst att göra. Kanske bäst att kolla med vårdcentralen/läkare?
Stora kramen från mig 🤗

@Andrahalvlek jag tänker att insättningen kanske inte blir lika jobbig som förra gången, eftersom din kropp har ätit det så länge tidigare 🤔 oavsett hur det blir med de, så kommer du snart igen. Men ta det lugnt och stressa inte fram ett välmående, de får ta den tid de tar.
Styrkekramar 💕 sländan

Usch vad besvärligt det låter och du vet väl bäst vad du ska göra. Samtidigt tycker jag att det är anmärkningsvärt att vården inte tar några andra prover. Kanske är det precis som du säger så att du har naturligt problem med signalsubstanserna. Eller så samverkar det här med något annat. Det har inte gått jättelång tid nu och du har precis fallit till föga och sjukskrivit dig. Kanske tillåtit dig själv att ”känna efter” också.
Sen måste jag bara kommentera det här andra som du skrev tidigare att man nästan skäms för att man inte mår bra - eller når upp till sin egen idealbild. Jag tror att det skulle vara bättre om vi lärde känna oss själva bättre och såg oss i ett sammanhang. Och hade lite förståelse för oss, men det är inte så lätt.
I mina ögon har du ju varit (är) en stor förebild, med din livsstrategi. Öva -göra. Samtidigt har jag ibland tänkt att vi måste ha helt olika föriäutsättningar. Jag hade inte orkat ditt tempo. Jag tror att det är bra att ”tvinga” sig själv till goda vanor, men du har också bytt jobb, haft fullt upp med dottern och hennes nya miljö, varit extremt aktiv här på forumet. Jag har funderat över om du har mer tid än oss andra, för du kör på i ett SÅ högt tempo och ändå har du haft tid att skriva väldigt inkännande inlägg till alla. Det kan också bli som ett ”tvång” tänker jag. ”Bara det här, och det här och det här först, sen får jag vila”. Men du har kanske inte det ”problemet” - det blev så för mig, jag tog en lång paus (år) från att skriva inlägg på forumet. Nu skriver jag sporadiskt. Nu vill jag ju ha dig kvar härinne, men jag tänker att man kanske ibland behöver se sig själv utifrån. Det du gör, det du hinner med, ditt sätt att angripa livet och svårigheter i livet, det är imponerande, så även om det inte känns så nu så är du en stor förebild. Du kanske just nu inte lever upp till dina egna förväntningar (mår bra), men med ditt tempo skulle jag behöva dra i nödbromsen.
Kramar och hoppas att det vänder snart!

Kramar till dig kommer här. Tänker på dig flera gånger varje dag och önskar jag kunde vara till hjälp. Du har som flera skriver så många svar själv men ibland finns inga svar utan man får bara ge saker och ting lite tid. Var rädd om dig 😍

@Andrahalvlek Jag ville bara passa på att säga att jag har full förståelse för att du håller dig borta från forumet just och det ska du fortsätta med tills du känner att du är redo igen, men vilket tomrum det blir utan den kloka elefanten här. Ta hand om dig. Kram ❤️

Fina Andra halvlek💝
Verkligen ingen förlorad match om du behöver Venaflaxinet.
Har en bestämd känsla av att vi som är eller varit benägna att dricka för mycket ofta har brist på just serotonin. Mycket faktorer som påverkar också, mat, östrogen osv. Inte undra på att man vill proppa i sig choklad... eller som jag gjorde: alkohol.
Själv fick jag dessutom alltid ångest av att ha ångest. Men nu har jag lärt mig, vilket faktiskt har lättat mycket, att jag funkar helt normalt ju. Det handlar om överlevnad helt enkelt.
Kram🤗❤❤

Nu ska du ju inte vara här inne just nu @Andrahalvlek men jag tänker ändå att om du är här och tjuvläser i alla fall så kan vi fira dina 2 år som nykter idag. Nu kan du som @Torn och @Se klart svara på frågan om alkoholkonsumtion att det var flera år sedan och det är riktigt stort. Jag hoppas att det kan göra att du kan känna dig stolt idag! Det är inte så många som har funderat såhär mycket på deras alkoholvanor och lyckats vända det på det sätt du har gjort och inspirerat så många andra i processen.

Grattis till 2 år!

@Andrahalvlek Grattis till 2 år som nykter, wow🎉🌟🥰. Du är en stor förebild och dina kloka ord och råd har hjälpt mig oerhört mycket i min nyktra resa. Faktametoden tror jag stenhårt på och det har verkligen fått mig att inse hur förödande alkoholen är för hela ens existens. Massor av krya på kramar, du är bäst!❤️

@Andrahalvlek
Kan bara instämma med föregående inlägg - Stort Grattis till dig 🥰 Två år är helt fantastiskt!
Hoppas du mår bättre vartefter o hittar tillbaka till ett bättre mående! Hur du än gör med medicin eller inte...
🤗 Stora kramen från mig till dig!